Почистване на рефлектори
- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
Почистване на рефлектори
Здравейте,прочетох всички теми,свързани с рефлекторите,но не намерих нужния отговор.Така че,ако може да ми препоръчате сервиз или ако става по някакъв начин ръчно,моля за съвет.Относно предишната ми тема за ксеноновите фарове,взех си крушки на PHILIPS за 50лв. и според мен ефектът е много добър.Но забелязах,че са ми зацапани рефлекторите...10x предварително
[size=18]

- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Re: Почистване на рефлектори
ceco_passat B4 написа:Здравейте,прочетох всички теми,свързани с рефлекторите,но не намерих нужния отговор.Така че,ако може да ми препоръчате сервиз или ако става по някакъв начин ръчно,моля за съвет.Относно предишната ми тема за ксеноновите фарове,взех си крушки на PHILIPS за 50лв. и според мен ефектът е много добър.Но забелязах,че са ми зацапани рефлекторите...10x предварително[size=18]
Може само стъклото да ти е мръсно

- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
почистване на рефлектори
Колега смятам че тай-добрият начин е да извадиш фара от маската и в домашни условия внимателно да го разглобиш и измиеш с вода без да търкаш с каквото и да било рефлектора. Моят пасат е същият и мисля, че трябва да внимаваш да не развиеш регулиращият винт, за да не ти се налага после реглаж. Той се намира отгоре на фара е и е бял на цвят за шестограм. Ще бъде хубаво, ако успееш да направиш снимки на етапите от операцията и да ги качиш тук, за да се просвещаваме.
Усещам, че radotom ще ти подскаже как безаварийно да извадиш фара от маската, но ако му загатнеш
.
Късмет и успешен ден на всички в темата.
Усещам, че radotom ще ти подскаже как безаварийно да извадиш фара от маската, но ако му загатнеш

Късмет и успешен ден на всички в темата.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Колеги, аз съм вадил и сменял фаровете на В3 - няма абсолютно нищо сложно в това, стига да можете да държите отвертка. Сваля се маската - 4 видички мисля бяха. След това на всеки фар мисля че имаше 2-3 болтчета или видички, и мисля че трябваше внимателно да се отдели мигача. Естествено, не се забравя да се откачат двата куплунга - кабелите. След като фара е свален от колата, може спокойно, и на топло вкъщи да се правят всякакви манипулации. Отделянето на стъклото е въпрос на 6 ламаринени скоби.
При мен /на баща ми колата де/ стъклата бяха така жестоко "накълвани", че никакво полиране, шлайфане, ... нямаше да ги оправи, ами направо дялкане си им трябваше. Освен това и рефлекторите бяха толкова зле - покритието им беше на 50% опадало, че се наложи да си взема 2 нови фара. Аз ги взех от Евро 07 - не са HELLA, но пак вършат работа. За цена не ме питайте - не помня, а и отстъпки разни ползвах. Не се лъжете да вземате втора употреба - цената е съизмерима с тази на нови /каквито описах малко по-горе/. Е, при мен има и друг проблем - явно има пад по "трасето" и е хубаво да се сложат релета, ама не се знае колко време още аз ще карам тази кола ... А пък и ме мързи, да си призная.
При мен /на баща ми колата де/ стъклата бяха така жестоко "накълвани", че никакво полиране, шлайфане, ... нямаше да ги оправи, ами направо дялкане си им трябваше. Освен това и рефлекторите бяха толкова зле - покритието им беше на 50% опадало, че се наложи да си взема 2 нови фара. Аз ги взех от Евро 07 - не са HELLA, но пак вършат работа. За цена не ме питайте - не помня, а и отстъпки разни ползвах. Не се лъжете да вземате втора употреба - цената е съизмерима с тази на нови /каквито описах малко по-горе/. Е, при мен има и друг проблем - явно има пад по "трасето" и е хубаво да се сложат релета, ама не се знае колко време още аз ще карам тази кола ... А пък и ме мързи, да си призная.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: почистване на рефлектори
dpp написа:Усещам, че radotom ще ти подскаже как безаварийно да извадиш фара от маската, но ако му загатнеш.
хихихи... Благодаря за доверието!

На Пассата обаче не съм свалял фара. На Голфа свалих цялата маска и мих само допълнителните фарчета.
Но, да, трябва да се свали маската, обаче не е на видийки, а на 4 болта М6 (с ключе 10 се развиват) Доколкото забелязах, без да съм обръщал специално внимание, фара на Пассата се държи на 4 ушички, издадени в страни от него. Повече и по-точни подробности, обаче за момента не мога да дам, за да не объркам колегата. Съжалявам!