Почасовото заплащане, приравнено на 21 работни дни при 8 часов работен ден НЕ МОЖЕ да бъде под 310 лв., месечно!
Ако ти се заплаща 1 лв./ч. това означава -> 1 (левче)*8 (часа)*21 (среден брой работни дни в месеца) = 168 лв. месечна заплата! Дали е равна или по-висока от 310 лв.?
Повярвай, нямаш право да назначаваш служител с по-ниско възнаграждение от 1.85 лв./ч. при почасово заплащане и по-ниско от 310 лв. при месечно заплащане на труда.
Работа в Mc Donald`s
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Работа в Mc Donald`s
в момента е 2.++/час в Софийските филиали инфо от 1 ръка кажи речи 
НО това далеч не е най-важното нещо - заплатата

НО това далеч не е най-важното нещо - заплатата

Последна промяна от push на Вто 02 юли 2013 19:54, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Polo 6N1
- Двигател: 1.6L 55kW AEE
- Контакти:
brabus написа:Почасовото заплащане, приравнено на 21 работни дни при 8 часов работен ден НЕ МОЖЕ да бъде под 310 лв., месечно!
Ако ти се заплаща 1 лв./ч. това означава -> 1 (левче)*8 (часа)*21 (среден брой работни дни в месеца) = 168 лв. месечна заплата! Дали е равна или по-висока от 310 лв.?
Повярвай, нямаш право да назначаваш служител с по-ниско възнаграждение от 1.85 лв./ч. при почасово заплащане и по-ниско от 310 лв. при месечно заплащане на труда.
Възможно е, не претендирам, че твърденията ми са правилни. Пък и тези цени от 1.25/ч и подобни са явно доста стари, така че може да не е в момента така ситуацията.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Всичко това го написах не за да се заяждам или налагам мнение.
Просто искам да си знаете правата
Просто искам да си знаете правата

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Много работа за малко пари
С две думи това е работата в Мак Доналдс.
Аз работих там 2004-та и това беше първата ми сериозна работа.
Не те оставят дори за секунда.Постоянно се бърше,чисти,подрежда изхвърляш болкука и т.н.
Забранено ти е да взимаш бакшиши,да ядеш от изхвърлената храна(биг мак на 15 минути още топъл,ония го хвърлят
)Но се свиква,после като отидох в казармата ми беше супер леко
Хубавото беше,че имаше хубави колежки

Аз работих там 2004-та и това беше първата ми сериозна работа.
Не те оставят дори за секунда.Постоянно се бърше,чисти,подрежда изхвърляш болкука и т.н.
Забранено ти е да взимаш бакшиши,да ядеш от изхвърлената храна(биг мак на 15 минути още топъл,ония го хвърлят

Хубавото беше,че имаше хубави колежки

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Е това искам някой да ми обясни.....Как в България в сравнение с чужбина (евопейски съюз) при еднакви цени и при еднаква себестойност за производството на един и същи продукт там взимат по 1200 евра а ние тука по 300-400 лева.
Друг пример:
Бензинджията, който ти налива бензина в колата в ЕС взима около 1500 евра, а в Бг взимат около 400-500 лева. А бензина и тук и там е с еднаква цена и с еднакви производствени разходи.
Същото е и с тока и с водата и т.н.
Направете си сами сметка какви капитали се изнасят
Защо????
Правилно каза колегата....ние сме бели роби.
Друг пример:
Бензинджията, който ти налива бензина в колата в ЕС взима около 1500 евра, а в Бг взимат около 400-500 лева. А бензина и тук и там е с еднаква цена и с еднакви производствени разходи.
Същото е и с тока и с водата и т.н.
Направете си сами сметка какви капитали се изнасят

Защо????

Правилно каза колегата....ние сме бели роби.

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
drago_tr написа:...
Я пак, цените са еднакви, така ли ?
Бил съм в 4 европейски столици и нещо цените никъде не ми се сториха еднакви с родните, а напротив 2-2,5 пъти отгоре, както и потреблението е по-високо

Като не те кефи да работиш в Макдоналдс и се чувстваш бял роб, кой те кара - намери си друга работа, покажи, че си способен

Много ми е странно защо непрекъснато се оплаквате колко сте най-изклатени я от системата, я от комшията, я от някой друг... Бива ни само на маса и по форуми...
Иначе по темата - не е най-приятното място за работа, но работното време е гъвкаво, хората са сравнително толерантни, заплащането никак не е високо или космическо, но и изискванията към работещия не са за 5 чужди езика и 3 дипломи. Коректни са, доколкото знам. Само зависи къде ще те пратят да работиш, защото ако ти се налага да търпиш по цял ден ръчкащи се, нагли хлапета - аз лично не бих издържал, но всеки преценява за себе си. Тия неща ги знам от приятели, никога не съм работил за Макдоналдс. Моя съвет принципно е да опиташ с друга работа, стига да можеш да работиш нещо по-добро. Ако считаш, че това ти е единственото кариерно развитие, тогава поработи над себе си :)
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Благодаря на всички отзовали се по темата!
Не ми е много наложително да започвам работа, но имам желание да си помогна с някоя-друга заплата. Попитах Ви, понеже пуснах десетина СВ-та в Джобса и ми се обадиха да отида на интервю за ресторантски служител в Мак Доналдс. Ако работното време е гъвкаво и не ми пречи на другите ангажименти и ако заплащането е добро най-вероятно ще приема работата (ако ме одобрят). Това ще ми е първото интервю за работа. По принцип мога да работя и нещо по-добро. Имам потенциал, но работното време няма да е толкова гъвкаво, а след лятото това ще ми е проблем. Кариерното ми развитие е в друга област и в момента работя над това да получа добро образование (висше) и диплома. След интервюто ще споделя как е минало и какво са били условията.
Благодаря отново!

