[quote="simo"]Поне три неща има, които лично за мен са несправедливи.
Първо - 67 лв не "на година", а
от някоя си дата през текущата година до 31 януари на следващата. Има разлика. Ако си купиш винетка на 1 април, тя "годишна" ли е?
А ако напр. през юли си купиш кола, която няма винетка, защо плащаш 67 лв - за половината от тая такса тя не е излизала от населеното място, ама няма начин, нали?
Второ - цените... Пропорционалността е направо трогателна. За 13 месеца - 67 лв, за 1 месец - 25, за 1 седмица - 10 лв. Ако аз или ти направим такова ценообразуване, ще ни отсвирят, защото ще сме селски тарикати - но ако го направи "държавата", ехааа...
Трето - тъпо е винетката да е на автомобил, а не на водач: просто всеки водач напр. заявява и си купува винетка и тя е негова, т.е. си е платил таксата да ползва нац. пътна мрежа

с всякакви коли от категорията, а не само с една. Така или иначе един водач не може да кара повече от един автомобил едновременно, нали
Ааа БАШ
Сега през лятото като ида на село и карам колата,която е там(кара се само през топлите месеци

)и ще трябва да си купя "ГОДИШНА"винетка,

защото при всяко излизане до съседното село на 3-4 км.примерно не може без винетка.И колко време ще важи???Една година ли

а после зимата какво да я правя като нямам зимни гуми?Да си купя и гуми за да мога да я използвам ли?Ами аз имам още две коли,които имат зимни гуми,и винетки също.И сега какво правим купуваш 3 винетки не ги използваш,а и не можеш да ги продадеш защото не е редно или нямаш право,ами да ги върна тогава и да ми върнат парите а?