Всичко за спирачките при VW
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Всичко за спирачките при VW
Да е ,ама за жалост се движиш по пътя дето се движа и аз.Поне да ги беше ударил на един стругар,че ми се струва ненормално да има 5мм от диска дето нищо не търка в него(освен ако накладките не са такива).За мене тея работи освен нови други няма.Не струват милиони тея работи.
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Снимката е преди да ги занеса на стругар, аудито от което ги свалих явно беше с по-малка накладка, защото площа беше доста по-малка от тази на която ляга моята, и за това бяха изтъркани по-тоя странен начин.
140 лв без никва отстьпка струват 312мм дискове на 'феродо' който са супер за цената си и добре се справят дори и кевлар-керамични накладки + едни по бюджетни накладки пак 'феродо' за 80-90лв и имаш добри спирачки да кажем за малко над 200лв.ДИСКОВЕ СМЕНЯТ ЛИ СЕ ЗАДЬЛЖИТЕЛНО СЕ СМЕНЯТ И НАКЛАДКИТЕ С НОВИ за да се напаснат взаимно.И Аз не одобрявам стари изтьркани да ги стьржеш при положение че на 2мм износване ги дават за смяна и сьс старите накладки е някак си прекалено компромисно решение за тази тежка кола която ще се засилва още и спирането се усеща тежко като се наложи а ще се налага.Винаги може да се спести някой лев разбира се но има един минимум от неща който трява да се направят вместо да се преправят в последствие.Колата ти е много хубава и заслужава повече.С тоя пост имам за цел само да ти помогна да си направиш колата по бьрзо и на приемлива цена така,че надявам се да не те засегна.Аз като правих моята постояно сьм се консултирал с колегат isa и сме се виждали и доста работи ми спести и научих от него 

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата ми дори не е в движение, и разбира се, че ще и сложа нови дискове и накладки когато останат пари покрай хилядите неща по ъпгрейда на двг-то , пуснах поста за да покажа, че ъпгрейда от 288 към 312 е много лесен и става само с подмяна на съпорт и диск от А6.
Благодаря за съветите, аз съм на мнение, че спирачките са последното нещо от което трябва да се пести.
Благодаря за съветите, аз съм на мнение, че спирачките са последното нещо от което трябва да се пести.

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Тоя филм дали ще стане на А4 Б5 с чугунения шенкел?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
yoan4o не си прав, ама не бях сигурен
Днес минах на 312мм и сам си отговорих на въпросите
Ето малко снимки:
Разстоянието м/у болтовете (на снимката е съпорт за 288мм):
Къде се пили апарата? Двете гърбици оградени в синьо трябва да се намалят с няколко мм - това е за апарати АТЕ57, но доколкото съм чел по други форуми и при АТЕ54 играта е същата:

Днес минах на 312мм и сам си отговорих на въпросите

aradovanov написа:Няколко бързи въпроса:
Г3 конверсия от 288 към 312 с дискове от четворка.
1. Ще бъде с подложки м/у съпорта и шенкела - диска няма ли да опре в предпазната ламарина?- опира, трябва или да се изкриви ламарината към носача или да се махне. Аз я изкривих и застана добре.
2. Колко мм точно трябва да са подложките? - от 5 до 7 слагат по различните форуми. Аз сложих 5,9мм и играта е точно в центъра.
3. BBS RS 772 16" събират ли 312? - не не се събират. Има две гърбици на апарата в задната част и опират в джантата - малко игра с флекса и се събраха![]()
4. Колко мм е разстоянието м/у отворите за захващане на съпорта към шенкела? - точно 94мм.
Ето малко снимки:
Разстоянието м/у болтовете (на снимката е съпорт за 288мм):
Къде се пили апарата? Двете гърбици оградени в синьо трябва да се намалят с няколко мм - това е за апарати АТЕ57, но доколкото съм чел по други форуми и при АТЕ54 играта е същата:
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Привет,
имам въпрос който не е за "тунинг" а за ремонт на задни спирачни апарати на Г4,99г.
На къде трябва да е ориентиран "белега" на семеринга показан на снимката?
Прочетох че въпросния "белег" трябва да бъде ориентиран на същото място където е бил и стария "белег" на сменения "О" пръстен,но на стария липсва! И още един въпрос:
Как се вади семеринга - този през който минава "оста" която се куплира към механизъма на ръчната спирачка?
имам въпрос който не е за "тунинг" а за ремонт на задни спирачни апарати на Г4,99г.
На къде трябва да е ориентиран "белега" на семеринга показан на снимката?
Прочетох че въпросния "белег" трябва да бъде ориентиран на същото място където е бил и стария "белег" на сменения "О" пръстен,но на стария липсва! И още един въпрос:
Как се вади семеринга - този през който минава "оста" която се куплира към механизъма на ръчната спирачка?

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Това със обозначението на семеринга е меко казано невярно. Маркерите са направени с цел да се различават семерингите по размери само с един поглед, а не да мериш всеки по отделно. Същото е при автомобилните гуми.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
aradovanov написа:yoan4o не си прав, ама не бях сигурен![]()
Днес минах на 312мм и сам си отговорих на въпросите![]()
Че то аз нищо и не съм казал /писал/.
Евала за Ъпгрейда, сигурно е супер с тая джанта, дай поне една снимка да се порадваме.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
След като се порових цяла нощ и досаждах на доста хора
, открих до някъде какво ми трябва за преминаване на 312 mm. на AHF. Шенкел от 1.8 Т и супорти от S3. При AGU преминаването става само с супортите от S3, като може да използва същите апарати. Въпросите са ми два. Моите апарати трябва ли да се сменят с такива от S3 или AGU или може и с тях да обхвана 312 mm? От каква друга кола мога да взема шенкел освен от AGU?
Поздрави.

Поздрави.
- neon
Зависи какви са твоите апарати. Каква ти е спирачната с-ма в момента? С какъв диаметър диск караш?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
280 mm. FSIII по спомен. За апарата съм сигурен, но за размера на диска
Ще го измеря довечера, докато свалям жантити :)

- neon
Твоите апарати не стават. Трябват ти шенкели, апарати + супорти (вероятно и маркучи), накладки и дискове.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Забавлението е пълно Ще рискувам малко по-натам първо с предните как ще станат нещата, после ще мислим вариант и за задните.
Мерси.
Едит:
Понеже задните спирачки ги няма никакви имам едно питане. Имам накладки (що годе) имам и диск (и той колкото да е там), но не спират и се набраздява, на места не пипа накладката.

Казаха ми, че тая гад оградена в червеното може да ми е запекла и да създава проблеми...

Другото което ме тревожи е предната накладка. Взех си я с колата, т.е. преди 4 години или 60 000 километра, а вижте в какво състояние е

Мерси.
Едит:
Понеже задните спирачки ги няма никакви имам едно питане. Имам накладки (що годе) имам и диск (и той колкото да е там), но не спират и се набраздява, на места не пипа накладката.

Казаха ми, че тая гад оградена в червеното може да ми е запекла и да създава проблеми...

Другото което ме тревожи е предната накладка. Взех си я с колата, т.е. преди 4 години или 60 000 километра, а вижте в какво състояние е

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Погледни я отзад....на запекал апарат ми намирисва