Борак ASZ ..Blow 0ff 3dition...

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Shocked
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
Двигател: ASZ

Re: VW Bora 1.9 tDI

Мнениеот Shocked » Нед 31 мар 2013 7:45

55 мм добре ли е :) ? Някой от Бургас ако знае къде могат да ми я направят качествено ще се радвам да сподели :)

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Нед 31 мар 2013 17:06

Мислех си, че няма да ме сполети, но ето че и на мен се падна някой смешен завистник, който да ми омаже колата...
Изображение
Изображение
Изображение
Предния капак и калниците са одраскани, каде дълбоко къде плитко и ще трябва да се правят :( , а на джантите не знам какво са сложили... ужас са ... някъде леко боята се развалила :banghead :censored2
Всичко се връща и съм сигурен, че този човек ще си получи заслуженото, но това което е направил не е хубаво. :newsm66
Иначе днес се поглезихме малко и се изчистихме отвякъде след тежките дъждовни дни :)...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Пон 03 юни 2013 22:58

Темата я забравих... форума е супер място с много идеи, а аз останах без такива... Исках автомобилът ми да го направя така, че да е различен и красив, но нещо в тази България не мога да намеря нужните части и възможности да го направя такъв. Всъщност идеи имам доста, но когато гледам И*ей или други такива сайтове нещо не мога да им се доверя и да им преведа голяма сума за желаната част.
След тази вандалска история, която ми развали калниците и джантите се притесних за подобрения... Много станаха завистниците и как хората да влагат въображение и средства в тези прекрасни автомобили като не могат да ги оставят спокойно на открит паркинг без на следващия ден да ги заварят повредени... :(
Но... въпреки това си направих някои неща, за които ще добавя снимки утре :) Капака и калниците, заедно с джантите бяха пребоядисани :icon_razz По предницата нямах проблеми но въпреки това смених : Шарнири, карета, тампони на носачите(по-меки) и вътрешни накрайници. Колата мина стенд и всичко е перфектно.
Мои приятелчета постоянно ме дразнеха с разни чипове и подобрения та реших и аз да опитам. Оставих колата си на един приятел, който ми я закара и когато ми я върна разликата беше просто ХМММ огромна :)
Много съм доволен от вървежа , а и разхода не се промени :scare3 По купето започнах да се занимавам с въпросните пластмаси, които се лющят и след премахването на гумата, и боядисването им резултата беше много добър.
Гумите на 18"ките бяха сменени с по високи, защото исках малко по меко возене и интересното беше, че не опира :mhihi . :biggrin :biggrin :biggrin
Нещата за правене, които останаха са да си оформя и тапицирам багажника заедно с бас бокса така, че да остане място и в същото време да е красиво. За него все още разглеждам и търся идеи.
Сега ми се въртят някакви идеи за Ел. шибедах и подгрев на седалките, но според вас дали ще се отрази такава манипулация на кола, която и липсват такива екстри ...(особено първата)

П.С. Честно казано малко съжалявам, че съм я пуснал за продаване и май ще я спирам. Толкова коли са ми минали през ръцете и към никоя не съм се привързвал така както към тоя борак. :smile VW е марка един път :biggrin :th_up

Потребителски аватар
Shocked

Re: Сив Борак ASZ

Мнениеот Shocked » Вто 04 юни 2013 15:23

Не мога да се сдържа и ще представя новия красавец в групата ни :)
Пасат 3 ТДИ , но братовчед ми ще си напише по-подробно в своята тема.
Ето го и него...

Изображение

Ето и снимките, които казах че ще кача след пребоядисването:(съжелявам за лошото качество на снимките)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

За капачките на джантите обмислям да сложа емблеми на VW, но се чудя дали няма да започнат да се отлепят и да ми създават постоянно работа. Някой знае как могат да се направят като оригинални от VW ?

Изображение
Изображение
Направо им се чудя защо са го сложили това гумено покритие... само работа създава, но си заслужаваше :mhihi
Ето го и грозния ми багажник с недооправената кутия на ГЗ-то. :biggrin :biggrin :biggrin В момента се чудя как да направя багажника така, че да се виждат кондензатора и усилвателя , но в същото време да е направен като едно цяло. Някой правил ли си е отливки на багажника или нещо с ПДЧ ???

