Проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iskren_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем

Мнениеот iskren_kr » Пет 01 дек 2006 16:30

Здравейте и от мен!! И аз вече съм собственик на VW Vento 1.8 Mi-93г. 75k.,бензин,внос от Германияр много съм доволен но имам един въпрос, който ме притеснява относно колата... Още докато я купих а и до сега се появи едно бръмчене или жужене което се чува някъде зад касетофона точно отзод.Почнах да изключвам бушоните един по един и се окозо че е един от тях №17или 16 на който пише WARNING lamp, след като е изключен шума спира, никъде на таблото не светва лампичка за внимание след изключване на бушона.Какво може да е това?Опасно ли е?Може ли някой да ми помогне?Благодаря предварително

Искрене дай на Български.
Тук пишем на кирилица!

mod edit: L&R

Последна промяна от iskren_kr на Пет 01 дек 2006 17:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 01 дек 2006 16:36

:welcome_to_group , колега!
Само ще те помоля да пишеш на кирилица, защото това е едно от основните правила във форума.
Относно въпроса ти: Има голяма вероятност да е опасно! Възможно е да имаш голям проблем с налягането на маслото, а гадните търговци да са резнали лампичката!
Препоръчвам ти моментално да я вкараш в сервиз за диагностика. Ако можеш, на теглич!!!!!!!! Сериозно говоря!
За да не те шашкам излишно, може просто да ти е малко маслото или да се е скапало от старост, но това води до същия резултат, който и ако няма налягане заради повреда по мотора: БЛОКАЖ на двигателя!

Последна промяна от radotom на Пет 01 дек 2006 16:46, променено общо 1 път.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 01 дек 2006 16:40

Мдааа,зумера(жуженето) е за маслото и е сериозно.

Потребителски аватар
iskren_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iskren_kr » Пет 01 дек 2006 16:46

Първо извинявайте за писането, бързах да питам и ни съм погледнал правилата. Благодаря за отговорите,още утре ще се опитам да я вкарам в сервиз. Ако не упея тези дни трябва да пътивам към София, дали ще е проблем да отида и да се върна в това положение на колата?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 01 дек 2006 16:48

Зумерът сигнализира за ниско налягане на маслото.Последиците могат да са доста сериозни и да стигнеш до основен ремонт,че и по-лошо.Виновник може да бъде и самия датчик за налягането,може да не отчита правилно.Най-добре иди в сервиз да ти замерят налягането на маслото с манометър и да ти кажат дали е нормално и къде е проблемът!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 01 дек 2006 16:49

iskren_kr написа:... дали ще е проблем да отида и да се върна в това положение на колата?

Божа работа!
Аз не бих пробвал в никакъв случай!
Но даже и да успееш, можеш да нанесеш неприятни последици на двигателя, дори и да не го блокираш. Не те съветвам! Проблемчето си е сериозно и никога не подценявай маслата!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 01 дек 2006 16:50

моля оправи си заглавието и си преведи мнението от маймуница-няма кой да го прави вместо тебе.

Потребителски аватар
iskren_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

още нещо

Мнениеот iskren_kr » Пет 01 дек 2006 17:12

Да ок разбирам какъв е проблема и много Ви благодаря за отговорите на всички.Обаче пропуснах да кажа, че я карам така вече 2000 км., и като загрее жуженето намалява, звука става все едно нещо се упира във вентилаторче, това е така дори и както е на контакт, дори и без да е запален двигателя.....и си върви и гори нормално

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 01 дек 2006 17:28

Щом го има и когато е само на контакт мисля че може да се изключи зумера на маслото като причина че колегите направо ти изправиха косите с тези предположения за основен ремонт:)

Потребителски аватар
iskren_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iskren_kr » Пет 01 дек 2006 17:36

Щом го има и когато е само на контакт мисля че може да се изключи зумера на маслото като причина че колегите направо ти изправиха косите с тези предположения за основен ремонт
Благодаря и на теб! Какво по-точно имаш в предвид?Това няма ли да спре само бръмченето а не да реши проблемаБ

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: още нещо

Мнениеот Sunny » Пет 01 дек 2006 17:36

iskren_kr написа:... и като загрее жуженето намалява, звука става все едно нещо се упира във вентилаторче, това е така дори и както е на контакт, дори и без да е запален двигателя...

Това не е проблем със зумера на маслото.
С описанието, което даде по-нагоре, заблуди колегите и затова те упътиха в тази насока.

Потребителски аватар
iskren_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iskren_kr » Пет 01 дек 2006 17:40

Добре даже и така да е не съм искал да ги заблодя колегите, благодаря за усилията и съветите на всички след всички тези описания какво следва?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 01 дек 2006 17:42

Я изключи парното колега

Потребителски аватар
nikivictori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikivictori » Пет 01 дек 2006 17:44

Ако колата ти е с Termo tronik може това жужене де е от датчика на термотроника който следи за температурата в купето.

Потребителски аватар
iskren_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iskren_kr » Пет 01 дек 2006 17:56

Да колата ми е с Termo tronik.Но защо ако е от това жуженето, като изключа бушона за сигналната лампа, р умоленето спира?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”