Г2 - Мотора негасне при работещи фарове и мигач

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Г2 - Мотора негасне при работещи фарове и мигач

Мнениеот koki_folza » Пет 01 дек 2006 17:10

Здравейте колеги ! Днес се прибрах с Голфа спирам пред нас като фаровете светеха и левия мигач мигаше , върнах контактния ключ , но мотора незагасна а започна да прекъсва . Това се случва на върнат контактен ключ даже го бях извадил , върнах мигача и мотора загасна . Опитах на загасен мотор без контакт да включа фаровете и мигач ( независимо дали ляв или десен ) и таблото светна все едно съм на контакт ( мигаха си лампичките за температурата и маслото ) . Искам само да допълня , че и откакто е взета колата дори фаровете да светят когато мотора работи т.е. на контакт съм върна ли контакта загасват на цяло , а неостават на габарити . Колата я имам от 5 години и е възможно да си е била така откакто е вземена защото досега при спиране първо гасех фаровете и тогава мотора .

Случвало ли се е това и на някой от вас или не и имате ли представа от какво може да е . Благодаря ви предварително , ще се радвам ако можете да ми помогнете .

Потребителски аватар
Nachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nachev » Пет 01 дек 2006 22:32

По неведоми пътища Господни може да подава ток през ключа за фаровете и да стои на контакт. Не мога да направя връзката с мигача. Мойта каляска е същата и мигача без контакт е паркинг светлина ( ляв или десен габарит ) някъде по тая система може би връща :roll:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 01 дек 2006 23:06

връзката е клемореда... :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 01 дек 2006 23:27

Преди известно време нищихме подобен проблем с една Шкода, която не иска да изгасне.След проверка на диодите на генератора и смяната му с други 3 в комбинация с релета за зареждане и контактни ключове, се оказа че сме си губили времето половин ден :wink: Понеже таблото беше разглобено, решихме да използваме случая, да сменим крушката за индикация на незареждащ генератор, защото беше изгоряла :wink: Ефекта беше мигновен, колата почна да си се гаси от контактния ключ, а ние почнахме да си блъскаме главите в най-близката стена :D Крушката беше изгоряла, но въпреки това затваряше веригата и по нея идваше втория +, който държеше мотора работещ при премахване на главния чрез контактния ключ.(тогава помня, че и чехите отнесоха много псувни :oops: )
Малко се отплеснах както винаги :oops: Колкото до голфа, послушай бате Васко и няма да сгрешиш :wink:

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пет 01 дек 2006 23:38

Колега vaskoto1 според теб от какво ще да . Дали са разменяни местата на кабели . За кой клеморед става въпрос и какво да го направя .

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 02 дек 2006 0:01

koki_folza написа:Колега vaskoto1 според теб от какво ще да . Дали са разменяни местата на кабели . За кой клеморед става въпрос и какво да го направя .

Kлеморед - грубо казано там където вкарваш ключа и прилежащите клеми към него

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Съб 02 дек 2006 10:11

Благодаря колеги ще се поразровя на по - свободно време да видя какво ще открия .
Още веднъж сърдечно ви благодаря . :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”