Та въпроса ми е - правилно ли съм се ориентирал към водната помпа, че вече й е дошло времето за смяна?
голф 3 ABF загрява-Водна помпа?!
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
голф 3 ABF загрява-Водна помпа?!
Здравейте! Преди малко направих стотина километра извънградско и ми направи впечатление, че колата загрява доста бързо и същевременно не си дава много зор с охлаждането...дори по надолнище и изключена от скорост виждах как стрелката с градусите се вдига вместо да се смъква - включва се перката както си му е реда но не е каквото трябва. В града пък градусите стигнаха до около 100 (да не казвам и малко по-нагоре) Веднага си помислих, за водната помпа (макар, че нито тече нито вие) Като се прибрах оставих колата да изстине, отворих разширителния съд за водата и запалих колата за да видя дали ще има хубава струя вътре (сещате се какво имам предвид) Е да ама греда! Много леко се виждаше как водата се "движи" вътре. Едва като се форсира двигателя се забелязва някакво по-сериозно движение на антифриза в казанчето. Течността си е на нивото. Даже и ако не съм в грешка ми се стори, че има и някакви съвсееем ситни стърготини вътре.
Та въпроса ми е - правилно ли съм се ориентирал към водната помпа, че вече й е дошло времето за смяна?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: голф 3 ABF загрява-Водна помпа?!
Много вероятно да ДА
Турбинката се е 'изтурбинила' и сега се върти около, а не заедно с оста си...
Често срещано явление по родните геогравски ширини!
Турбинката се е 'изтурбинила' и сега се върти около, а не заедно с оста си...
Често срещано явление по родните геогравски ширини!

-
azrod
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Може и това да е, нищо не пречи да направиш една физзарядка да провериш в какво състояние е турбинката :)
- TheExorcist
Нямам нищо против физарядката (харесва ми да човъркам по колите) но ме притеснява дали ще се справя в гаража сам. Нито канал имам... нито кой знае какъв "арсенал" инструменти
. А и съм с климатроник на колата.
. А и съм с климатроник на колата.- TheExorcist
Току що се прибрах от сервиза след като колата стоя там 3 дена (до момента)
Трябва ми помощ иии по-скоро идеи, предположения и евентуални решения!
Събрах им погледите, когато свалиха водната помпа набор 94 ииии беше напълно здрава
Подхвърлиха ми идеята за издухана гарнитура на главата или недай си боже глава, защото му се стори, че надува маркучите но каза, че не може да е сигурен 100% защото не се е била обезвъздушила както трябва веднага след като е качена помпата...
Давайте идеи, колеги
Трябва ми помощ иии по-скоро идеи, предположения и евентуални решения!
Събрах им погледите, когато свалиха водната помпа набор 94 ииии беше напълно здрава
Подхвърлиха ми идеята за издухана гарнитура на главата или недай си боже глава, защото му се стори, че надува маркучите но каза, че не може да е сигурен 100% защото не се е била обезвъздушила както трябва веднага след като е качена помпата...
Давайте идеи, колеги

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тестер за наличие на изгорели газове в охладителната уредба - това е, което ти трябва:
http://www.intertechnic.bg/index.php?p=product-details&id=767
В по-читавите сервизи имат такива.
http://www.intertechnic.bg/index.php?p=product-details&id=767
В по-читавите сервизи имат такива.
здравей, имам същия проблем на абф имаш ли развитие на ситуацията
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”