VW Vento Цялостно озвучаване- съвет
VW Vento Цялостно озвучаване- съвет
Здравейте, колеги. Събрах малко пари и е крайно време да си сложа прилична музика в колата. Но честно казано си нямам грам представа от озвучаване. Гледах разни CD-та в техно веригите и смятам да отделя 100-120 лева за CD. Но дотам. След това какви говорители ще ми трябват? Ще ми е нужен ли усилвател? Да ме насочите. Примерно как звучат 50-60-100W?
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Цялостно озвучаване- съвет
За всеки музиката звучи различно понеже това си е нещо индивидуално. Кажи с какъв автомобил си като начало за да знаем към какво да те насочим
Ако искаш да придобиеш представа как би звучала евентуално музиката молиш за демонстрация като посочваш към кое СД си се насочил и те обикновенно са свързани с най-добрите говорите с които разполагат, но си питай все пак и на служителите им е кеф да правят такива демонстрации
А ако искаш СД трябва да се бръкнеш към 140-150 лв по-скоро, но само с USB без проблем ще намериш за 110-120 лв макс
В този ценови клас мисля че всички ще се съгласят че Pioneer е най-добрия избор 

Колата е VW Vento. Ако взема CD на което пише 4х45w и свържа говорители 50вата, звукът ще бъде ли на ниво, бас и т.н. или ще ми трябва усилвател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи най-евтиния Pioneer със CD и USB. 100 и нещо си там пари.
Ако не ти трябва CD си вземи Pioneer без CD.
От другите марки няма да си по-доволен.
Вече ако мислиш по друг начин - вземи си каквото ти е на сърце, душа и мисъл.
Ако не ти трябва CD си вземи Pioneer без CD.
От другите марки няма да си по-доволен.
Вече ако мислиш по друг начин - вземи си каквото ти е на сърце, душа и мисъл.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата говори конкретно за:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/305997/P11080301/Avto-Resiivar-PIONEER-MVH-150UI
или ако държиш на CD:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/305977/P11080301/Avto-Resiivar-PIONEER-DEH-1400UB
Лично на мен са ми правили демонстрация на 1-вия Пионер и просто мога да кажа че е много добър!
Откъм говорители и параметри...тези параметри които ги пишат на СД-тата не са реални...4х50 означава някъде към 4х25....4х27 макс реални ватове, но това не узначава че ти трябва усилвател според мен само на СД ще ти е предостатъчно. Аз съм на едно JVC 4х45 временно докато се оборудвам с горепосочения Pioneer само с USB и мога да кажа че свири доста добре, но е ограничен от кофтито ми оригинални говорители в колата които са по 20W ако не греша и са се опекли от годините. Като говорители аз бих казал НАЙ-МАЛКОТО такива (не съм ги слушал лично, но мисля с тях да се оборудвам като ми се отвори възможност):
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-g172ci
Иначе повечето хора ще препоръчат...
http://www.avitel-bg.com/hertz-dsk-165-3_2-way_comp
Но аз не съм кой знае колко компетентен с тея работи...може и някой друг да си изкаже мнението
http://www.technopolis.bg/b2c/details/305997/P11080301/Avto-Resiivar-PIONEER-MVH-150UI
или ако държиш на CD:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/305977/P11080301/Avto-Resiivar-PIONEER-DEH-1400UB
Лично на мен са ми правили демонстрация на 1-вия Пионер и просто мога да кажа че е много добър!
Откъм говорители и параметри...тези параметри които ги пишат на СД-тата не са реални...4х50 означава някъде към 4х25....4х27 макс реални ватове, но това не узначава че ти трябва усилвател според мен само на СД ще ти е предостатъчно. Аз съм на едно JVC 4х45 временно докато се оборудвам с горепосочения Pioneer само с USB и мога да кажа че свири доста добре, но е ограничен от кофтито ми оригинални говорители в колата които са по 20W ако не греша и са се опекли от годините. Като говорители аз бих казал НАЙ-МАЛКОТО такива (не съм ги слушал лично, но мисля с тях да се оборудвам като ми се отвори възможност):
http://www.avitel-bg.com/pioneer-ts-g172ci
Иначе повечето хора ще препоръчат...
http://www.avitel-bg.com/hertz-dsk-165-3_2-way_comp
Но аз не съм кой знае колко компетентен с тея работи...може и някой друг да си изкаже мнението
