Почистване на рефлектори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ceco_passat B4
Автомобил:
Двигател:

Почистване на рефлектори

Мнениеот ceco_passat B4 » Съб 02 дек 2006 20:58

Здравейте,прочетох всички теми,свързани с рефлекторите,но не намерих нужния отговор.Така че,ако може да ми препоръчате сервиз или ако става по някакъв начин ръчно,моля за съвет.Относно предишната ми тема за ксеноновите фарове,взех си крушки на PHILIPS за 50лв. и според мен ефектът е много добър.Но забелязах,че са ми зацапани рефлекторите...10x предварително :) [size=18]

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Re: Почистване на рефлектори

Мнениеот idkedikov » Нед 03 дек 2006 13:32

ceco_passat B4 написа:Здравейте,прочетох всички теми,свързани с рефлекторите,но не намерих нужния отговор.Така че,ако може да ми препоръчате сервиз или ако става по някакъв начин ръчно,моля за съвет.Относно предишната ми тема за ксеноновите фарове,взех си крушки на PHILIPS за 50лв. и според мен ефектът е много добър.Но забелязах,че са ми зацапани рефлекторите...10x предварително :) [size=18]

Може само стъклото да ти е мръсно ;) поне при мен и трябва някой ден да ги сваля да ги измия :)

Потребителски аватар
ceco_passat B4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_passat B4 » Нед 03 дек 2006 15:18

Мерси за отговора,но се вижда,че рефлектора е замърсен,защото беше паднала капачката отвътре и е влизало прах

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 03 дек 2006 19:39

и при мен е така, досега не съм открил надежден начин за почистване :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 03 дек 2006 21:14

Имах Г2, на което мих рефлекторите с хладка водичка и много малко веро, предварително отлично разтворено.
Проблема е, че след това бързах, тръгнах да ги суша със сешоара и им разказах играта! На 3-4 места се пукна огледалния слой.
Но все пак бяха чисти и дори с пукнатинки, светеха по-добре, де! :idea:

Потребителски аватар
ceco_passat B4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceco_passat B4 » Нед 03 дек 2006 21:59

Не че е някакъв голям проблем,ама като може да е по-добре...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

почистване на рефлектори

Мнениеот Dpop » Пон 04 дек 2006 10:27

Колега смятам че тай-добрият начин е да извадиш фара от маската и в домашни условия внимателно да го разглобиш и измиеш с вода без да търкаш с каквото и да било рефлектора. Моят пасат е същият и мисля, че трябва да внимаваш да не развиеш регулиращият винт, за да не ти се налага после реглаж. Той се намира отгоре на фара е и е бял на цвят за шестограм. Ще бъде хубаво, ако успееш да направиш снимки на етапите от операцията и да ги качиш тук, за да се просвещаваме.
Усещам, че radotom ще ти подскаже как безаварийно да извадиш фара от маската, но ако му загатнеш :041: .
Късмет и успешен ден на всички в темата. :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 04 дек 2006 11:00

Колеги, аз съм вадил и сменял фаровете на В3 - няма абсолютно нищо сложно в това, стига да можете да държите отвертка. Сваля се маската - 4 видички мисля бяха. След това на всеки фар мисля че имаше 2-3 болтчета или видички, и мисля че трябваше внимателно да се отдели мигача. Естествено, не се забравя да се откачат двата куплунга - кабелите. След като фара е свален от колата, може спокойно, и на топло вкъщи да се правят всякакви манипулации. Отделянето на стъклото е въпрос на 6 ламаринени скоби.
При мен /на баща ми колата де/ стъклата бяха така жестоко "накълвани", че никакво полиране, шлайфане, ... нямаше да ги оправи, ами направо дялкане си им трябваше. Освен това и рефлекторите бяха толкова зле - покритието им беше на 50% опадало, че се наложи да си взема 2 нови фара. Аз ги взех от Евро 07 - не са HELLA, но пак вършат работа. За цена не ме питайте - не помня, а и отстъпки разни ползвах. Не се лъжете да вземате втора употреба - цената е съизмерима с тази на нови /каквито описах малко по-горе/. Е, при мен има и друг проблем - явно има пад по "трасето" и е хубаво да се сложат релета, ама не се знае колко време още аз ще карам тази кола ... А пък и ме мързи, да си призная.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: почистване на рефлектори

Мнениеот radotom » Пон 04 дек 2006 11:12

dpp написа:Усещам, че radotom ще ти подскаже как безаварийно да извадиш фара от маската, но ако му загатнеш :041: .

хихихи... Благодаря за доверието! :beer Ша черпя!
На Пассата обаче не съм свалял фара. На Голфа свалих цялата маска и мих само допълнителните фарчета.
Но, да, трябва да се свали маската, обаче не е на видийки, а на 4 болта М6 (с ключе 10 се развиват) Доколкото забелязах, без да съм обръщал специално внимание, фара на Пассата се държи на 4 ушички, издадени в страни от него. Повече и по-точни подробности, обаче за момента не мога да дам, за да не объркам колегата. Съжалявам!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 04 дек 2006 11:36

И аз писах по памет, че преди година някъде я върших тази операция. Не беше нещо сложно, и няма опасност неволно да се повреди нещо.
Само да отбележа - колегата е с В4, а radotom е с В3, а и моя материал е за такъв. Може и да нямат голяма разлика, ама все пак - да не подлъжем нещо колегата ...

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 04 дек 2006 17:04

[quote="gr_kanev"]И аз писах по памет, че преди година някъде я върших тази операция. Не беше нещо сложно, и няма опасност неволно да се повреди нещо. :да:

Върни се в “Passat”