Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Мнениеот Mario951 » Чет 30 май 2013 19:40

Винаги ме е кефела идеята за автоматични колани :bowdown Не знам защо никой европейски автомобил не се оборудва с такива...

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Чет 30 май 2013 20:48

А нещо по свирещо няма ли да има???
Стигне ли се дотам свиркай, ще помагам с каквото мога.
Бронята е хубава, хареса ми. Фаровете и стоповете са брутални, ама наистина са готини, ама много. Маската е трепач, барната е и е сполучлива.
Абе готина работа, кво да ти разправям....който го може го може.!!!!

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 30 май 2013 22:33

wishsalor написа:А нещо по свирещо няма ли да има???
Стигне ли се дотам свиркай, ще помагам с каквото мога.
Бронята е хубава, хареса ми. Фаровете и стоповете са брутални, ама наистина са готини, ама много. Маската е трепач, барната е и е сполучлива.
Абе готина работа, кво да ти разправям....който го може го може.!!!!

Братле, откъм свирнята единствено ще взема по-натам едни колонки за корите на задните врати, едно по-сносно ДВД и екрани на подглавниците, като пътуваме малкият да гледа филмчета. Просто дай Боже да се засечем скоро, ще се убедиш, че е повече от сносно озвучението. ;)

Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Автомобил: Fabia VRS
Двигател:

Мнениеот HGP Twin Turbo » Пет 31 май 2013 14:41

Братле... Жалко, че ме удариха с моята B3-ка преди година, ако знаех, че си такъв манияк щях да ти я предоставя с най-голямо удоволствие! Беше с ЧИСТО НОВА ходова част, предница и гърне от германия всичко... Обаче, тя вече е в историята, но като те гледам то моята може изобщо да не ти е трябвала ... Тоя пасатор е УНИКАЛЕН, категорично ти го заявявам, сега ако кажеш и какво турбо ще сложиш на тая 60-тка ще си най-големия! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 31 май 2013 16:23

Само да вметна, колата е ежедневка и в нея си возя почти 1-годишният син, демек не очаквайте някакви върхови постижения, както и няма да е драгаджия дзвера. Та за турбото - Garrett T3 с 360° опорен лагер, Trim 50, Hot A/R 0.48. Като очакваните кончета ще са към 240 за момента. Уверението от Пешката е, ако си взема нов софтуер, че ще гоним 300-те коня, но все още ми е под въпрос това. Идеята ми е да тръгва от рано и да надува до последно. Ще видим какво ще стане и дали няма да ме изпере шайбата за нов софтуер, че съм чувал от по-запознати веднъж почне ли се, спирка няма... :mrgreen

Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Мнениеот Ник никишето » Пет 31 май 2013 21:12

Да си призная Коле решетката не ме кефи но в комбинация с зендера си е др нямам търпение да почне проекта :11 винаги се почва с покупки и складиране мисля че склада ти е почти готов :beer вре ме е за турбо кита :Mr Green Fun

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 31 май 2013 21:20

Ако тоя пасат стане 240кс, със приличен ресурс и разход, то аз ще съм следващият който ще си вземе Г60.
Сигурен съм за свирнята Коле, просто съм се чудил за детайлността, на мъника ще му хареса много, ама наистина много, ако звука е повече SQ...
А ако толкоз ти е за филмчета, аз си мисля че един 20"монитор за малкия ще е достатъчен и ще му е голем кеф. Тъкмо после ще има мегдан и за игрова конзола.
Ако извършването на проекта ти е мътно, кажи ми, ще го избистря и направя-ей така, да им е гадно на душманите...!

Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Автомобил: Fabia VRS
Двигател:

Мнениеот HGP Twin Turbo » Съб 01 юни 2013 0:08

То при по солидно турбо и повече може да стане... хехе, дето се казва - ВИНАГИ МОЖЕ ОЩЕ!!! Иначе, това ще стане ебати машината за убиване, представяш ли си една STI-ка, верно стокова като ти изръмжи на светофара и после ти гледа дупето, колко ще ти е яко... {: Пожелавам ти го най-искрено! {{{:

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 03 юни 2013 11:08

Влади, приемам идеи всякакви. Въпреки че на момента доста ресурси вкарах, но стига идеята ти да ме грабне, ще намеря ресурси и за нея. :Mr Green Fun