Точно първия PIONEER бях гледал, а 109 лева не са кой знае колко. Със окабеляване как стоят нещата. Защото смятам сам да се помъча
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Преди всичко, колега ще е добре да започнеш правилно, от правилното място.
Първо си определи вкуса и предпочитанията-стил музика, начин на слушане(приоритет на силата или качеството). След това ще е добре да изградиш предполагаемата от теб сцена-сила на звука, насоченост към вътрешния обем на автомобила, към околните му или сила или качество(бас, среди и високи, аудиофилия или????). След това продължаваш със бюджета, който си готов да отделиш. Добре ще е да знаеш че инсталацията не е никак нечовешко начинание, но определено се изискват базови познания-захранване, звукоизолация, монтаж и естетично оформление. Благодарение на последните системата ще е качествено окабелена и монтирането ще е предразположено към удачност и практичност. Следва плеъра-от там тръгва всичко-това е решаващо звено към основната функционалност и насоченост на аудиосистемата. Затова важи и лафа "...колкото повече-толкова повече", въпреки това бюджетната зависимост определя и съставните части-на първо време ще ти трябват едни бързи 150лв за плеър-нов с УСБ или някъв старухан(ползван)-със доказано качество и от по-висок клас. След това ще трябват и други около 100лв за кабели, букси и прочее. Следващата фаза са говорителите. Отпред във таблото имаш място за 10см, но за съжаление, такива, които да се представят по ярко и качествено от оригиналните пищялки струват над 80лв чифта. Ще е хубаво да наблегнеш на предната линия-хубави мидбаси(около 100лв) и хубави филтри-около 50лв, отзад едни мощни и чуствителни елипси-пак около 100лв-ползвани или 250+ ако са нови. Остават усилвателя и суба-и там още към 300лв поне(предвид материалите за касата).......Мога още много да кажа, но ще е напразно ако не попълниш момента с приоритетите и целите...!
С уважение-Владимир!
Първо си определи вкуса и предпочитанията-стил музика, начин на слушане(приоритет на силата или качеството). След това ще е добре да изградиш предполагаемата от теб сцена-сила на звука, насоченост към вътрешния обем на автомобила, към околните му или сила или качество(бас, среди и високи, аудиофилия или????). След това продължаваш със бюджета, който си готов да отделиш. Добре ще е да знаеш че инсталацията не е никак нечовешко начинание, но определено се изискват базови познания-захранване, звукоизолация, монтаж и естетично оформление. Благодарение на последните системата ще е качествено окабелена и монтирането ще е предразположено към удачност и практичност. Следва плеъра-от там тръгва всичко-това е решаващо звено към основната функционалност и насоченост на аудиосистемата. Затова важи и лафа "...колкото повече-толкова повече", въпреки това бюджетната зависимост определя и съставните части-на първо време ще ти трябват едни бързи 150лв за плеър-нов с УСБ или някъв старухан(ползван)-със доказано качество и от по-висок клас. След това ще трябват и други около 100лв за кабели, букси и прочее. Следващата фаза са говорителите. Отпред във таблото имаш място за 10см, но за съжаление, такива, които да се представят по ярко и качествено от оригиналните пищялки струват над 80лв чифта. Ще е хубаво да наблегнеш на предната линия-хубави мидбаси(около 100лв) и хубави филтри-около 50лв, отзад едни мощни и чуствителни елипси-пак около 100лв-ползвани или 250+ ако са нови. Остават усилвателя и суба-и там още към 300лв поне(предвид материалите за касата).......Мога още много да кажа, но ще е напразно ако не попълниш момента с приоритетите и целите...!
С уважение-Владимир!
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Поправете ме ако греша, но според мен е важно и компонентите, които закупиш да са от един производител. 
П.С: Сори за офф-а, но няма как да не се похваля, че това мнение ми е точно под номер 100 във форума!

П.С: Сори за офф-а, но няма как да не се похваля, че това мнение ми е точно под номер 100 във форума!

- wishsalor
- Контакти:
Симбиозата не е утопия. Определено грешиш. Доказано е със множество опити, и години опит. Въпреки това човек винаги може да експериментира-ако може да си го позволи-естествано... 

- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Хихихи има и значение колко извратен аудиофил е човек
Казвам го с най-добри чувства разбира се
Компонентите е трудно да са от 1 производител най-малкото, защото примерно усилвателите на Pioneer, Hertz са си скъпички... Малко производители предлагат абсолютно всичко което му трябва на човек и не винаги предлагат най-доброто, защото не са тясно специализирани в него.

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Ако имаш само 100+ лв предвидени за CD , не ти трябва нищо повече да купуваш
Всеки пионер за 120лв ще ти прави тупц-тупц .
Ако ще градиш истинска система за напред ти трябва на първо място инвестиция в сериозен плеар с цена от 400лв нагоре ,ако е НОВ. Всичко друго надолу в цената е чалга !
И това е само началото . Никой плеар дори и тези от средния клас не надвишава в изходна мощност на вграденото си крайно стъпало 25W и то при вече същественни изкривявания . Не говорим изобщо за плеари от вишата лига ,които са лишени изобщо от вграден усилвател.
Та за това ти трябва ,за целостно озвучаване , и външен усилвател , като извръщенията на "Тхундер" тук нямат място . Четери канален пионер от нисък клас е около 300+лв. Кабели 60лв . Суб приличен 200+лв . Говорители прилични 200+лв на линия . И т.н.
Понятията "Цялостно озвучаване" и " прилична музика " нямат нищо общо с "малко пари "
Поздрави !

Всеки пионер за 120лв ще ти прави тупц-тупц .
Ако ще градиш истинска система за напред ти трябва на първо място инвестиция в сериозен плеар с цена от 400лв нагоре ,ако е НОВ. Всичко друго надолу в цената е чалга !
И това е само началото . Никой плеар дори и тези от средния клас не надвишава в изходна мощност на вграденото си крайно стъпало 25W и то при вече същественни изкривявания . Не говорим изобщо за плеари от вишата лига ,които са лишени изобщо от вграден усилвател.
Та за това ти трябва ,за целостно озвучаване , и външен усилвател , като извръщенията на "Тхундер" тук нямат място . Четери канален пионер от нисък клас е около 300+лв. Кабели 60лв . Суб приличен 200+лв . Говорители прилични 200+лв на линия . И т.н.
Понятията "Цялостно озвучаване" и " прилична музика " нямат нищо общо с "малко пари "
Поздрави !
Последна промяна от achodemo на Пон 13 май 2013 22:30, променено общо 1 път.
Братле студент съм, от къде да ти изровя 400 лева само за плеър? Та аз съм предвидил 300-350 лева за всичко. Явно моето виждане за "прилична музика' и твоето се различават малко.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
marin993 написа:Братле студент съм, от къде да ти изровя 400 лева само за плеър? Та аз съм предвидил 300-350 лева за всичко. Явно моето виждане за "прилична музика' и твоето се различават малко.
Различават се да , но ще видиш ,че и ти ще дойдеш на моето след време .
Скъпи са нещата , разбирам те !
Успех !
achodemo написа:marin993 написа:Братле студент съм, от къде да ти изровя 400 лева само за плеър? Та аз съм предвидил 300-350 лева за всичко. Явно моето виждане за "прилична музика' и твоето се различават малко.
Различават се да , но ще видиш ,че и ти ще дойдеш на моето след време .
Скъпи са нещата , разбирам те !
Успех !
Може би, но сега ми трябва нещо по- скромно. Благодаря ви за съветите, колеги :)
- wishsalor
- Контакти:
Лично аз съм готов, за тия 350лв, такава музика да му закача на това венто, че колегата сам да се чуди кво е станало, и това неговата кола ли е. Определено ще свири, доста силно и с прилично качество, със сигурност няма да е за състезание но всякак ще става за всекидневно слушане. Плеърът ще е Pioneer, говорители Херц или пак Пайнер, и резултатът ще е доста доволен. Ако не ми вярва колегата, веднага мога да му покажа едно две от вентотата които съм правил за такъв бюджет, да види да чуе и да се сети.
При така поставената ситуация, знам кво да направя, как и защо.
Също така може и колегата да си го направи, като ако знае как, ще има пари за качествени компоненти. За суб и усилвател може и да не стигнат парите, но определено ще има звук, и то приятен.
При така поставената ситуация, знам кво да направя, как и защо.
Също така може и колегата да си го направи, като ако знае как, ще има пари за качествени компоненти. За суб и усилвател може и да не стигнат парите, но определено ще има звук, и то приятен.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”