VW Vento Цялостно озвучаване- съвет

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
marin993
Автомобил:
Двигател:

VW Vento Цялостно озвучаване- съвет

Мнениеот marin993 » Пон 13 май 2013 17:47

Здравейте, колеги. Събрах малко пари и е крайно време да си сложа прилична музика в колата. Но честно казано си нямам грам представа от озвучаване. Гледах разни CD-та в техно веригите и смятам да отделя 100-120 лева за CD. Но дотам. След това какви говорители ще ми трябват? Ще ми е нужен ли усилвател? Да ме насочите. Примерно как звучат 50-60-100W?

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: Цялостно озвучаване- съвет

Мнениеот Mario951 » Пон 13 май 2013 20:10

За всеки музиката звучи различно понеже това си е нещо индивидуално. Кажи с какъв автомобил си като начало за да знаем към какво да те насочим :wink Ако искаш да придобиеш представа как би звучала евентуално музиката молиш за демонстрация като посочваш към кое СД си се насочил и те обикновенно са свързани с най-добрите говорите с които разполагат, но си питай все пак и на служителите им е кеф да правят такива демонстрации :mrgreen А ако искаш СД трябва да се бръкнеш към 140-150 лв по-скоро, но само с USB без проблем ще намериш за 110-120 лв макс :smile В този ценови клас мисля че всички ще се съгласят че Pioneer е най-добрия избор :drunk

marin993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin993 » Пон 13 май 2013 20:16

Колата е VW Vento. Ако взема CD на което пише 4х45w и свържа говорители 50вата, звукът ще бъде ли на ниво, бас и т.н. или ще ми трябва усилвател.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 13 май 2013 20:32

Вземи най-евтиния Pioneer със CD и USB. 100 и нещо си там пари.
Ако не ти трябва CD си вземи Pioneer без CD.
От другите марки няма да си по-доволен.
Вече ако мислиш по друг начин - вземи си каквото ти е на сърце, душа и мисъл.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пон 13 май 2013 20:52

Колегата говори конкретно за:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/305997/P11080301/Avto-Resiivar-PIONEER-MVH-150UI
или ако държиш на CD:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/305977/P11080301/Avto-Resiivar-PIONEER-DEH-1400UB

Лично на мен са ми правили демонстрация на 1-вия Пионер и просто мога да кажа че е много добър!
Откъм говорители и параметри...тези параметри които ги пишат на СД-тата не са реални...4х50 означава някъде към 4х25....4х27 макс реални ватове, но това не узначава че ти трябва усилвател според мен само на СД ще ти е предостатъчно. Аз съм на едно JVC 4х45 временно докато се оборудвам с горепосочения Pioneer само с USB и мога да кажа че свири доста добре, но е ограничен от кофтито ми оригинални говорители в колата които са по 20W ако не греша и са се опекли от годините. Като говорители аз бих казал НАЙ-МАЛКОТО такива (не съм ги слушал лично, но мисля с тях да се оборудвам като ми се отвори възможност):
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-g172ci
Иначе повечето хора ще препоръчат...
http://www.avitel-bg.com/hertz-dsk-165-3_2-way_comp

Но аз не съм кой знае колко компетентен с тея работи...може и някой друг да си изкаже мнението

marin993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin993 » Пон 13 май 2013 20:57

Точно първия PIONEER бях гледал, а 109 лева не са кой знае колко. Със окабеляване как стоят нещата. Защото смятам сам да се помъча

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 13 май 2013 21:30

Преди всичко, колега ще е добре да започнеш правилно, от правилното място.
Първо си определи вкуса и предпочитанията-стил музика, начин на слушане(приоритет на силата или качеството). След това ще е добре да изградиш предполагаемата от теб сцена-сила на звука, насоченост към вътрешния обем на автомобила, към околните му или сила или качество(бас, среди и високи, аудиофилия или????). След това продължаваш със бюджета, който си готов да отделиш. Добре ще е да знаеш че инсталацията не е никак нечовешко начинание, но определено се изискват базови познания-захранване, звукоизолация, монтаж и естетично оформление. Благодарение на последните системата ще е качествено окабелена и монтирането ще е предразположено към удачност и практичност. Следва плеъра-от там тръгва всичко-това е решаващо звено към основната функционалност и насоченост на аудиосистемата. Затова важи и лафа "...колкото повече-толкова повече", въпреки това бюджетната зависимост определя и съставните части-на първо време ще ти трябват едни бързи 150лв за плеър-нов с УСБ или някъв старухан(ползван)-със доказано качество и от по-висок клас. След това ще трябват и други около 100лв за кабели, букси и прочее. Следващата фаза са говорителите. Отпред във таблото имаш място за 10см, но за съжаление, такива, които да се представят по ярко и качествено от оригиналните пищялки струват над 80лв чифта. Ще е хубаво да наблегнеш на предната линия-хубави мидбаси(около 100лв) и хубави филтри-около 50лв, отзад едни мощни и чуствителни елипси-пак около 100лв-ползвани или 250+ ако са нови. Остават усилвателя и суба-и там още към 300лв поне(предвид материалите за касата).......Мога още много да кажа, но ще е напразно ако не попълниш момента с приоритетите и целите...!
С уважение-Владимир!

