Пасат Б3 1,8 Свири отпред

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Пасат Б3 1,8 Свири отпред

Мнениеот vanesto » Вто 11 юни 2013 9:06

То по твоята логика всички караме с разбити карета и затова не трябва да си вдигаме колите на крик. :icon_lol
Това, че някой е мърляч и не си е сменил каретата навреме, какво общо има с темата? Аз съм си сменил и двете външни, още първия ден като чух че тракат при пълен завой.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 11 юни 2013 9:17

Достатъчно е да се вдигне колата на крик и колелото да се завърти на ръка. Ако лагерът си е заминал, се чува и така - без двигатели, скорости и прочие... На мен лично ми е останал за смяна преден ляв, все още здрав лагер. На останалите три колела са сменени точно по този начин - крикчето, врът на ръчичка, шумче и после на тезгяха...

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Вто 11 юни 2013 15:08

Pet_rov +1

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Сря 12 юни 2013 18:51

Колега ,да споделя на мен какво ми се беше случило. При натискане на спирачката (при скорост около 50 км.)се чуваше стържене като от накладка,което намаляше с намалянето на скоростта.Вдигахме за проверка на лагерите - но не се издаваше нищо.Смених нарочно лагера,и при стенда ми откриха че той играе в главината.Проблема се реши с нова главина и нов лагер.лагера превъртал в главината и оттам стърженето.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 12 юни 2013 21:43

Петъчо,аз кола съм виждал един два пъти :mhihi :mhihi Да кажем даже днес смених каре на едно Пежо Боксер, което толкова се беше разбило,че и при ускорение направо чаткаше ужасно.Така ,че с твоя смешен коментар ме кара само да разбера твоята висока самооценка разбира се без покритие...Ами нали тракането на карето идва от хилядите километри на карето и от усилието на съчмите върху стоманата и респективно направените от тях легла,а от там идва и когато колата се вдигне на крик положението на носача,полуоската и от там на карето се променят и не идва в нормално работно положение и съчмите излизат от направените легла и за това се чува такова прищракване за което говоря

Айде тогава по твоята логика - защо в "нормално работно положение" е "чаткало" ужасно, при положение, че не е била колата на крик? Или си я пробвал на крик как ускорява :mhihi :mhihi :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 17 окт 2013 16:07

На мен ми е интересно каква е разликата дали ще въртиш с ръка или ще запалиш колата и на скорост, когато колата е вдигната на крика.

Върни се в “Passat”