Здравейте колеги ! Днес се прибрах с Голфа спирам пред нас като фаровете светеха и левия мигач мигаше , върнах контактния ключ , но мотора незагасна а започна да прекъсва . Това се случва на върнат контактен ключ даже го бях извадил , върнах мигача и мотора загасна . Опитах на загасен мотор без контакт да включа фаровете и мигач ( независимо дали ляв или десен ) и таблото светна все едно съм на контакт ( мигаха си лампичките за температурата и маслото ) . Искам само да допълня , че и откакто е взета колата дори фаровете да светят когато мотора работи т.е. на контакт съм върна ли контакта загасват на цяло , а неостават на габарити . Колата я имам от 5 години и е възможно да си е била така откакто е вземена защото досега при спиране първо гасех фаровете и тогава мотора .
Случвало ли се е това и на някой от вас или не и имате ли представа от какво може да е . Благодаря ви предварително , ще се радвам ако можете да ми помогнете .

Г2 - Мотора негасне при работещи фарове и мигач
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Преди известно време нищихме подобен проблем с една Шкода, която не иска да изгасне.След проверка на диодите на генератора и смяната му с други 3 в комбинация с релета за зареждане и контактни ключове, се оказа че сме си губили времето половин ден
Понеже таблото беше разглобено, решихме да използваме случая, да сменим крушката за индикация на незареждащ генератор, защото беше изгоряла
Ефекта беше мигновен, колата почна да си се гаси от контактния ключ, а ние почнахме да си блъскаме главите в най-близката стена
Крушката беше изгоряла, но въпреки това затваряше веригата и по нея идваше втория +, който държеше мотора работещ при премахване на главния чрез контактния ключ.(тогава помня, че и чехите отнесоха много псувни
)
Малко се отплеснах както винаги
Колкото до голфа, послушай бате Васко и няма да сгрешиш 

Малко се отплеснах както винаги

- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- koki_folza