Пасат Б3/91г. за показанията на нивомера на бензина

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Пасат Б3/91г. за показанията на нивомера на бензина

Мнениеот ohdan » Чет 13 юни 2013 15:06

Здравейте колеги , дано да ме разберете правилно :c020 След доста преглеждания на старите теми по въпроса който ме интересува , така и не открих нищо, въпреки че лично съм писал по сходна такава. Става въпрос затова че в засегнатите теми за отстраняване на проблем за не работещи уреди по таблото решението е известно но за "не работещите". На мен обаче ми работят(за температурата и ниво бензин), но докато този за температура отчита правилно, на бензина още с даване на контакт стрелката отива до крайно положение, въпреки че бензинът е едва 5л. :confused .
Аз обикновено си карам на газ но мисля че все-пак трябва да се има и на представа колко бензин има в резервоара , и не съм съгласен с мнението на един колега който някъде спомена че това не е важно толкова много?
Та решил съм да се справя с този проблем с благодарение на ваша помощ , така както винаги съм я получавал, а и давал във форума и очаквам вашите мнения :th_up

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Re: за показанията на нивомера на бензина

Мнениеот mastersvn » Чет 13 юни 2013 18:11

здравей колега.имал съм подобен проблем.сигнала на стрелката идва от резервоара,виж да не е запецнало някъде там.при мен поне се оказа от там...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 13 юни 2013 19:24

Напиши за каква кола става въпрос.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Чет 13 юни 2013 19:36

Колега,
откачи буксата от бензиновата помпа,включи контакта и виж стрелката какво показва:ако показва пълно-проблема е по проводниците от буксата до таблото или в самото табло.Ако стрелката остане на нула -проблема е в резервоара.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Чет 13 юни 2013 20:14

Благодаря ви колеги! Забравих да спомена че става въпрос за Пасат Б3/91г. :banghead извинявам се за което.
Ще преровя кабелите около резервоара , там не съм търсил. А съвета на Владо също не е за пренебрегване, ще проверя и там въпреки че там работата доста е усложнена заради нуждата от свалянето на газовата, отделно ваденето на помпата която веднъж вече е вадена за смяна. Ще пиша ако има някакъв резултат но ще почакам за още някои предположения. Благодаря още веднъж!

Потребителски аватар
ohdan

Re: Пасат Б3/91г. за показанията на нивомера на бензина

Мнениеот ohdan » Вто 18 юни 2013 7:38

Така ето и резултата от това което се получи след опита за отстраняване на проблема описан с нивомера от който за жалост никак не съм доволен :banghead Причината е че сега не ми работи колата на бензин, или не пали, или пали и гасне при опит да потегля, и изобщо :no Иначе на газ няма проблем, пали и работи нормално.
Оказа се че именно в резервоара е бил проблема , просто е бил зацепил поплавъка в горно крайно положение и затова е отчитало пълен резервоар.Изображение Аз обаче първо се насочих към възможността да е от нещо по таблото и започнах от там. Още със свалянето на предния панел забелязах че е счупено едното ухо на таблотоИзображение Така си спомних че наскоро минах яко през дълбока дупка и с висока скорост поради разсейване :beat_butt2 на което отдавам и това зацепване на поплавъка.Последва смяна на кутията от друго табло която имах от преди на която повредата беше в платката и на нейно място само прехвърлих тази от счупената. Да,ама НЕ, сега отново съм с проблеми изглежда нещо е от компа :horror

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 18 юни 2013 9:01

Компа няма абсолютно никакво отношение към показанието за горивото!

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 18 юни 2013 11:09

Колега като извади кошницата погледна ли дали не се е протрила и прекъснала оплетката,или контактната част ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 20 юни 2013 20:29

Пробва ли при извадена букса какво показва стрелката??

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Сря 28 авг 2013 6:04

Както казаха колегите, изключваш буксата и ако стрелката падне на нулата се занимаваш само с кабелите и датчика на кошницата на помпата. Това при положение,че поплавъка се движи както трябва и не задържа някъде. Сега правя профилактика на моята и се занимавах с това. По самия датчик имаше малко нагар вероятно от лош контакт с пластинката на поплавъка. Тя е пружинираща и с времето омеква и не контактува добре. Изчистих контактите и пластинката и малко я поизправих да опира както трябва и е ок. А това, че не ти работи на бензин вероятно е от странната химия която ни сипват в резервоара. Дори не мирише на бензин и разяжда сериозно. При мен чак голямото уплътнение на капака беше станало на пластелин. Съответно вътре в кошницата гумичките се разпадат и стават на една гадост която задръства цедката на помпата и блокира роторчето. Ако ще вадиш кошницата отново провери какво е положението вътре.

dako dk
Автомобил: Golf III
Двигател: ABD

Мнениеот dako dk » Сря 25 дек 2013 13:07

колеги и аз имам същия проблем с отчитането на горивото наа голф 3 1.4,махнах буксата и дадох на контакт и стрелката си стоеше на мин. сложих буксата и се качи до средата но нямам толкова бензин че да показва толкова-незнам от къде е проблема и къде да продължа да търся трябва ли да вадя кошницата от резервоара или да търся на др място шроблема.мерси предварително и весели празници :beer

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 25 дек 2013 16:43

Отвори и виж колко гориво имаш! Да не се окаже,че индикатора показва коректно! :c020

Върни се в “Passat”