Прекъсване при Фолскваген Голф 2 1.3.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Прекъсване при Фолскваген Голф 2 1.3.

Мнениеот ScantraxxRoots » Сря 15 май 2013 19:54

1.Не съм сигурен дали изобщо мястото на темата и решението на проблема е тук,за което се извинявам предварително.
2.И по-главно - самия проблем.Та..проблема е следния:От извесно време колата има ужасен проблем при работа на синьото гориво.Проблема се състои в това,че двигателя прекъсва при по рязко подаване на газ на средни обороти (от 2000 до 3000).Не успява да се изфорсира и върви "спъната".Отначало набедихме токовете...сменихме кабели,делко,диструбуторна капачка и свещи..проблема затихна за около час,през който щастието ми беше неописуемо докато отново не се появи.Проверихме всичко по газовата система....всеки един клапан бе смъкна и почистен изпарителя (BRC 100kW),бе внимателно разглобен и почистен,бе му закупен ремонтен комплект,но проблема си остана.С времето се влошаване..отначало го правеше,когато е студена,а когато се затопли проблема затихваше...сега,когато е студена проблема почти изчезва,но загрее ли става АД.Карбураторът беше смъкнат...щателно огледан почистен и т.н. но проблема остана.Всичко губи смисъл....на бензин колата върви много добре,но на газ НЕ.Допитвам се до вас с надеждата някой някъде там да ми даде идея,откъде да започнем,защото досега разходите ми по този проблем надхвърлят 150-200 лева,а бюджета ми е ограничен(20 годишно момче на първа работа от няма и 2 месеца - сами можете да си представите).
Ще помоля за сериозни коментари,а не съвети как да се оттърва от стария голф(което е логично,но не ме устройва-първа кола ми е и ми е мила.)
Благодаря предварително.
Поздрави,Йордан!

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекъсване при Фолскваген Голф 2 1.3.

Мнениеот renault_19 » Чет 16 май 2013 11:10

Според мен ти смуче въздух от някъде, я от тампон под карбуратора, я от филтърната кутия някъде между нея и карбуратора.
Правилно сте набедили тоците, защото газта е много по-капризна на силата на изкрата за да работи правилно мотора,но след като сте сменили кабели,свещи и така нататък.Делкото е било излишно да го пипате,но както и да е.От тоците само бобина не си споменал,това също е възможно.
Щом изпарителя сте ремонтирали,клапани всичко, според мен без да претендирам остава или бобина да се майтапи с вас или смуче въздух от някъде и обърква сместа.
едит:
Смени си също майстора,ако ходиш при такъв.Тази кога се диагностицира за 5 минути от човек с малко мисъл.Нищо особенно няма в нея.Този подход да се сменя всичко наред докато се оправи можеш да го прилагаш и сам без да ходиш на мастори като прочетеш малко от малко нещо във форума.Това при положение че може изобщо да не си технически грамотна личност.
Успех :th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 май 2013 11:36

Бедна смес на топъл изпарител. Опитай как ще е, като развиеш малко винта за газ, който е на маркуча преди карбуратора.
Ти присъства ли при смяната на карантията на изпарителя?

Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ScantraxxRoots » Чет 16 май 2013 23:36

renault_19 - следващото,което ми идва на ум е точно бобината,а относно смученето на въздух - всичко от-до е проверено и специално тампона под карбуратора е здрав(леко е опечен,но е здрав и не смуче от никъде),а делкото го сменихме,защото незнайно как вътре всичко се потроши - майстора или по точно майсторите сме двама - аз и баща ми,а колата ходи при сигурно 10 "майстора" и всеки за пръв път видя такъв мотор - 1.3 бензин(карбуратор) с обратен наклон - изпускателните ми колектори са от предната страна,свещите са под тавата на филтъра и е ужасно досаден за работа.
muns61 - тоя кран на газта го пипах хиляди пъти - никакъв ефект не отразява върху проблема - само върху разхода и вървежа.

Потребителски аватар
XPLOD119
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: Asz 2005г

Мнениеот XPLOD119 » Пет 17 май 2013 12:31

Колега аз карам със същия мотор запуши на половината входа на въздушния филтър да видиш дали ще се оправи преди около 2 месеца имах същия проблем и така се оправи при мен. След което се оказа че сместа е бедна

Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ScantraxxRoots » Нед 19 май 2013 20:25

Не е от въздух...въздух,горивна система,токове - проверени и подменени на 100%.Проблема остава.Чакам нови мнения и съвети по темата.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пон 20 май 2013 12:08

