Проблем с усилвател ...
Проблем с усилвател ...
Купих си усилвател Хертц преди около 6 месеца свиреше перфектно докато един ден не се включи сейф индикатора и от тогава насам като достигне пика прекъсва иначе когато не го увеличавам мнохо си свири . Моля за помощ и съвети ! Ако някои знае нещо ?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Проблем с усилвател ...
а корпуса топли ли ?
Ами съвсем леко но това е нормално. Според мен проблемите са 2 . 1во Или има недостиг на ток при пика или 2ро евентуален проблем с усилвателя .
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ще е добре да кажеш на какъв говорител е свързан,както и марка и модел на говорителят!
Най-вероятно е от неправилно свързване!
Най-вероятно е от неправилно свързване!
Усилвателя е Hertz Ep - 2x Двуканален . RMS от канал е 220 вата . Говорителите са 2 х 15" ES - 380 като RMS-а им е по голям от усилвателя 450 вата . Свързването е съвсем просто говориел на канал .
- Viksata_55
- Автомобил: Passat b5
- Двигател: AFN 1.9 110ps
Колега, аз мисля че е от захранването, понеже на един приятел му прави същия проблем.А ако е още в гаранция иди до там да ти кажат за какво иде реч 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
смисъл такъв,че са ти тънки токовите кабели.Колко квадрата са ти кабелите и масата здраво ли е свързана?
- Luki87
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Първо (претоварваш) усилвателя.
Второ провери си хубаво (МАСАТА).
И кажи с колко квадрата кабели си захранил усилвателя и има ли кондензатор ?
Второ провери си хубаво (МАСАТА).
И кажи с колко квадрата кабели си захранил усилвателя и има ли кондензатор ?
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Според мен в единия случай един два от транзисторите се пържат в собствен сос, а може и някой от кондерите да е замесен-иска изследвания и два дена активно лечение+хигиенизиране на платката-в най лошия случай 50лв, като не е задължително да съм прав, можеи някоя от спойките да се е предала...
Вторият случай е характерен проблем в масата(минусовият кабел) или е лабав, или е зацапан-или и двете, друга бира е ако е тънък и дълъг или и двете-води до скоропостижна гибел на звука от баса и ядовете гореописани.
Това с претоварването не е мит, възможно е, но не е задължително, зависи от степента на усилване и входящият сигнал.
Нека колегата да прегледа по обстойно свързването и инсталацията-има вероятност и там да има проблем довел до това състояние и евентуално до гореописаните дефекти.
Вторият случай е характерен проблем в масата(минусовият кабел) или е лабав, или е зацапан-или и двете, друга бира е ако е тънък и дълъг или и двете-води до скоропостижна гибел на звука от баса и ядовете гореописани.
Това с претоварването не е мит, възможно е, но не е задължително, зависи от степента на усилване и входящият сигнал.
Нека колегата да прегледа по обстойно свързването и инсталацията-има вероятност и там да има проблем довел до това състояние и евентуално до гореописаните дефекти.
-
- Автомобил: Голф 4 GT28r
- Двигател: АГУ
Решен ли е проблема, защото и при мен така се получи? Сега след като си поиграх малко с кабелите на усилвателя ми свети постоянно синята лампа "on" и не може да се изключи, освен като махна (+). Усилвателя е hertz EP1D. Мерси предварително.
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Твоето е друга бира. Друг проблем. Захранването и класа на усилвателя са различни. Но пораженията вероятно са сходни. Вероятно....
Добре ще е да се знае че преди да се отвори и да се провери е игра на ТОТО. Може и нищо да му няма, ама може и от мухата да стане С Л О Н
Добре ще е да се знае че преди да се отвори и да се провери е игра на ТОТО. Може и нищо да му няма, ама може и от мухата да стане С Л О Н
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”