Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
Така, да споделя моят опит.
Реших да направя тавана в comics style , въпреки че , тапицерията на моят таван беше без забележка.Общо взето на мен ми отива
. Трябваше ми само леко подбутване от The Master of Pernik tuning performance ( Боби ) и се почна.
1 - Сваляне на тавана от колата
2 - Чупене на тавана на много места
( това не влизаше в плана ) - Тавана се счупи на 4-рите ъгъла около шибидаха , 4-рите места за дръжките на тавана , около плафона , и дупките за закачане на сенниците. Явно е бил чупен преди , тъй като липсваха парчетата около счупените места.
3 - сваляне на тапицерията - само дърпаме
4 почистване на материала от останалият дунапрен - ползвах само телче за миене на чинии. Свърши перфектна работа.
5 - лепене на счупените места и изграждане на липсващите парчета - ползвах лепило и лента за гипсокартон

6 - заглаждане на лепените места
7 - лепене на хартията - хартията се лепи с лепило за тапети ( без значение какво ). Процеса се извършва бавно , без да се бърза , с търпение и по-малко лепило. Аз лично лепих така : парче в средата , парче от ляво , парче от дясно , от горе , от долу ( това с цел да мога да извадя целият въздух и лепило ). След това приглаждам/ притискам отново хартията и продължавам със следващите парчета. Не съм нанасял слой лепило върху хартията
.
Резултата е доста добър , но лично аз препоръчвам това да се прави само на здрав таван , да не е оребрен , и без шибидах. Иначе е много разправия - аз го правих 2 пъти за да докарам този ефект.
Ако има нещо питайте
Реших да направя тавана в comics style , въпреки че , тапицерията на моят таван беше без забележка.Общо взето на мен ми отива

1 - Сваляне на тавана от колата
2 - Чупене на тавана на много места

3 - сваляне на тапицерията - само дърпаме
4 почистване на материала от останалият дунапрен - ползвах само телче за миене на чинии. Свърши перфектна работа.
5 - лепене на счупените места и изграждане на липсващите парчета - ползвах лепило и лента за гипсокартон

6 - заглаждане на лепените места
7 - лепене на хартията - хартията се лепи с лепило за тапети ( без значение какво ). Процеса се извършва бавно , без да се бърза , с търпение и по-малко лепило. Аз лично лепих така : парче в средата , парче от ляво , парче от дясно , от горе , от долу ( това с цел да мога да извадя целият въздух и лепило ). След това приглаждам/ притискам отново хартията и продължавам със следващите парчета. Не съм нанасял слой лепило върху хартията

Резултата е доста добър , но лично аз препоръчвам това да се прави само на здрав таван , да не е оребрен , и без шибидах. Иначе е много разправия - аз го правих 2 пъти за да докарам този ефект.
Ако има нещо питайте

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги интертесува ме някой тапицер във Варна , при който да закарам колата да се смъкне тавана и като е готов с новия плат да отидада и да се сложи , просто колата ми е нужна звънях тук http://www.avtotapicer-varna.com/ ,но там искат да им оставя колата а това няма как да стане понеже се ползва , благодаря и на колегата refresh4o за предложението му за помощ , но нямам нужните условия за работа и време
, ако някой се сети нещо нека да сподели

- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
Сваляне на лепилото с четка с пластмасови косми такъв тип http://www.baluti.com/images/products/new/chetki-bursalki/new/art_510.24.00.jpg на сухо.Работа за 5 минути ,но трябва да се работи внимателно, че тавана е от нещо по-крехко от солети и почва да се пука.Добре е при почистването и лепенето да е подпрян отдолу с нещо-някакви летвички за да не се начупи.Моят го залепих с Ц-200.Трета седмица държи.Докога-времето ще покаже.Има леки забележки,ама щом е без пари "дядо Хаджия не е махнаджия". 

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Някои претапицирвал ли е врати на голф 3 и как става процедурата ?
Оглеждал съм няколко пъти корите отвътре и отвън и не виждам начин за разглобяване
кората с плата като чели е залепена за другата
Преди време маи имаше една тема с претапицирване на врати от голф 3 но нещо не я намирам или пък се бъркам
Оглеждал съм няколко пъти корите отвътре и отвън и не виждам начин за разглобяване

Преди време маи имаше една тема с претапицирване на врати от голф 3 но нещо не я намирам или пък се бъркам

- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Това с тавана е чудесно, но на мен ми се ще след като ще се сваля тоя таван да се залепи за вътрешната част на ламаринта някаква изолацийка!
Каква да бъде тя и с какво да я лепя нея?!
А, и друго да питам за голф 2 таван с люк, 4те тапи в средата на тавана и 4те се счупиха, идеи с какви други да се заместят?!

Каква да бъде тя и с какво да я лепя нея?!
А, и друго да питам за голф 2 таван с люк, 4те тапи в средата на тавана и 4те се счупиха, идеи с какви други да се заместят?!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , къде от Варна мога да купя върпросното лепило CarmyFix cm43 ? утре сутринта ще пообиколя но все пак да попитам?
- Огито Ангелов
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT
Ул. Велико Христов 33 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега , утре отивам там. 

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q73/s720x720/1002087_10201562165966891_132401559_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q77/s720x720/1017299_10201562170126995_1047879816_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q77/r90/s720x720/998180_10201562176047143_99717747_n.jpg ENJOY :)
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q77/s720x720/1017299_10201562170126995_1047879816_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q77/r90/s720x720/998180_10201562176047143_99717747_n.jpg ENJOY :)
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ихаа май само аз, ти и nigga сме откачени
Супер е 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Колко е горд на последната снимка
Със лак мазани ли са вестниците?
И да сложа и аз някоя снимка на моя,вече черен

На снимките плата е излязъл по-светъл,но си е черен като пластмасите.

Със лак мазани ли са вестниците?
И да сложа и аз някоя снимка на моя,вече черен

На снимките плата е излязъл по-светъл,но си е черен като пластмасите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много добре се е получило! 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пластмасите ги купи черни или?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Май са боядисвани. Не знам голф 3 да има с черни ? А сенниците боядисват ли се какво се правят черни ?