Polo 6n AEX - Проблем с километраж и датчик за бензин

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ivofordivo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Polo 6n AEX - Проблем с километраж и датчик за бензин

Мнениеот ivofordivo » Нед 12 авг 2012 16:51

тъй като никой не е отговорил,проблемът е от датчика за измерване на скороста който се намира на скоростите.

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Нед 12 авг 2012 20:14

колега извинявай за спама ама може ли някой да ми помогне с намиране на темата - как се отваря табло на поло :beer

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 12 авг 2012 21:02

BruDoNe написа:колега извинявай за спама ама може ли някой да ми помогне с намиране на темата - как се отваря табло на поло :beer

С отверка, а по точно с имбуси :idea: Има около 10-на рапидки които трябва да се развият :wink:

Потребителски аватар
    BruDoNe
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Нед 12 авг 2012 21:45

Теодор написа:
      BruDoNe написа:колега извинявай за спама ама може ли някой да ми помогне с намиране на темата - как се отваря табло на поло :beer

С отверка, а по точно с имбуси :idea: Има около 10-на рапидки които трябва да се развият :wink:

Благодаря имах предвит самото табло с километража как се разглобява .. по-точно стрелките .. ама вече го оправих пак съжалявам за spam

Потребителски аватар
      Теодор
      Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
      Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 12 авг 2012 21:57

BruDoNe написа:
        Теодор написа:

Благодаря имах предвит самото табло с километража как се разглобява .. по-точно стрелките .. ама вече го оправих пак съжалявам за spam

:beer

Потребителски аватар
          radotom
          Модератор
          Модератор
          Автомобил: Passat B6
          Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 10 юни 2013 13:52

Един колега в работата е 'отгърмял' подобно на Гипсонит-а, но на него не му работят километража и оборотомера.
          Горивото и температурата са ОК.
          Полото е '96г (с този километраж)
          http://prikachi.com/images.php?f=files/271217d.jpg
          Не видях студени спойки по платката му, но не ми се ще да му разпоявам уредите, че ме е страх да не прегрея пиновете и да разтопи пластмасата. Та по тази причина не е чак толкова обстойно прегледано.
          Някой имал ли е този проблем? Да ме ориентирате къде да търся?

nasko0906
          Автомобил: VW Polo 6N
          Двигател: AEX 1995

Мнениеот nasko0906 » Нед 07 юли 2013 8:37

Здравейте,

При мен е същият проблем - понякога километражът работа, понякога не и когато километражът не работи, бензиномерът откача и мени показанията почти постоянно. Гледах снимката с буксата с много кабели, слязох долу при колата, мъчих се да я развия или нещо подобно, но не помръдва, а и идея нямам как да се смени? Трябва да издърпам кабелите, или нещо друго? Може ли да помогнете?

sevdo
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот sevdo » Чет 03 окт 2013 21:36

И аз имам същия проблем. През лятото 99% от времето не работи километража и оборотомера когато не работят стрелките им трептят в нулево положение. През зимата работят докато колата е студена след като се затопли в купето и спират. Проблема е изключително досаден. След изчетеното във форума разбрах, че се оправя единствено след смяна на таблото с уредите.
          Въпроса ми е дали буксите на таблата от поло с табло приличащо на таблото на Голф 4 са еднакви с тези на моето което прилича на табло от Голф 3 и дали в края на краищата са 100% взаимо - заменяеми.

sisosiso
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот sisosiso » Чет 03 окт 2013 22:30

sevdo написа:И аз имам същия проблем. През лятото 99% от времето не работи километража и оборотомера когато не работят стрелките им трептят в нулево положение. През зимата работят докато колата е студена след като се затопли в купето и спират. Проблема е изключително досаден. След изчетеното във форума разбрах, че се оправя единствено след смяна на таблото с уредите.
          Въпроса ми е дали буксите на таблата от поло с табло приличащо на таблото на Голф 4 са еднакви с тези на моето което прилича на табло от Голф 3 и дали в края на краищата са 100% взаимо - заменяеми.

И при мен беше така , проблема си го реших с смяна на таблото . Не вземай табло от друга марка , може да не работи коректно . Имай предвид че след смяната се сменят и километрите на пробега .... при мен паднаха с 60 000 , което си е добре де .
          Почвай да ровиш в нета за някой блъснато или кола която се продава на части , се ще излезе нещо .

sevdo
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот sevdo » Пет 04 окт 2013 20:26

Мерси колега сега се разчетох и установих че табло от поло след фейслифта не е със същата букса и преправянето не е много лесна работа. Затова реших да си взема същото като моето табло. Въпроса ми бе че така или иначе ще търся друго табло поне да е от по-новото, но явно не си струва труда да преправям. :beer

Потребителски аватар
          mkosama
          Автомобил: bmw
          Двигател: 1992
          Контакти:

Мнениеот mkosama » Пон 01 дек 2014 21:17

6n polo 1.4 60 hp 96 ми е полото и не ми работи само километража, моге ли да ми кажете каде се намира датчика му ако може и снимка мерси!

Polofen11
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот Polofen11 » Вто 04 фев 2025 2:43

Да попитам при смяна на табло на 6n2 трябва ли някакво обучение или нещо подобно

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”