Не ми е много наложително да започвам работа, но имам желание да си помогна с някоя-друга заплата. Попитах Ви, понеже пуснах десетина СВ-та в Джобса и ми се обадиха да отида на интервю за ресторантски служител в Мак Доналдс. Ако работното време е гъвкаво и не ми пречи на другите ангажименти и ако заплащането е добро най-вероятно ще приема работата (ако ме одобрят). Това ще ми е първото интервю за работа. По принцип мога да работя и нещо по-добро. Имам потенциал, но работното време няма да е толкова гъвкаво, а след лятото това ще ми е проблем. Кариерното ми развитие е в друга област и в момента работя над това да получа добро образование (висше) и диплома. След интервюто ще споделя как е минало и какво са били условията.
Благодаря отново!

ще ти предложат да поработиш два три дни без заплащане за да прецениш дали наистина го искаш. За тия два дни свят ще ти се завие :)
Не искам да оставям лоши впечатления, но да си напиша и аз - ако наистина караш Г4 лично твои едва ли тази работа ще те удовлетвори по някакъв начин(поне от към заплащане).
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
drago_tr написа:...
Цените на МкД в БГ и "по Европата" не са на едно ниво
Бензинджии по колонките в Германия няма, не знам откъде им знаеш тогава заплатите
Има малка разлика дали говорим за МкД в Мюнхен, където (образно казано) карат кюфтетата с 20тонен тир всяка седмица, или МкД в Пловдив до циганската махала, където 7.5 тонен идва 2 пъти в месеца. Чистата печалба на бургер е къде къде по-малка (оттам, а и не само заради това, и заплатата е спрямо "общото ниво")
Друго: Най-хубавите момичета в МкД са в БГ - и си личи, че са тренирани "агресивно"

Та кво искам да кажа - в МкД в чужбина работят И мързели, докато не си намерят мучащия майстор. Но няма никакво място за сравнение с БГ МкД, които е на светлинни години по-напред.
А че се работи стабилно няма спор - все пак това им е стандарта.
-
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: abf
- Контакти:
за първа работа е идеално, малко пари много работа, заплата винаги навреме и осигуровки на каквото си изработиш. Графика ако си по нахакан винаги ти е както ти е изгодно. Със сигурност не е за хора дето не им се работи!
Кажи за кой ресторант си се насочил да ти дам по конкретно инфо ;)
Кажи за кой ресторант си се насочил да ти дам по конкретно инфо ;)
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Според мен работодател тип МакДоналдс е перфектна школа за трудова дисциплина.
Запомнете, че където и да работи човек все го "юркат". На моменти може да ти се струва, че правиш много неща, които са безсмислени, но просто ги правиш. Сега някой ще ме нарече последовател на Макаренко (младите да отворят енциклопедията), но съм категорично на мнение, че един млад човек трябва да се научи на отговорност. Отговорността да си свършиш качествено поставената задача, отговорността да я свършиш в срок, отговорността да дойдеш навреме на работа, среща или каквото и да е с фиксиран начален час и много още неща.
Просто приемете, че такъв тип работодател не ви дава пари, но ви дава опит. Опитът да оцелявате в последствие по другите фирми и да ви оценяват за положените усилия.
Запомнете, че където и да работи човек все го "юркат". На моменти може да ти се струва, че правиш много неща, които са безсмислени, но просто ги правиш. Сега някой ще ме нарече последовател на Макаренко (младите да отворят енциклопедията), но съм категорично на мнение, че един млад човек трябва да се научи на отговорност. Отговорността да си свършиш качествено поставената задача, отговорността да я свършиш в срок, отговорността да дойдеш навреме на работа, среща или каквото и да е с фиксиран начален час и много още неща.
Просто приемете, че такъв тип работодател не ви дава пари, но ви дава опит. Опитът да оцелявате в последствие по другите фирми и да ви оценяват за положените усилия.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
brabus написа:Просто приемете, че такъв тип работодател не ви дава пари, но ви дава опит. Опитът да оцелявате в последствие по другите фирми и да ви оценяват за положените усилия.
Взе ми думите и аз точно това исках да споделя

ПС. Може би за някои хора ще бъде полезна следната книга:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”