Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 29 юни 2013 9:25

petko5 написа:...
Работи се усилено, бяха стигнали до завоя с бетонните блокове(или поне там им е лагера).
.........!

Еба усилената работа :eek :eek :eek ,оня ден пак беха там и пътя беше изрян околоо бивака им :mhihi :mhihi :mhihi ,демек не се напрягат много :Mr Green Fun

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 30 юни 2013 14:13

Сега се прибирам....
Карайте внимателно...!
Мъгла, дъжд, дупки......на северния склон !
На южния склон, на близо 2км преди разклона за Годеч имаше катастрофа, две коли се бяха ударили челно....дано няма жертви....
На мястото на катстрофата имаше и тир...може и той да е причината
Попитах полицая, какво прави този тук....нали има забрана за тях ?
Той отговори лаконично.... че за това го е спрял и ще му направи акт.......

Лек и безавариен път на всички :wink

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Нед 30 юни 2013 15:36

Преди около десетина дни постнах няколко думи за тежките условия за пътуване, за изправяне на завоите чрез виадукти и за тунел под Петрохан. В името на цензурата всичко беше изтрито от модератора. Днес чета в нета, че има катастрофа при Манастирище. Завоят там е доста опасен. Въпросът е, дали модераторът сега се чувства неудобно, че е изтрил думи касаещи подобряване на условията за пътуване. Ако има малко съвест нека върне изтритото обратно във форума. Диалогът за този този път трябва да започне отнякъде и то с най-голяма сериозност. Минаващите през Петрохан сме почти едни и същи и трябва да отстояваме интересите си. На лъжите за рехабилитация и разширяване на пътя вече едва ли има някой, който да им вярва. Три години не можаха да асфалтират и разширят пътя, а сега щели да го направят до средата на август, т.е, готвят се да претупат нещата. И в следващите 30 години ще се оправдават, че е имало рехабилитация. А обиколното на Берковица защо забравят? Нали и то е предвидено към тази рехабилитация? И него ли ще направят до средата на август? А защо не разшириха мостовете от Берковица към Монтана - те са правени преди много години за каруци? Така че, модераторът нека върне изтритото и да се започне диалог и ангажиране на широката общественост по въпроса за този път, а не само да броим дупките.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 30 юни 2013 16:23

skro_men написа:Преди около десетина дни постнах няколко думи за тежките условия за пътуване, за изправяне на завоите чрез виадукти и за тунел под Петрохан. В името на цензурата всичко беше изтрито от модератора. Днес чета в нета, че има катастрофа при Манастирище. Завоят там е доста опасен. Въпросът е, дали модераторът сега се чувства неудобно, че е изтрил думи касаещи подобряване на условията за пътуване. Ако има малко съвест нека върне изтритото обратно във форума. Диалогът за този този път трябва да започне отнякъде и то с най-голяма сериозност. Минаващите през Петрохан сме почти едни и същи и трябва да отстояваме интересите си. На лъжите за рехабилитация и разширяване на пътя вече едва ли има някой, който да им вярва. Три години не можаха да асфалтират и разширят пътя, а сега щели да го направят до средата на август, т.е, готвят се да претупат нещата. И в следващите 30 години ще се оправдават, че е имало рехабилитация. А обиколното на Берковица защо забравят? Нали и то е предвидено към тази рехабилитация? И него ли ще направят до средата на август? А защо не разшириха мостовете от Берковица към Монтана - те са правени преди много години за каруци? Така че, модераторът нека върне изтритото и да се започне диалог и ангажиране на широката общественост по въпроса за този път, а не само да броим дупките.
Изображение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 30 юни 2013 17:59

skro_men написа:Преди около десетина дни постнах няколко думи за тежките условия за пътуване, за изправяне на завоите чрез виадукти и за тунел под Петрохан. В името на цензурата всичко беше изтрито от модератора. Днес чета в нета, че има катастрофа при Манастирище. Завоят там е доста опасен. Въпросът е, дали модераторът сега се чувства неудобно, че е изтрил думи касаещи подобряване на условията за пътуване.
Отговорът е, че модераторът не се чувства неудобно, защото едва ли точно твоите писаници щяха да предотвратят катастрофата.
skro_men написа: Ако има малко съвест нека върне изтритото обратно във форума.
Сигурно има, но едва ли ще се случи.
skro_men написа: Диалогът за този този път трябва да започне отнякъде и то с най-голяма сериозност.
Тук модераторът е на мнение, че диалог не е нужен, а по-скоро конкретни действия и мерки. Модераторът също така смята, че чесането на езици по форумите не попада сред плодотворните дейности, които биха довели до някакъв положителен резултат.
skro_men написа:Минаващите през Петрохан сме почти едни и същи и трябва да отстояваме интересите си. На лъжите за рехабилитация и разширяване на пътя вече едва ли има някой, който да им вярва. Три години не можаха да асфалтират и разширят пътя, а сега щели да го направят до средата на август, т.е, готвят се да претупат нещата.
Щом са казали е редно да се види първо и какво ще се свърши...
skro_men написа:И в следващите 30 години ще се оправдават, че е имало рехабилитация. А обиколното на Берковица защо забравят? Нали и то е предвидено към тази рехабилитация? И него ли ще направят до средата на август? А защо не разшириха мостовете от Берковица към Монтана - те са правени преди много години за каруци?
Отговорите на тези въпроси едва ли ще се получат точно тук. Има институции, на които могат да бъдат зададени при желание от страна на автора да направи нещо повече от чесане на езици по форуми.
skro_men написа:Така че, модераторът нека върне изтритото и да се започне диалог и ангажиране на широката общественост по въпроса за този път, а не само да броим дупките.
Както вече написах, модераторът е убеден, че с диалог във форума на VWclub освен безкрайни полемики нишо друго няма да се постигне. Щом авторът желае да постигне нещо - нека направи нещо по същество и след това нека напише тук какво е направил. Тук не е говорилня. Като пример мога да покажа тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=270583 icon_idea

