Мнение и помощ за един експеримент ?
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение и помощ за един експеримент ?
Здравейте колеги, искам да споделя наскоро направен експеримент който искам да се сдопитам дали е добра идея, значи беше ми се разхлопала главата от към пулове взех си няква друга с лека разлика която не бяхме забелязали, моят двигател е АБУ, а на този който бяхме взели главата не знам знам само че всичко беше 1-1 само на пръв поглед 75к.с. бяха и двете 1.6м.и. също само годините бяха различни моята е 93 другата е 92 (моята кола е Венто другата кола е Голф 3) само една единствена буква беше различна в края моята 0, а пък на другата глава L, така значи като погледнахме главата моята беше с издълбани клапани, а пък другата с прави нямаше никакви вдлъбнатини, буталата също бяха различни, но премерихме с шублер уш паснаха превъртяхме вала на ръка и нямаше допир на бутало и клапан, сложихме я запали си, само има някакво предварение аванс когато съм на бензин това предполагам е от по-малката вече горивна камера и въпросът ми е има ли вариант да се направи да го изчисти и на газ и на бензин на мен ми казаха че няма такъв вариант защото на газ го нямам това само ако подам бая рязко газ и се чува за момент също и при палене, другото което искам да питам е каква е вероятноста да се прецака нещо защото както гледам държи доста висока температура върти се около 90 и по едно време на баир ми стигна до към 97 може и леко по-долу не съм сигурен, но на права отсечка на 5-та без да я натискам си седи 90 по-долу не пада. Това е което исках да споделя моля за мнения и евентуална помощ за някой неща които обясних по-горе :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Мнение и помощ за един експеримент ?
Това което разбрах от тоя разказ е,че не ти е наред нещо центровката.Това с температурата също е възможно да е следствие от предварението.Пробвай с делкото да корегираш нещата като го върнеш малко.По-малка камера от едни клапани е нищожно и не би трябвало да усещаш разлика.
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Значи на мен човека които ми прави главата каза че повече не може да се изчисти тоя аванс. Съжалявам че пак се повтарям, но другият проблем плоската глава проблем ли е че не е с вдлъбнати клапани ?
П.П. Забравих да спомена че буталата имат луфт не знам колко вече.
П.П. Забравих да спомена че буталата имат луфт не знам колко вече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На какво температурата е 90? Ако температурата на хладилника у вас е 90°С, значи имаш сериозен проблем и във форума няма да можем да ти помогнем.breakforce написа:... държи доста висока температура върти се около 90 и по едно време на баир ми стигна до към 97 може и леко по-долу не съм сигурен, но на права отсечка на 5-та без да я натискам си седи 90 по-долу не пада...
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
На таблото което ми показва километрите, оборотите и т.н., температурата на двигателя.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако баирите ги катериш на 5-та предавка, а те нормално се изкачват на 3 или 4-та със същата кутия е нормално да ти позагрее. Моторът изнемогва и се товари доста, което значи повече топлина =>загряване. Качи същия баир една предавка по-долу и пиши пак.
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Този баир които го пробвах беше на 4 предавка с малко над 2 хил. оборота, баир подобен на последния тунел като влизаш в София от към Плевен само че по кратък около 1 км. и може малко отгоре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ли съм най-големият тъпак, който смята, че 90 градуса е нормалната работна температура на двигателя? И как, по дяволите, се отчитат 97 градуса на голф 3 - по стрелката ли? Какво наскачахте всички да му "помагате" - искате да му свалите температурата до 70 градуса ли?
- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
90 градуса си е нормална температура, не може искаш да караш на 70 градуса извънградско.. Ако си с турбо-дизел е нормално, но с 75 магарета на 5та да взимаш баир си е наглост
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да спомена че на баира беше 97 градуса, знам че 90 градуса е нормална температура на двигателя, но преди да сменя главата с тази си падаше до към 80 на права отсечка, а сега не мърда надолу под 90 на права отсечка, и вече конете не са 75, а малко повече защото нали смалихме горивната камера.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ОПРАВИ СИ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
breakforce написа:и вече конете не са 75, а малко повече защото нали смалихме горивната камера.
Сериозно ли?

-
- Автомобил:
- Двигател:
breakforce написа:Забравих да спомена че на баира беше 97 градуса...
Как ги отчете тия 97 градуса бе сладур?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Явно между 90 и 100 и повече към 100 ги е отчел.
Това,че клапаните са плоски едва ли е проблем.Проблем е ако ти е сбъркана центровката.Явно аванса ти чука яко и не може да се изчисти,значи си провери някъде зацепването на ремъка.
Това,че клапаните са плоски едва ли е проблем.Проблем е ако ти е сбъркана центровката.Явно аванса ти чука яко и не може да се изчисти,значи си провери някъде зацепването на ремъка.
- breakforce
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Как ги отчете тия 97 градуса бе сладур?
Стрелката отиваше малко след средата между 90 и 100.
Iezekil написа:провери някъде зацепването на ремъка.
Зацепването на ремъка на разпределителният вал е добре не знам обаче има ли значение от коляновия, ама мисля, че и там е добре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”