Пасат Б5 - вода около компютъра

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 - вода около компютъра

Мнениеот ventostz » Пет 31 май 2013 22:13

Здравейте колеги, имам Б5, дизел е, но не мисля че това е от значение за моя проблем. Ще започна с това, че от тази година паркирам колата под едни дървета, от които би трябвало да е и главния проблем, до сега след като съм ходил по автомивки никога не е оставала вода някъде по коша, след днешното измиване обаче, като отворих капака навсякъде около акумулатора и кутията на компа всичко беше плувнало във вода, около 5-6 може и 10 санта да е водата която си стои там. Пробвах с ръка да намеря някъде да отпуша но.. не става явно така, та някой може ли да ме ориентира къде се намират дупките за оттичане на въпросните части по колата? Благодаря предварително, и се извинявам ако има подобна тема, но потърсих и не намерих такава.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 - вода около компютъра

Мнениеот dqvola_91 » Пет 31 май 2013 22:22

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=291870 има още доста в търсачката.

Потребителски аватар
ventostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventostz » Съб 01 юни 2013 11:25

Колега благодаря за бързия отговор. Днес свалих акумулатора, и отворих дупката под него, също и тази под сервото, започнах да наливам вода и никакъв проблем, всичко си изтече. Около компа обаче, той е малко по високо, като наляг вода отдясно, това е между кутията на компа и калника, там водата си остана и не тръгна на никъде. Там нямаше никаква дупка за оттичане. Водата трябва да мине някъде под кутията или отстрани ли? За мен беше най-важно компа да не стои във вода, а то точно там сега си се задържа, иначе до вчера водата стоеше в целия кош, акумулатора беше до половината във вода. Благодаря отново :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 01 юни 2013 11:29

Под компа минава Вземи една тел и ръчкай

afdata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afdata » Съб 01 юни 2013 15:44

И моята е така сега ще свалям компютъра и ще го намажа със силикон и вече няма да има проблеми.Иначе всичко чистих и пак не става :) Може и при теб да е така

dekotd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekotd » Нед 02 юни 2013 21:31

прахът който се е събирал е станал на кал и сега нищо не минава,ако не се лъжа трябва да има улей където се захваща калника и от там изтича водата,така че търси и чисти ,става само с ръчкане.поздрави.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 04 юни 2013 8:56

Да вметна че вчера след като попаднах на тази тема реших най-накрая да сменя въздушния филтър на купето, който съм купил още преди няколко седмици и да погледна за боклуци. Между кутията на филтъра на купето и пантата на капака има малка ниша около 2-3 см широка ... от там какво чудо извадих просто още се плаща, кал, фасове, охлюв ... мръсотия по обем за голяма чаена чаша ... :scare3

Върни се в “Passat”