Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Re: Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки

Мнениеот doktora » Чет 16 май 2013 15:49

Може би и ние сме пропуснали да включим куплунга, само не знам дали през отвора за CD-то ще успея да направя тази процедура, защото вече не си спомням дали мога да извадя панела с врътките без да се налага да разглобявам част от таблото?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 18 май 2013 7:16

Трудно ще ти е през отвора на СД-то, да не кажа невъзможно, трябва да свалиш тая пластмаса която държи СД-то и врътките за да имаш достъп до куплунзите за вентилатора и осветлението.
Иначе не знам как не сте успели да извадите парното без да сваляте таблото, аз все така ги вадя отдолу, дори не свалям нищо покрай таблото с уредите.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 20 май 2013 9:01

Оказа се че е изгоряла лампата, добре че се сетих да я извадя и разгледам по внимателно.
Днес обаче забелязах че не работи клаксона. Спомням си, че преди да сложа въздушната възглавница, под нея имаше две кабелчета които съм сигурен че свързах едно с друго чрез кабелни обувки. Има ли друг кабел за клаксона който да отива към таблото и да съм забравил да го свържа?

Колега К.Одаджийски ти си поредния който казва че не е разглобявал таблото за да извади кутията на парното. Впоследствие разбрах, че е трябвало да освободим корубата от четирите болта които я държат, за да може да я надигнем леко и да извадим пластмасовия централен въздуховод. Също така ни се видя невъзможно откопчаването и закопчаването на щипките на въздуховода отиващ към вентилатора, тези двете които се намират от към двигателния отсег.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 20 май 2013 9:51

Откопчаването и закопчаването на щипките на кутията отзад - мисля, че бяха две - е доста трудно, но не и невъзможно. Специалният инструмент, който изобретихме с Бордюра се нарича "изкривена на 90° стара плоска отвертка".

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 21 май 2013 18:04

Колеги,понеже не видях как откачих буксата на стоп машинката има ли значение поставянето й как ще бъде ? Свалих я,закачих мултицета,май чисто и просто прекъсва веригата между двата проводника,което ме води до заключение,че няма никакво значение?
Няма никакви белези,или резки от коя страна да я сложа нито по машинката,нито по буксата. :bishop

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 21 май 2013 18:48

колеги разглобих парното на 3част,сега обаче как да изкарам навън самите части,които трябва да облепя?
Има някакви щипки отстрани,които обаче не виждам как ще освободят кутията.давам снимки,за да добиете представа за какво говоря.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 21 май 2013 20:25

Да,тези щипки я освобождават за да се отвори на 2 части.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 21 май 2013 22:14

Въпроса ми беше как,но аз се оправих.Утре ще слагам парното и таблото надявам се.Ще кача снимки,направих няколко,да има :th_up

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Вто 28 май 2013 12:38

колеги дайте мнение за радиаторче на парно I.T.N греят ли че и аз трябва да сменявам на стария пасат :neutral

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 31 май 2013 17:41

Ето и обещаните снимки от моите премеждия с парното :mhihi :c010
Стандартната процедура по разглобяването на таблото ще я пропусна,защото е достатъчно обяснявано.
Слагам една снимка на позиционирането на жилата,ако някой им загуби дирите кое от къде е,лично аз малко се обърках с черните,защото са еднакви и по-дългото е откъм близката страна,но докато го разбера.. :dummy
Изображение
Изображение
Изображение

Ето го и виновника
Изображение
състоянието на клапите бе по-добро от очакваното от мен
Изображение
разглобяването започва с махането на тези скоби с отвертка
Изображение
След като разцепим парното на две идва ред на разглобяването на частта с клапите,която се държи на едни пластмасови щипки,които аз успях само с 2 отвертки да откопчая.
Изображение
Изображение

Както виждате пластмасата е побеляла от вкарването на отвертката,а нарочно използвах и по-тънка,за да предотвратя счупване.Все пак не успях да счупя нито една щипка.Внимателно с бялата отвертка от снимката избутвате шипките да се раздалечат,и така с всичките други. :th_up
Изображение
Изображение
Изображение

Почистих повърхностите преди да сложа алуминиевата лепенка.
Изображение
Малък хаос цареше в стаята :newsm66
Изображение
След като ги почистих и обезмаслих ги облепих,гледах да използвам цялата лента (10м),та да стане по-дебело :mhihi
Изображение
Новото радиаторче с лепенката,за да може да минава потока само през него. (колко ще помогне ... не знам :mhihi )
Изображение
Всичко сглобено,измито си го връшаме в колата и си свиркаме :beer
Изображение

Използваната алуминиева лента от мен бе на TESA от баумакс,цената й беше 12лв,но след това видях в баухаус,че има същата лента за 5лв.Ваш избор е коя ще вземете. :th_up

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 05 юни 2013 23:17

колеги,ужасно гаден проблем имам :scare3
Пускам на едно днес да ми духа хладничко,и чувам някакъв шум ,като че някаква шумка,или част от някакво листа е заседнала при електромотора,или на пътя на въздушния поток,защото ако увелича степента се увеличава и честотата на този шум...
Но се чува някъде откъм средата,зад централната конзола този звук.Не ми се иска да свалям всичко наново,защото полудях вече..Как мога да процедирам в такъв момент ? :bishop

ifch0

Мнениеот ifch0 » Сря 05 юни 2013 23:26

Нещо като свирене?

Ако да - при мен, като издуха дунапрените и като затворя въздуховодите (за да духа повече на стъклото) също си свири.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 05 юни 2013 23:43

Не е свирене,познавам този звук от дунапрените.Тук сякаш единия край на листо се е закачил,а другия се шляе във въздуха от потока въздух.... :icon_lol как да го обясня не знам :icon_lol

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Чет 06 юни 2013 11:20

kr1s0 написа:Не е свирене,познавам този звук от дунапрените.Тук сякаш единия край на листо се е закачил,а другия се шляе във въздуха от потока въздух.... :icon_lol как да го обясня не знам :icon_lol

разлепило се е тиксото при мен го има същия проблем :wink

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 07 юни 2013 14:45

Сериозно ??? аз налепих супер дебел слой,мама му стара.+ това не съм пускал да духа горещо все още,само от седенето до радиаторчето ли стана това? :screwy

като си допра ухото до централната конзола ми се чува точно от там,но пък като се наведа и при жабката се чува отвътре някак си..аз облепих само 2те клати,тези по пътя от моторчето не съм ги пипал.има ли вариант да проверя това без да свалям цялото табло,а само барчето с пепелника ?
Направо ще откача :redface ако още веднъж сваля тази конзола ще й е за последно със сигурност..

Върни се в “Направи си сам!”