Изображение
Изображение

Ако някой знае от къде мога да си купя копчетата и частите за подгрев на седалките, и ключ с темпомат, който да не е чисто нов ще се радвам да сподели.

Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Мнениеот 10 Cent » Вто 04 юни 2013 16:40

Много добре изглежда Бора-та . А и сребристият цвят винаги е бил а и ще бъде на мода според мен. Джантата отваря много . Сега остава да я свалиш малко към земята с едни по къси пружини и си 6 :) :th_up

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Вто 04 юни 2013 20:55

Иска ми се да я сваля, но ако знаеш сега как опира на по - издутите участъци, а като си представя по - ниски пружини я виждам само как си стои в гаража и я бърша без да я изкарвам :biggrin :biggrin :biggrin
Някой ден обаче от скука мога да й сложа едни по-ниски пружини само да я пробвам да видя как е и да ги сваля . В момента издирвам от някъде да си сложа подгряване поне на предните две седалки, че ми е мерак тази екстра, а също така и по темпоматите съм се зарибил яко.

П.С. Благодаря ти за хубавите думи. Аз също харесвам повече сивото и съм на мнението, че този цвят отваря повече една кола :beer

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 04 юни 2013 20:57

Без лоши чувства, но декоративните капаци Брембо са обърнати на обратно. :th_up

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Вто 04 юни 2013 21:04

Fail :biggrin :biggrin :biggrin 5 мин. работа колега :smile Мерси за забележката...

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 04 юни 2013 21:12

Shocked написа:Fail :biggrin :biggrin :biggrin 5 мин. работа колега :smile Мерси за забележката...

Всеки прави грешки, важното е да са поправими. Успех, колата е красавица, нека само да те радва. :bowdown :th_up

Angelov_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Angelov_bs » Сря 05 юни 2013 14:28

Днес видях бората на светофара на билкова аптека. Много добре изглежда.С цаките и ръчичките отвънка с твоя авер :mhihi

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Сря 05 юни 2013 18:44

Какво да правим :biggrin :biggrin хора без работа :mrgreen :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Колеги помагайте ! :icon_sad Щипката на задната седалка(лявата страна) е счупена.... Как да я оправя , че да си отворя седалката :question :scare3 :screwy

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Сря 05 юни 2013 22:30

И аз искам подгряване на седалките, че зимата докато чакам пустата печка да загрее да духа топло ще си счупя зъбите поне на гъзЪ да ми грее :redface Иначе количката ти е супер, а как ти е разхода ако не е тайна :)

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Сря 05 юни 2013 23:01

Ами да се надяваме, че някой колега ще ни каже от къде да си намерим нужните части за да си добавим тази екстра. :rolleyes
Днес започнах да правя багажника и нещата потръгнаха доста добре. Тапицирах кутията и започнах да оформям и другите части, които разделят и довършват идеята ми.
Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Направих малко снимки, но утре ще гледам да я довърша и да кача още. Много ме спъва това, че едната част на задната седалката не иска да се отваря... :banghead

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Пет 07 юни 2013 23:03

Бях задал въпрос за проблема ми със седалката, но тъй като никой не благоволи да ми даде акъл реших сам да опитам и след 10 мин. мъка взе, че се отвори. Беше заяло и по никакъв начин не искаше да се откачи от куката .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Багажника го дооправям. Не се получи това което си представях , но въпреки това много ми харесва и всичко може да се свали когато пожелая без да правя отливки и да се занимавам със стъкломат . Има още какво да се допълва, дооправя и изравнява, но ще е в следващите дни .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В момента съм офериран за направо нов интеркулер на страхотна цена . Ако го взема пътищата какви пари ще ми струват ???

Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Мнениеот 10 Cent » Пон 10 юни 2013 18:19

Ох котъооо :19a с този тупан в багажникът съм сигурен ,че пасажерите които возиш на задната седалка може да са сигурни че ще им разбиеш камъните в бъбреците до грам :) Това в кръгът на шегата колега. Касата е брутална. На предната ми кола с къде по-малка каса знам как думкаше а тази си представям как ще е .

ПС.Само внимавай че с тези седани след време и на не много усилена музика много дрънчи задницата.

Върни се в “Моят Volkswagen”