Здравейте !
Фолксваген Пасат Б3 1,8 моноинжекцион на 240 000 км. Отпред нещо вие при ляв завой - затихва, при десен се увеличава .
Някой има ли идея, какво е и какво трябва да се направи ?
Пасат Б3 1,8 Свири отпред
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Пасат Б3 1,8 Свири отпред
Вдигни на крик лявото колело и го завърти на ръка,предполагам е лагера.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е и дясното.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
naleg написа:Здравейте !
Някой има ли идея, какво е и какво трябва да се направи ?
Да се смени лагера на лявата главина

-
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: RP+2E
За да си сигурен дали е лагера,вдигни колата с крик от едната страна.Седни вътре,запали и включи пета скорост.Отпусни съединителя все едно потегляш.Колелото което е във въздуха се завърта и ако е лагер се чува.За по сигурно освободи от скорост,изгаси мотора и слушай докато се върти по инерция.Купи си обаче качествен лагер.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Мале какви съвети....Първо ако вдигне колата на крик и вероятно не е с нови карета така ще се разтрака ,че сигурно няма да се чува лагера даже от тракането на каретата, защото отдавна ще са си направили легла и като се вдигне на крик ще излязат от там както и може и диферинциала да се чува зловещо защото ще наваксва.Разбира се че трябва да бъде лагер и ако на ляв завой затихва, а на десен се увеличава левия лагер е разбит, защото когато се направи десен завой основната тежест попада на ляво и разбития лагер се натоварва по-вече и затова ръмжи по-здраво.
-
Ще ти се разтрака нещо в главата най вероятно.Защо ли въобще си правя труда да коментирам?Всичко за което съм писал съм го правил и ми е свършило работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
viksanlg написа:Мале какви съвети....Първо ако вдигне колата на крик и вероятно не е с нови карета така ще се разтрака ,че сигурно няма да се чува лагера даже от тракането на каретата, защото отдавна ще са си направили легла и като се вдигне на крик ще излязат от там както и може и диферинциала да се чува зловещо защото ще наваксва.Разбира се че трябва да бъде лагер и ако на ляв завой затихва, а на десен се увеличава левия лагер е разбит, защото когато се направи десен завой основната тежест попада на ляво и разбития лагер се натоварва по-вече и затова ръмжи по-здраво.
Бе ти кола виждал ли си?!? Знаеш ли примерно, че може тоя лагер, дето остане без товар да издава по-силен звук от натоварен - и двата разбити? Знаеш ли, че карето щрака при осукване, не когато е право колелото, респективно карето, абе я кажи какво знаеш, ама със сигурност и моля спри да пишеш
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
viksanlg написа:Мале какви съвети....Първо ако вдигне колата на крик и вероятно не е с нови карета така ще се разтрака ,че сигурно няма да се чува лагера даже от тракането на каретата, защото отдавна ще са си направили легла и като се вдигне на крик ще излязат от там както и може и диферинциала да се чува зловещо защото ще наваксва.Разбира се че трябва да бъде лагер и ако на ляв завой затихва, а на десен се увеличава левия лагер е разбит, защото когато се направи десен завой основната тежест попада на ляво и разбития лагер се натоварва по-вече и затова ръмжи по-здраво.
Ще ме прощаваш,колега,ама си бос технически много.Точно така си хванах единия лагер.Направо си смених и двата.Но не ФАГ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не каза какво и как си хванал, та накрая и двата си сменил
Поне си направил както трябва де

- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
Може и разхлабен ремък на хидравликата да е 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Ремъкът на хидравликата "свири" без значение дали завиваш...
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Тук било весело, що не свиркате
Точно на крик съм вдигал и аз едното колело, на втора, и по инерция след това. Нищо не ми е излизало от никъде. Чува се идеално ако е лагер.

Точно на крик съм вдигал и аз едното колело, на втора, и по инерция след това. Нищо не ми е излизало от никъде. Чува се идеално ако е лагер.
-
Работя в автосервиз и карам Пасат В3 от седем години.Все нещичко трябва да разбирам.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Петър Петров написа:viksanlg написа:Мале какви съвети....Първо ако вдигне колата на крик и вероятно не е с нови карета така ще се разтрака ,че сигурно няма да се чува лагера даже от тракането на каретата, защото отдавна ще са си направили легла и като се вдигне на крик ще излязат от там както и може и диферинциала да се чува зловещо защото ще наваксва.Разбира се че трябва да бъде лагер и ако на ляв завой затихва, а на десен се увеличава левия лагер е разбит, защото когато се направи десен завой основната тежест попада на ляво и разбития лагер се натоварва по-вече и затова ръмжи по-здраво.
Бе ти кола виждал ли си?!? Знаеш ли примерно, че може тоя лагер, дето остане без товар да издава по-силен звук от натоварен - и двата разбити? Знаеш ли, че карето щрака при осукване, не когато е право колелото, респективно карето, абе я кажи какво знаеш, ама със сигурност и моля спри да пишеш
Петъчо,аз кола съм виждал един два пъти

Най качествени мнения са дали Теодор и Iezekil като последния даже е описал как по най разумния начин да разбере дали е този лагер