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пон 13 май 2013 21:41

Поправете ме ако греша, но според мен е важно и компонентите, които закупиш да са от един производител. :a045

П.С: Сори за офф-а, но няма как да не се похваля, че това мнение ми е точно под номер 100 във форума! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 13 май 2013 21:47

Симбиозата не е утопия. Определено грешиш. Доказано е със множество опити, и години опит. Въпреки това човек винаги може да експериментира-ако може да си го позволи-естествано... :beer

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пон 13 май 2013 21:51

Хихихи има и значение колко извратен аудиофил е човек :Mr Green Fun Казвам го с най-добри чувства разбира се :smile Компонентите е трудно да са от 1 производител най-малкото, защото примерно усилвателите на Pioneer, Hertz са си скъпички... Малко производители предлагат абсолютно всичко което му трябва на човек и не винаги предлагат най-доброто, защото не са тясно специализирани в него.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 13 май 2013 22:15

Ако имаш само 100+ лв предвидени за CD , не ти трябва нищо повече да купуваш :icon_lol
Всеки пионер за 120лв ще ти прави тупц-тупц .

Ако ще градиш истинска система за напред ти трябва на първо място инвестиция в сериозен плеар с цена от 400лв нагоре ,ако е НОВ. Всичко друго надолу в цената е чалга !

И това е само началото . Никой плеар дори и тези от средния клас не надвишава в изходна мощност на вграденото си крайно стъпало 25W и то при вече същественни изкривявания . Не говорим изобщо за плеари от вишата лига ,които са лишени изобщо от вграден усилвател.
Та за това ти трябва ,за целостно озвучаване , и външен усилвател , като извръщенията на "Тхундер" тук нямат място . Четери канален пионер от нисък клас е около 300+лв. Кабели 60лв . Суб приличен 200+лв . Говорители прилични 200+лв на линия . И т.н.

Понятията "Цялостно озвучаване" и " прилична музика " нямат нищо общо с "малко пари "

Поздрави !

Последна промяна от achodemo на Пон 13 май 2013 22:30, променено общо 1 път.

marin993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin993 » Пон 13 май 2013 22:26

Братле студент съм, от къде да ти изровя 400 лева само за плеър? Та аз съм предвидил 300-350 лева за всичко. Явно моето виждане за "прилична музика' и твоето се различават малко.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 13 май 2013 22:32

marin993 написа:Братле студент съм, от къде да ти изровя 400 лева само за плеър? Та аз съм предвидил 300-350 лева за всичко. Явно моето виждане за "прилична музика' и твоето се различават малко.

Различават се да , но ще видиш ,че и ти ще дойдеш на моето след време .

Скъпи са нещата , разбирам те !

Успех !

marin993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin993 » Пон 13 май 2013 22:34

achodemo написа:
marin993 написа:Братле студент съм, от къде да ти изровя 400 лева само за плеър? Та аз съм предвидил 300-350 лева за всичко. Явно моето виждане за "прилична музика' и твоето се различават малко.

Различават се да , но ще видиш ,че и ти ще дойдеш на моето след време .

Скъпи са нещата , разбирам те !

Успех !

Може би, но сега ми трябва нещо по- скромно. Благодаря ви за съветите, колеги :)

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 13 май 2013 23:13

Лично аз съм готов, за тия 350лв, такава музика да му закача на това венто, че колегата сам да се чуди кво е станало, и това неговата кола ли е. Определено ще свири, доста силно и с прилично качество, със сигурност няма да е за състезание но всякак ще става за всекидневно слушане. Плеърът ще е Pioneer, говорители Херц или пак Пайнер, и резултатът ще е доста доволен. Ако не ми вярва колегата, веднага мога да му покажа едно две от вентотата които съм правил за такъв бюджет, да види да чуе и да се сети.
При така поставената ситуация, знам кво да направя, как и защо.
Също така може и колегата да си го направи, като ако знае как, ще има пари за качествени компоненти. За суб и усилвател може и да не стигнат парите, но определено ще има звук, и то приятен.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”