
Как се овкусява домашна ракия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- yordannnnnn
- Мнения: 616
- Регистриран на: Пет 25 май 2012 21:42
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
- Местоположение: СтараЗагора
Re: Как се овкусява домашна ракия?
да се разреди домашна ракия да 43-44 градуса си е направо противозаконно 

- AE86
- Мнения: 1076
- Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
- Местоположение: Русе
Re: Как се овкусява домашна ракия?
В нас ракията се пие около 53-55 градуса като се оцветява с трески черница.Придава мек вкус и става цветна като уиски.Вече който както му харесва си прави питието.Аз бяла ракия не пия :) Наздраве



- Stivi
- Мнения: 8367
- Регистриран на: Пет 02 дек 2005 20:19
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Правец-Поморие
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Дъбово буре и ракията стои в него докато стане време да направи място за следващата /тоест около година/ ,за аромат -мускатова есенция и мааалко захар ! Вярно че бурето пийва,ама последната източена /че и през годината си се точи регулярно/ е нЕма такъв цвят и вкус ! И си я разреждам до около 42 градуса,ако искам да си горя хранопровода има по-ефективни начини от това да пия 55 градусова ракия !
- ел.техника
- Мнения: 227
- Регистриран на: Пет 18 май 2012 16:23
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
- Местоположение: Северозападна BG
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Абе хора,човека започна с това как да......еди си какво 300 л.ракия.Като какво дъбово буре трябва да вземе?И на това немане,300л.дъбово буре ,или каквото и да е там, ще е към 500,600 лв.
Всеки знае с пари,дайте тънки съвети... 


-
- Мнения: 1178
- Регистриран на: Сря 07 апр 2010 22:42
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Местоположение: Асеновград/ Пловдив
- Контакти:
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Аз казах по два месеца да я държи. Значи няма и 100л буре, ама се купува веднъж и е ВЕЧНО освен ако не го скапеш от мундарлък! На по два месеца си ги менка и напдисва коя миналата колко време седяла дъръ-бъръ. Че пие бурето пие ама да ми кажете, че "пуска" влошаващи екстракти е несериозно. Не съм го измислил аз, а не ми се вярва поколение след поколение да си съсипват ракията и ИНДЖИНИЪ да ми обяснява да слагам захар
изобщо не й трябва нито горяла, нито негоряла захар. Ако толкова държиш направи си проба с 1-2 литра със захарта, но не прави зян голямо количество.
Както виждаме един му харесва 42, друг 45, друг 50, друг 55 градусова ракия така че няма да имаме пълно единомислие по тая тема :)

Както виждаме един му харесва 42, друг 45, друг 50, друг 55 градусова ракия така че няма да имаме пълно единомислие по тая тема :)
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Знаех си, че някой ще спори, но все пак не подценявай и не се подигравай на хората, които са ги учили тия неща по 5 години...
-
- Мнения: 1178
- Регистриран на: Сря 07 апр 2010 22:42
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Местоположение: Асеновград/ Пловдив
- Контакти:
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Виж сега, те и във Винпром Пещера има сума ти инжинери дето мислят как от етилови спиртове да излезе що-годе алкохол, а не от грозде, ама това не означава, че им свалям шапка!
- freestyler911
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Съб 29 мар 2008 14:20
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- Местоположение: София
Re: Как се овкусява домашна ракия?
'Ората от л@йна луканка направиха вие за една ракия ...
Опитвал съм и от дъбова бъчва и от 10л. туба мин. вода с дъбов чипс, и с дъбова треска или черница ... Една е истината и тя е на следващите редове.
Най-много харесвам отлежалата няколко месеца в дъбова бъчва ... просто друга става, по мека и приятна, а аромата на грозде се подсилва и се оцветява приятно. И не я разваляй с други елачи ....

Опитвал съм и от дъбова бъчва и от 10л. туба мин. вода с дъбов чипс, и с дъбова треска или черница ... Една е истината и тя е на следващите редове.
Най-много харесвам отлежалата няколко месеца в дъбова бъчва ... просто друга става, по мека и приятна, а аромата на грозде се подсилва и се оцветява приятно. И не я разваляй с други елачи ....

-
- Мнения: 1139
- Регистриран на: Вто 03 юли 2007 23:03
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Нови Искър
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Гроздова! Ако не е гроздова? Ако е неква мешавица от няколко различни плода и така в продължение на няколко години я сипва в едно и също буре, става кофти
- Barboukov
- Мнения: 6090
- Регистриран на: Вто 21 апр 2009 21:35
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Русе
- Контакти:
Re: Как се овкусява домашна ракия?
mirkata 4020 написа:Barboukov написа:Кориандър за аромат.
Това е истината.Има го на зърна само ги счукай леко и ги сложи в тензухче.
Точно за зърна иди реч. Едва ли някой ще сложи листата или цвета

Грозданката с кориандър става страхотна.
- freestyler911
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Съб 29 мар 2008 14:20
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- Местоположение: София
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Аз пък не го харесвам кориандъра в ракията. ... Не ми харесва. По ми отива тая подправка на телешко.
- barezifranko
- Мнения: 999
- Регистриран на: Вто 17 ное 2009 14:34
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
- Местоположение: Haskovo
Re: Как се овкусява домашна ракия?
Аз последните няколко пъти правя следното: взимам 400 гр стафиди и ги завързвам с марля и ги пускам в бидона с ракията, отделно пускам и трески от черница. Толкова години се "мъчех" да пия бяла ракия, но сега открих ИСТИНАТА. Наздраве !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: MMX и 36 госта