Проблема е че ми изчезнаха токовете нацяло след като се поударих в един стълб.
Голф 2 1.8 GT RP Проблем с токовете
-
stoqn8905
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
Голф 2 1.8 GT RP Проблем с токовете
Става въпрос за Голф 2 1.8 GT с код на мотора RP.
На път съм да е оправя за радост щетите са малки (ламарини) и най фрапиращия така да го кажа проблем е в токовете. Та погледнах алтернатора, около стартера всичко си е наред няма прекъснат кабел никъде. Къде мога да погледна още, някакви идеи имате ли да ме насочите? И друго, възможно ли е да има някаква маса отпред при фаровете и след удара челно да е прекъснат някой кабел, че като е разкулачвах не забелязах да има прекъснато.. Ще ви бъда много благодарен, всяко едно мнение е в полза, така че който каквото се сети да изказва ммнението си.
-
stoqn8905
- Двигател:
Re: Проблем с токовете
Да, акумулатора не се пръсна при сблъсъка ,нищо му няма
-
transform
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
По принцип само с гледане не става
Взимаш мултицет и започваш да мериш. Измерваш напрежението на акумулатора. Възможно е и при удара някъде нещо да е дало накъсо и да има изгорели предпазители - провери бушоните.
-
stoqn8905
- Двигател:
Току - що ги проверих, два бяха изгоряли подмених ги съответно със същия ампераж ,сложих акумулатора ,ама греда... дори часовника на километража не се включи
За 15 дена да падне до толкова чак не ми се вярва. Акумулатора си е хубав въртеше добре преди да стане тая беля, така че го изключвам като вариант. Огледах пак всичко с жиците е наред и си мисла че е от някое реле..
За 15 дена да падне до толкова чак не ми се вярва. Акумулатора си е хубав въртеше добре преди да стане тая беля, така че го изключвам като вариант. Огледах пак всичко с жиците е наред и си мисла че е от някое реле..- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега,
от удара акумулатора може да има прекъсване на връзка между клетките.Вземи една крушка за фар с парче проводник и пробвай на клемите дали ще светне и ако свети, задръж известно време.Ако изобщо не светне- НОВ.
от удара акумулатора може да има прекъсване на връзка между клетките.Вземи една крушка за фар с парче проводник и пробвай на клемите дали ще светне и ако свети, задръж известно време.Ако изобщо не светне- НОВ.
-
transform
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Виж сега, приятелю, трудно ще ти се помогне така...Акумулатора не за 15дни, а само за минути може да падне, зависи какъв ток се черпи от него и колко е бил зареден. Щом има изгорели бушони, значи наистина има някъде късо съединение или проблем с инсталацията. Още при слагането на новите бушони, те може веднага да са изгорели(при наличие на късо), виж ги пак. Добре е да разбереш и за какво точно са били тия бушони. Ако акумулатора не дава грам ток, може и да са здрави бушоните, които сега си сложил, затова те съветвахме да замериш първо акумулатора. Но според мен най-добре иди на електричар, иначе само ще гадаеш какво е 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”