Passat B4 1993г. АAZ - Проблем с палене и гаснене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Автомобил: Fabia VRS
Двигател:

Passat B4 1993г. АAZ - Проблем с палене и гаснене

Мнениеот HGP Twin Turbo » Съб 15 юни 2013 15:58

Колеги, помагайте! Значи, ето така ме пдедаде Паско вчера:
Седя си аз в нас и си ям череши (че съм в къща и имам дърво в двора) и реших, че ще изляза да се поразходя, докато стане време да се срещнем с колегите от София, както се бяхме разбрали... Тръгвам да паля аз и какво става... Паско нещо се дави и неще да запали. Вярвно, лампата беше светнала и стрелката беше до долу, но никога до сега не го е правил този проблем. След 3-4 опита запали и тръгнахме към близкия Лукоил, че той пък е най-близък. Сипах си аз 5 литра дизел, въпреки 15 минутното чакане, което ме уби, че беше пълно - НЕ ЗНАМ ЗАЩО :screwy. Както и да е, качвам се аз и пак същата работа около 4-5 пъти се опитах да запаля :gruebel Запалих и бегом да се прибера до нас, че се зачудих какво става и да видим дали пак ще го направи тоя номер. Майка ми в същия момент ми звънна да я взема от спирката, че заваляло и нещяла да се мокри и аз като послушно коте - веднага! Качва се, без аз да гася колата и карам към вкъщи. Спирам пред нас и какво става... Врътвам ключа назад, за да загася колата и НИЩО, просто НИЩО. Гасне таблото, спира да работи хидравликата, не работи клаксона, обаче двигателя работи! Натискам съединителя давам на скорост и пробвам да я изгася така, ама почна да стърже МНОГО, че пусках бавно съединителя.. Реших, че няма защо да си чупя скоростната кутия и пробвах пак да го изгася. Завъртам ключа за палене и всичко светвва, както си е, хидравлики, клаксон и тн - работи. Пробвам да загася пак, пак неще... И аз се опулих ей така - :eek. Викам, ся я втасахме! Чудя се какво да правя, колата работи и не мога да я изгася...! Накрая натиснах съединителя до долу, дадох газ на първа - към 2000-2200 оборота и врътнах ключа и Паско взе, че изгасна. Ако някой компетентен случайно има идея - МНОГО, ама МНОГО ще съм му благодарен, ако ми помогне. Паско за пръв път ме предава така. Не пожела да ме заведе на среща с колегите, направо не знам какво да го правя. Сърчицето му е - 1.9 TD AAZ. :love.vwclub Ако някой може, моля да се отзове!!! :bowdown

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 1993г. АAZ - Проблем с палене и гаснене

Мнениеот _SUN_ » Съб 15 юни 2013 17:42

Темата ти е за раздел "Дизели", От нахвърляното оттука оттам , не че схванах някакъв смисъл на проблема ти, ноооооо.......... искаш да кажеш че имаш ел.хидравлика, лампа за резерва на горивото ?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 15 юни 2013 17:54

Най- вероятно скапан клеморед

Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Двигател:

Мнениеот HGP Twin Turbo » Съб 15 юни 2013 18:19

_SUN_ написа:Темата ти е за раздел "Дизели", От нахвърляното оттука оттам , не че схванах някакъв смисъл на проблема ти, ноооооо.......... искаш да кажеш че имаш ел.хидравлика, лампа за резерва на горивото ?

Не съм много сигурен, че темата ми е за раздел дизели. Смисъл, нека модераторите да ме поправят, ако греша, но проблема може да не е от двигателя. А, и кое по-точно не разбра, че Паско не пожела да загасне, след като завъртях ключа, а когато го завъртях и продължи да работи всичко оснало спря? Нито хидравлика, нито таблото светеше, нито клаксона, нито нищо, а двигателя работеше. Преди това пък не пожела да запали на няколко пъти. Ако има неясноти, окей. Та това е.

К.Одаджийски написа:Най- вероятно скапан клеморед

Ще се провери, благодаря. Няма да откажа и на други предположения

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Съб 15 юни 2013 18:22

+1 за клеморед
и като втори вариант - клапана на помпата да засяда, т.е. остава затворен - не пали, остава отворен - не гасне .. малко глупаво звучи ама е добре с един мултицет да се пробва :)

Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Двигател:

Мнениеот HGP Twin Turbo » Съб 15 юни 2013 18:26

andon_ написа:+1 за клеморед
и като втори вариант - клапана на помпата да засяда, т.е. остава затворен - не пали, остава отворен - не гасне .. малко глупаво звучи ама е добре с един мултицет да се пробва :)

Ами, ще проверя със сигурност в такъв случай. Благодаря. Ако някой се е срещал с нещо подобно и има теория, то нека каже. Винаги съм готов за още мнения, благодаря на колегите все пак. (: :love.vwclub

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 15 юни 2013 23:04

Клапан ГНП.

Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Двигател:

Мнениеот HGP Twin Turbo » Съб 15 юни 2013 23:35

samo_pechka написа:Клапан ГНП.

Мерси колега, ще го проверя клапана! :) :love.vwclub :love.vwclub

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 16 юни 2013 8:13

Имал съм такъв проблем и се оказа клапана в помпата.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 16 юни 2013 21:59

Да добавя -огледай внимателно за стоманени стружки около клапана :exclaim в 95% от случаите са виновни те, за блокирането му . И ако наистина има стружки ,работата става малко дебела :neutral и като нищо може да доведе до друго ГНП за жалост :icon_sad
Дано няма такива :th_up

Потребителски аватар
HGP Twin Turbo
Двигател:

Мнениеот HGP Twin Turbo » Нед 16 юни 2013 22:07

Още утре ще разколачвам, че нямах време тия дни. Ох, дано е клапана, защото, оказа се, че клемореда е сменян - не от мен. Скоро установих това, тъй като човека, от когото си купих Паско ми е приятел и ми обясни, въпреки, че е било преди 2 год. Естествено ще го погледна и него, тъй като може от днес за утре да се преебе, но поне се знае, че не е оригиналния със сигурност. Все пак де, аз клапана ще проверя първо :). Много благодаря на всички! :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub Паско в най-скоро време ще се оправи, надявам се! ;p {:

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Чет 20 юни 2013 18:00

С директен плюс към клапана на помпата - като врътна ключа за загасване си угасва мотора.

Върни се в “Дизелови агрегати”