здравейте колеги,
имам пасат седан 89г....като минавам през дупки отзад вляво се чува едно тропане.Когато е натоварена това тропане се усеща по силно и по често.Някой има ли мнение?
и да попитам също добър вариант ли е да се повдигне задницата с гумени подложки отгоре,че утре мисля да го вдигам...ако може тая вечер да знам какво да правя :)

пасат б3 тропане отзад
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тропане отзад на пасат б3
Здравей.
За тропането вариантите са два,разбит тампон или износен амортисъор.За повдигането,моята е комби и беше поувиснала,та сложих едни три сантиметра фланци дето ми се мотаха в гаража и сега е като разгонена писана
.Стана и малко по скоклива,но ти си прецени.Може да подложиш също и парче тръба два цола под чашката на амортисъора,но над нея трябва да останат мин 5см. от тялото му(не всички амове надстърчат достатъчно)иначе чашката може да се измъкне.
За тропането вариантите са два,разбит тампон или износен амортисъор.За повдигането,моята е комби и беше поувиснала,та сложих едни три сантиметра фланци дето ми се мотаха в гаража и сега е като разгонена писана

а като казваш разбит тампон-на амортесьора ли или....
мисля утре да взема гумени подложки за под чашките...варианта добър ли е :)
мисля утре да взема гумени подложки за под чашките...варианта добър ли е :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Става и с гумени,алуминиевите ми бяха останали от старата кола,не съм ги правил специално,излишно съпо е.А за тампона,вероятно на горната чашка.Може и на моста,но е малко вероятно.Като разглобиш за подложките ще се разбере.
ок..мерси..и аз предполагам че са от горните тампони..дано да ги има в наличност в магазините
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Колата стабилна ли е през неравности? Задницата носи ли? Провери тампоните на задния мост. Ако са разбити като ги смениш ще се вдигне с 2-3 см. Провери амортисьорите - най-лесно е да отвориш багажника, сядаш на ръба и го натискаш, после ставаш изведнъж и ако има колебание нагоре - надолу 2-3 пъти, а не само да се изправи и да спре - амортисьорите са отишли. Погледни ги и самите тях - омасляване има ли? Тампоните на задните амортисьори почти никога не се скапват и сменят, не са като макферсоните - по-често от маслото. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако мога един залог да направя за счупена пружина 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Иииии имаме участник познал верният отговор и това е Одата. Тази кола трака яко само ако има счупена пружина.
ами днес или утре ще проверим и ще ви кажа ...чудя се ако е счупена пружина и направо сложа пружини от пасат комби дали няма много твърдо да започне да вози
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:

Тъ ... като сложиш пружини от комби няма да вози по-твърдо, а ще носи повече на натоварване без да се сгъва много. Возията зависи повече от амортисьора - маслен - мека, газов - твърда.
Като е счупена едната няма ли колата да е наклонена на една страна?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм купувал два пасата със счупени пружини и не личеше.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Дори и да е счупена пружина не се променя стойката. Обикновенно счупването става в горната част, където витките са плътно една до друга и е трудно да се види. При мен се чуваше скърцане, което при мокро време изчезваше за малко. Може тропането да е от апаратите(износени водачи и супорти), ако си с дискови спирачки на задните колела.
аз съм напълно сигурен поне за това,че ако сложа пружини от комби(които са и с по-дебели навивки) ще вози малко по-твърдо
Колкото до троането-отзад съм с барабани..а и факта че при натоварена кола се чува по-често и по-силно ме кара да се съмнявам за пружина или амортесиор
Колкото до троането-отзад съм с барабани..а и факта че при натоварена кола се чува по-често и по-силно ме кара да се съмнявам за пружина или амортесиор
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
kamen_78 написа:аз съм напълно сигурен поне за това,че ако сложа пружини от комби(които са и с по-дебели навивки) ще вози малко по-твърдо
Добре де толкова ли е трудно да погледнеш пружината дали е счупена- то се вижда.Аз скоро счупих задна пружина и тракаше само на определени дупки-беше се счупила през средата.Сложих от комби с тампони между витките понеже имам метан и теглич и съм много доволен.Не ми се струва,че вози по-твърдо.
гледах я но не виждам да е счупена.
а на твърди пружини когато има тежест като метана например е съвсем друго.
аз на голф 2 преди време сложих пружини от заз.И въпреки че и на дължина ги оставих същите като старите..само от това че са по биковити започна направо да друса отзад :)
а на твърди пружини когато има тежест като метана например е съвсем друго.
аз на голф 2 преди време сложих пружини от заз.И въпреки че и на дължина ги оставих същите като старите..само от това че са по биковити започна направо да друса отзад :)