Отварям днеска да видя антифриза тръскам казана и не забелязвам нищо отвивам капачката и що да видя гняз(масло) на топчета и омазан казан.
От извесно време няма и мощност мотора.
Не мога да хвана дали ми губи масло щото си тече по земята. Не надува маркучи няма антифриз при маслото не загрява.
Какво да го правя ся.

АBU Масло в антифриза (или не)
- schmid
- Автомобил: Mk3
- Двигател: PL 1988
Re: АBU Масло в антифриза (или не)
Zerga3GT написа:Отварям днеска да видя антифриза тръскам казана и не забелязвам нищо отвивам капачката и що да видя гняз(масло) на топчета и омазан казан.
От извесно време няма и мощност мотора.
Не мога да хвана дали ми губи масло щото си тече по земята. Не надува маркучи няма антифриз при маслото не загрява.
Какво да го правя ся.
Колега измери си компресията ,ако на всеки цилиндър е различен значи трябва шлайф шаз имах подобен проблем нямах мощност и ми течеше масло о между блока и главата ,ама не мешеше маслото с антифриза прехварляше компресията от между цилиндрите .
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Не бързай веднага със скъпите ремонти. Не съм 100% сигурен ама този модел май имаше алуминиев охладител на маслото при масленият филтър. Имахме подобен случай и се оказа че има пукнатина в него и маслото идваше от там.
- schmid
niki1_j написа:Не бързай веднага със скъпите ремонти. Не съм 100% сигурен ама този модел май имаше алуминиев охладител на маслото при масленият филтър. Имахме подобен случай и се оказа че има пукнатина в него и маслото идваше от там.
колега 100% нямат охладител на маслото бях с абу и филтара се слага на блока като ладата
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Правих леки настройки по мотора сложих и от кадърната газ колата си върви пушка.
Може ли антифриза който съм налял да е бил мръсен(вадя го от други автомобили и го филтрирам) зашото след като поизчистих казанчето няма признак за масло (за околко 100км)
Може ли антифриза който съм налял да е бил мръсен(вадя го от други автомобили и го филтрирам) зашото след като поизчистих казанчето няма признак за масло (за околко 100км)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може за момент пробойната да е избила и да го е напълнила малко. Покарай, пък като пак го изцапа (ако) отваряй и сменяй гарнитурата на главата. 

- schmid
stefan4o написа:Може за момент пробойната да е избила и да го е напълнила малко. Покарай, пък като пак го изцапа (ако) отваряй и сменяй гарнитурата на главата.

[/b]има ли някой онлайн тук сега да попитам относно маслото в антифриза
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”