То всичко си пробвал едва ли не.
Бобина друга нали пробва?
Остава някакъв проблем по газовата инсталация, нещо прегъната тръба за газта и да пада налягане, там в карбуратора с плочка ли си с щуцер ли? Нещо да е мръсна плочката,щуцера да не пуска достатъчно газ.
Гадая в момента,ама то не остана сменил си цялата електрическа система,твърдиш че не смуче въздух от никъде значи остава нещо такова, недостатъчно газ да стига до карбуратора по някаква причина.
Изпарителя сигурен ли си че е читав, казваш разглабяли сте го ама нещо на входа за газта да няма боклуци да е запушено нещо.
Не знам какво друго може да е :bishop

Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ScantraxxRoots » Вто 21 май 2013 18:33

Не съм с плочка,а с "котлонче" (върху карбуратора).Изпарителя в момента е НАБЕДЕН ! И в събота ще смъкна от работещ голф (1.6) същия изпарител да видя какво ще стане.То само той остана.Незнам вече какво да правя.Вчера щях да се пребия,заради тоя проблем (не мога да се изнеса от кръстовище).В момента колата е паркирана в гаража и като дойде събота ще я мъчим ;)
И малко оффтопик: Да му се намира на някой карта за градския транспорт?В неделя ще му я върна :mhihi :mhihi
Благодаря ви за съветите.Ще ви държа в течение в случай,че някой се сблъска с същия проблем.Дано пък темата да се окаже полезна ;)
Поздрави,Йордан!

Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ScantraxxRoots » Сря 22 май 2013 19:35

ЪП!
И от изпрител не е...сложих друг - същата работа.Смених го с стария и сега проблема изчезна :eek Имам чувството,че тази кола направо ми се подиграва и си играе с търпението ми.Когато се появи проблема,а той ще се появи,ще я мъча още малко и ще ви натоварвам с проблемите си още малко(или поне докато го отстраня).

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 22 май 2013 19:42

Колега виж си вакуумния регулатор. Неговата идея е като подадеш рязко газ при ниски обороти/натоварване да коригира предварението надолу (т.е. сваля го като стойност).

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 22 май 2013 20:33

Имаш бедна смес на определена температура и натоварване. Каква е причината, не мога да ти кажа дистанционно, но там търси проблема. Огледай маркучите и тройника на газта, плочката, филтъра.

Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ScantraxxRoots » Пет 31 май 2013 19:26

Проблема решен ! Отново върви като 55 коня...не като 5,5...
Та днес за пореден път отворих капака с надеждата да забележа нещо,което да не е наред.Баща ми запали колата.Накарах го да се изфорсира двигателя и след около 5000 до 5500 оборота дочух странно бучене (двигателя не се форсираше нормално).И аз умника се подпрях на тавата на въздушния филтър,за да чуя по добре и О,ЧУДО двигателя почна да пее.Махнах се оттам - форсаж - бучене...."кацам" пак върху тавата форсаж - песен!Щайгата смучи въздух изпод тавата на карбуратора,а там всичко изглежда наред,защото 12408971 пъти гледах там,но явно съм пропуснал това,че самото уплътнение е криво :stumm Сега временно го уплътних по български докато намеря читаво уплътнение.
Някой има ли идея колко може да струва и откъде да го закупя...въобще има ли го като резервна част?
За тези,които срещнат този проблем при този тип двигатели - проблема се появява при наличие на бедна смес (при мен в следствие от смучене на въздух).
Дано темата е полезна.Ще чакам отговор за уплътнението :) Благодаря предварително!
Поздрави,Йордан!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 31 май 2013 22:19

Че кво му е на побългареното уплътнение. Не зная дали ще намериш оригиналдъ да си купиш.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 01 юни 2013 7:32

Аз така и не разбрах за кое уплътнение идва реч. Само мога да предположа, че е един доста дебел о-пръстен, който седи надянат на отвора на кутията на филтъра. Да наистина, ако оттам смуче е кофти, щото вкарва екстра-въздух, дето се вика, и бърка смесите на газ. Плочката трябва да е много добре уплътнена, да ляга добре на карбуратора, за да не смуче въздух отдолу под щуцерите, което бърка работата. :th_up Между другото питах за това уплътнение. В Ауто+ ми дадоха цена около 20-30 лева за оригинално такова, доколкото помня.

Потребителски аватар
ScantraxxRoots
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ScantraxxRoots » Съб 01 юни 2013 17:47

muns61 - побългареното е временно решение не е за постоянно.
stefan4o
- точно за тоя о-пръстен става на въпрос.Деформиран е явно от годините.А предполагам,че топлината е влияела на това,че с по-високата температура пръстена е уплътнявал по-добре,защото е омеквал.Важното е,че разбрахме откъде идва проблема.Сега е време да го отстраня за постоянно,което ще стане утре рано рано сутринта.
Благодаря на всички за полезните съвети и бързите отговори.
Поздрави,Йордан!

Върни се в “Автогазови уредби”