Нямам талон, нямам и акт!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 28 сеп 2008 15:27

BeckoTDI написа:П.С. Това вярно ли е, че ако до 6 месеца не се получи постановление акта отпада?

Мислиш ли ?

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 28 сеп 2008 15:57

Гледах го и аз на картата къде е, но някой знае ли с какъв автобус или някакъв градски транспорт може да се стигне дотам ( за КАТ става въпрос)

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Нед 28 сеп 2008 15:58

Vw_wV написа:
ACCELERATOR написа:Сериозно, може ли да ги бавят по 4-5 месеца тия актове смотаняците им прости. И аз да ходя всеки месец да ми удължават срока.

такава е практиката, не се учудвай, аз един път чаках 1 година за да си взема талона, за пръв път ти пишат акт в чужд град сигурно?

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 28 сеп 2008 17:26

emdless4 написа:
Vw_wV написа:
ACCELERATOR написа:Сериозно, може ли да ги бавят по 4-5 месеца тия актове смотаняците им прости. И аз да ходя всеки месец да ми удължават срока.

такава е практиката, не се учудвай, аз един път чаках 1 година за да си взема талона, за пръв път ти пишат акт в чужд град сигурно?

да, ама нали т казвам. лошото е че загубих акта и сега зле.

Някой знае ли как да стигна до КАТ София с градски транспорт. :idea:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Нед 28 сеп 2008 17:40

Vw_wV написа:
emdless4 написа:
Vw_wV написа:

от студентски град - с 280, слизаш на раковата болница - т.е. преди рейса да завие посока към цариградско, има едно ОМВ на ъгъла не може да не го знаеш - е там акто слезеш, продължаваш пеша 100 метра посока центъра - по пътя на строежа на метрото - пресичаш булеварда, слизаш надолу още 100 метра и вдясно е КАТ :idea:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 28 сеп 2008 18:46

emdless4 написа:
Vw_wV написа:
emdless4 написа:
Vw_wV написа:

от студентски град - с 280, слизаш на раковата болница - т.е. преди рейса да завие посока към цариградско, има едно ОМВ на ъгъла не може да не го знаеш - е там акто слезеш, продължаваш пеша 100 метра посока центъра - по пътя на строежа на метрото - пресичаш булеварда, слизаш надолу още 100 метра и вдясно е КАТ :idea:

идеално, разбрах, утре ще ходя

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 29 сеп 2008 8:22

На един познат му загубиха талона, доакто му го пращаха по пощата (от кат от адреса по постоянно местожителство до там където учи). И човека не можа да се качи на колата си 6 месеца докат не си признаха, в кат, че те са виновни, а не момчето. И го накараха да плати и си му върнаха талона.
Иначе момчето било виновно че живее некъде на квартира, а не там където е по постоянно местожителство.
Бе абсалютни дебили.

Потребителски аватар
fac3`t0`fac3
Автомобил: Vw Golf ABF
Двигател: ABF

Re: Нямам талон, нямам и акт!

Мнениеот fac3`t0`fac3 » Пон 01 юли 2013 14:31

Аз съм в същото положение колега.На мен ми написаха акт за винетка 320лв и ме спряха от движение.Това става септември 2011г.Ходих в Англия и забравих акта там.И сега и азсъм като теб ни акт ни талон.Малко ме съмнява като те спрат да ти напишат акт за 10лв.Какво ще му кажеш на катаджията?Каквото и да му кажеш ще направи справка и ще види че имаш акт..и май тогава взимат книжката докато не си платиш акта.А и не вярвам някой катаджия да се върже на думите "забравих си талончето" някакси не върви да си носиш ЛК и СУМПС,а да си забравил другото.Мислех за варианта да кажеш че си забравил документите но и тогава ще те провери и ще види че имаш акт.Давността на Акта за административно нарушение е 2години.И аз хептен се обърках и незнам какво да ги лъжа.Май най добре е да си плащаме актовете.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 01 юли 2013 21:23

няма такъв закон,да ти взимат книжката при неплатен акт.
аз даже практикувам нова схема с фуражките.
когато съм в нарушение име спрат,не давам талончето за проверка,направо позеленевят копелетата :icon_lol :icon_lol :icon_lol :icon_lol

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 01 юли 2013 21:49

vinixxx написа:няма такъв закон,да ти взимат книжката при неплатен акт.
аз даже практикувам нова схема с фуражките.
когато съм в нарушение име спрат,не давам талончето за проверка,направо позеленевят копелетата :icon_lol :icon_lol :icon_lol :icon_lol

Да,и работи схемата!Когато съм в нарушение-талона не го давам.

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Вто 02 юли 2013 8:07

Някой ще сподели ли каква е тази врътка с талона? Как така да не се дава, в закона пише че книжката и талона един вид са неразделна част. Ако ме спрат без талон ще ме глобят за неносене на документи или бъркам?Разбира се след като проверят че талона не ми е отнет,а просто "не го нося" :c020

Потребителски аватар
fac3`t0`fac3
Автомобил: Vw Golf ABF
Двигател: ABF

Мнениеот fac3`t0`fac3 » Сря 03 юли 2013 7:33

Именно и аз така знам че са неразделна част едно от друго.Кажете какво казвате като ви спират."Ето книжката ама талончето го няма..е нали ще направи справка защото ще си помисли че имаш акт а не че си го забравил" Незнам вече на проверката онзи от другата страна какво ще каже.Може да каже че имаш СУМПС и че си редовен..но незнам дали не казва че си с акт.И пак ми е странно "забравих си талончето".Някой дето му се е случвало нека каже.Преди като ти излезе НП отиваш взимаш си го заедно с талончето и акта ти го водят на данъчен отчет и го плащаш когато можеш,но вече не е така :a045

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Сря 03 юли 2013 8:03

Само предполагам, че колегите имат предвид, че когато нямаш талон, няма какво да ти вземат и не могат да ти пишат акт за нарушението което си извършил. И в същия момент предполагам ти пишат фиш за неносене/непредставяне на талона, като част от СУМПС. :rolleyes

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Сря 03 юли 2013 10:27

Надали номера става толкова лесно. Какво общо има неносенето на документи с това че си извършил друго нарушение....
Не съм наясно за какво може да се пише фиш, но предполагам ако се ядосат могат да почнат за износени гуми,криво залепен стигер за ГИ,преглед и тн, незаверен пожарогасител/аптечка, пукнат фар/стоп/стъкло. Може да ти се заядат че не си спрял с мигач като са ти подали сигнал с палка и тн.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 03 юли 2013 10:42

hidalgo написа:Само предполагам, че колегите имат предвид, че когато нямаш талон, няма какво да ти вземат и не могат да ти пишат акт за нарушението което си извършил. И в същия момент предполагам ти пишат фиш за неносене/непредставяне на талона, като част от СУМПС. :rolleyes

Точно така! :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”