Така е, HGP Twin Turbo. То и сега от време на време ми се случва да ме гледат странно, както едно ЕВО2 ме попита "Какво е това бе?", а отговорът ми беше "Катафалка, не виждаш ли!". Но след турбинирането ще бъде още по-весело... :mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 03 юни 2013 11:31

Катафалка :mhihi С голям потенциал :mhihi

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пон 03 юни 2013 21:18

Знаех си че ще го кажеш, затова аз ще отвърна на всеослушание:
Предлагам следното:
19-20"(инча)монитор, монтиран с механизъм за падане на тавана, зад люка, като падне се вижда идеално от задната седалка и идва точно на средата между предните седалки, и е перфектен за гледане. Съответно с инвертор, ако се налага, пък то само ти ще знаеш къде е...след което кеф ти игрова конзола, кеф ти отделно ДВД, абе квото ти душа сака. Шумоизолиране на вратите, и купето. И в колата ще си имаш едно малко кино..или пък развлекателен център. Всичко това мога да го направя, и с удоволствие, като труда е от мене.
Говорителите веднага стават насочени и с отделни обеми на задните врати и колонки, опроводяването се сменя, вкарват се филтри.
Вярно че ще има подсилване на захранването, но и това съм го наизмислил, особено за пасатБ3, особено за твоя.
Мога да избълвам още тонове идеи, които знам как, но да не цапам темата.
Иначе евала за турбото, следващия път като те питат "тва кво е" , кажи, гоуемо черно с малки сиви охлюви :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
vwladi
Автомобил: VW Passat B3 35i
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vwladi » Нед 23 юни 2013 21:15

Страшен е пасатора, направо ти завиждам, но с добро де :th_up , продължавай в същия дух, с нетърпение чакам турбинирането :horror , и ако може да попитам тази HElla Treser от къде я взе, защото и аз търся такава, но нещо не намирам, :eek :cry

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Нед 23 юни 2013 21:28

Немският иБей има колкото искаш за комбита... За седани по-рядко се срещат.

Утре ще кача малко снимки от развитието...

Furfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Furfo » Пон 24 юни 2013 19:59

Чух че някакви турбинки са се явили в багажника ти, за някакви горивни системи, за скорости говорят хората...
Чувам някакви неща ама нищо не не виждам още...

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 01 юли 2013 16:07

Ето и обещаните снимки:

Вкарахме я в гаража принудително, след като изгасна в движение и повече не запали. Стигнах с пътна помощ до гаража и бях сигурен, че ми е заминала бензиновата помпа. За съжаление се оказа, че делкото ми е заминало. Както и да е, започнахме разглобяването, след като Дзвера сам си показа че му е време.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В процес на разглобяване установихме доста проблеми по машината. От Драг Пауър най-вероятно, не са си довършили добре работата. Болтовете, които държат компресора за стойката му бяха почти изцяло развити. Не знам дали от това, или друга е причината, но цялото ми двигателно масло е изхвърчяло през компресора, както се вижда от следващата снимка:

Изображение

След това, гайката която държи алуминиевата тръба на фреона за компресора, също беше развита, съответно грам фреон нямаше в системата, което от една страна ни улесни. Нищо чудно че не ми работеше климатроника...

Сега следва да демонтираме АБС-а и казанчетата, за да може да се измие с водоструйка целият кош, ако има ръжда да се зачисти и боядиса. Другият двигател е в процес на обработка:

Изображение

След като мина песъкоструйката, се оказа че блока е много износен и не става. Разглобихме още един двигател, на него блока му беше перфектен като нов с износване 0,002. Но отново ударихме на камък, защото този блок нямаше пръскалки за буталата. Сега намерихме блок от КР и утре отива при майстора да си каже мнението. С невъоръжено око, изглежда перфектен. Главата иначе вече е шлайфната, сменени са гумичките, с почистени и регулирани клапани.

При разглобяването се оказа че, климатичният радиатор е за старо желязо, задните два тампона на двигателя са тоталка... Въобще доста неща излезнаха за смяна, но ме крепи мисълта, че след това ще е като нова кола... Или почти... Засега толкова, като имаме някакви резултати ще пиша и ще качвам снимки...

Върни се в “Моят Volkswagen”