От дискусии и говорене няма смисъл - ако искаш да постигнеш нещо действай и може някой да те подкрепи icon_idea Но форумът не е място за политика, подписки и т.н.

skro_men
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skro_men » Нед 30 юни 2013 20:48

Модераторе, не правя нито политика, нито подписки. Колкото до чесането на езици и ангажирането на иституции, погледни писаното от мен на страница 42 от 03.05.2012 г. и на страница 48 от 14.10.2012 г. И знаеш ли какво? Като типичен представител на Северозапада директно ти казвам, че не желая да ми определяш какво да пиша и какво да не пиша. Не желая да ме подтискаш по силата на това, че ти си модератор, а аз съм само обикновен потребител. Изгубих интерес към форума и искам да си залича регистрацията. Огледах си профила и настройките, но не видях предвидена опция за заличаване на регистрация. Затова, ако обичаш, кажи ми къде е тази опция, за да си изтрия регистрацията и да напусна форума.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 30 юни 2013 20:53

колега преиграваш със всеки един твой пост тук,спри се и си вземи поука icon_idea

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Нед 30 юни 2013 20:55

skro_men написа:Модераторе, не правя нито политика, нито подписки. Колкото до чесането на езици и ангажирането на иституции, погледни писаното от мен на страница 42 от 03.05.2012 г. и на страница 48 от 14.10.2012 г. И знаеш ли какво? Като типичен представител на Северозапада директно ти казвам, че не желая да ми определяш какво да пиша и какво да не пиша. Не желая да ме подтискаш по силата на това, че ти си модератор, а аз съм само обикновен потребител. Изгубих интерес към форума и искам да си залича регистрацията. Огледах си профила и настройките, но не видях предвидена опция за заличаване на регистрация. Затова, ако обичаш, кажи ми къде е тази опция, за да си изтрия регистрацията и да напусна форума.

Че ти можеш да го напуснеш и без да си триеш регистрацията - просто не влизай :rolleyes

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 01 юли 2013 10:15

skro_men написа:...

На никого не давам наклон какво да пише. В правилата на форума ясно е записано, че мнения, които не са по темата ще бъдат изтривани. Това първо.

Второ: Всички тук искаме тунел под Петрохан, тунел под Шипка, магистрала София - Калотина, магистрала Кулата - София - Видин, магистрала София - Варна, магистрала Варна-Бургас, и магистрала Кърджали - Русе. (Сигурно и още искат хората...)

Въпросът е, че подобни искания не им е тук мястото, защото тук четящите не могат да взимат подобни решения. Подобни решения в повечето случаи се взимат от политическото ръководство на държавата, а тук както знаем с политика не се занимаваме.

Няколко пъти имаше протести на Петрохан - можеш да се включиш в тях. Целият интернет и Facebook са заляти от протестиращи - всеки с различни искания. Няма смисъл да превръщаме и форума в такова място - има достатъчно други места, където могат да се състоят обществени дискусиии, протести, подписки, декларации, искания и т.н.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 01 юли 2013 18:52

Прав е Професора, не е тук мястото на такива полемики. Такааа, по темата, днес минах, изкърпили са още 3-4 завоя над чешмата с панелите, в Бързия поставят дебел слой асфалт, както трябва да бъде. Слагаха кофраж на един от завоите за да вдигнат стена към ската да не се свличат камъни от брега, слагат и бетонните канавки, та в общи линии се работи по прохода.
Сигурен съм че не е необходимо да го казвам на хората които пишат в тази тема и минават често през прохода, но пак да си предупредя, валне ли дъждец целия път Бързия - Костинброд става невероятна пързалка и е пълно с катастрофи. Почти всеки път като е мокро и минавам има поне една, на завоя между двете прави при хибридния център, на южния склон на Петрохан има участък цял, от три завоя или на завоя на Манастирище.
Просто трябва да се кара много внимателно в мокро време!
Иначе повишено внимание също по новоизкърпените участъци, по завоите се е насъбрал пясък и дребни камъчета и при спиране е все едно сте върху лед!

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 09 юли 2013 9:21

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Вто 09 юли 2013 9:24

Аз го гледах сутринта, но май нещо не се изказа правилно или Петрохан е само от към Берковица.
А от към София друг проход ли е или за месец ще има нов асфалт до например Бучин проход.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 09 юли 2013 20:32

Петрохан започва от Бързия и свършва при Гинци. Ремонта който е почнат дори не е на целия проход, а само в участъка му за който отговаря монтанското пътно, демек 5-6 завоя надолу по южния склон. За Гинзе, бучин проход и так далее отговаря столичното пътно, та те така!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 12 юли 2013 19:05

Някои се радват, на мен ми е все едно, бях си свикнал с дупките и бавно изпреварващите в десен завой, сега като го оправят и ще се почнат едни нервни гонки, не ми се мисли

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 12 юли 2013 21:01

К.Одаджийски написа:Някои се радват, на мен ми е все едно, бях си свикнал с дупките и бавно изпреварващите в десен завой, сега като го оправят и ще се почнат едни нервни гонки, не ми се мисли

и че има бая челници icon_idea

Върни се в “Пътеводител”