Откри ли някой къде се продават микроключета за Голф 4 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Re: Откри ли някой къде се продават микроключета за Голф 4 ?

Мнениеот mircho82 » Нед 27 ное 2011 13:42

Да не би да си забравил да закачиш жилото за дръжката отвън или да е разцентрована нещо цялата брава и да не му е достатъчно положението за което се издърпва когато е поставено. Хвани го с клещи и го дръпни от там. Ама око си сложил и патронаааа :banghead: просто незнам!!!
http://mircho82.snimka.bg/automobiles/r ... 9.12160406

swissquality
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissquality » Нед 27 ное 2011 14:57

всичко съм сложил,без кората-това е единственото което ме успокоява малко..поне се надявам да сваля тая гадна ламарина по-лесно и вече да бъркам с ръка..Жилата са правилно закачени.Но се надявам да греша.Не знам има ли някакъв друг вариант за отваряне на врата без да се реже чупе кърти и китосва след това :!:

louk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот louk » Нед 27 ное 2011 17:52

swissquality написа:здравейте,колеги!Моя проблем е следния-докато се мъчех да оправя машинката за централното и да проверя дали е здраво конкретното микроключе направих фатална грешка :) След като събрах вратата провах езичето на вратата дали ще се затвори. Бутнах го с пръст,то се затвори но не успя да се отвори нито с едната нито с другата дръжка...Отново отворих цялата врата поразмърдах го наместих го и проблема се реши.След това пак я сглобих и преди да сложа тапета приятеля който ми помагаше бутна вратата и тя се затвори..И сега не може да се отвори...Как мога да я отворя?Всичко жила са поставени правилно но нито отвътре нито отвън иска да отваря...Някой досега сблъсквал ли се е с подобен проблем???

Здравей колега същата работа се случи при мен.Ходих при едни уж "добри" майстори тук в Пазарджик да ми оправят микроключето на предна дясна врата.Разглобиха те бравата смениха микриключето и уж всичко точно и работи, сложиха металната кора после и декоративната кора,всичко както си му е реда, затвориха вратата и няма повече отваряне нито от вътре , нито от вън.Настана едно чудене,мръкане от тяхна страна как ще се отваря сега тази врата и след около 2часа въртяне около колата/от всичко си личеше че не могат да се справят с проблема/ аз си взех колата и право при едно момче много добър ключар.Той влезе в колата и започна да сваля всичките кори на ново при затворена врата/което беше по трудния вариянт/, но за около час се справи.Та той ми каза че са сбъркали нещо при самото сглобяването на бравата, когато са я отваряли да подменят микроключето.Моя съвет е да се обърнеш към добър ключар да ти реши проблема.Успех!

swissquality
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissquality » Нед 27 ное 2011 18:16

благодаря за последния коментар малко ме успокоява :) ключаря е последния вариант за решение на проблема,дано не се стигне до там :) само да се освободя и слизам да я разглабям,както казах при мен може да е малко по-лесно защото не съм сложил кората,която ще се свали доста по-трудно при затворена врата :)
Надявам се на още мнения,които да ме обнадеждят! :да:

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Чет 04 юли 2013 9:48

Някой би ли написал техн. параметри на тези ключета за евентуални заместители
Благодаря

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Чет 04 юли 2013 11:18

Заместители не знам, но ето тези 2-те са сравнително нашите ключета на добра цена в България:

http://elimex.bg/product/22926/switch-msw11.html

http://elimex.bg/product/17630/switch-msw12.html

Аз ползвах това с металната пластина, защото проблема на ключетата е че пластмасата на брават се закъсва и им чупи бутончето. С не много труд успях да подкарам това от вторият линк.

:th_up

Потребителски аватар
kok12
Контакти:

Мнениеот kok12 » Чет 04 юли 2013 21:22

и понеже не съм го отварял виждам че има 3 пина с два кабела,
има ли снимки да свръзка ?
поздрави

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Чет 04 юли 2013 21:37

Ето аз какви поръчах, мисля че имаше линк по назад в темата. Несъм ги слагал още защото моите след последното съживяване карат още. Прахозащитени са и мисля че съвпадат дори и с дупките. http://prodavalnik.com/mikroklyucheta-za-vrati-bravi-i17054189

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пет 05 юли 2013 11:37

Тези са доста по-добър вариант. С 3 пина са защото има нормално отворена и нормално затворена верига. На нас ни трябва нормално отворената, т.е. ползват се само 2. За да разбереш, кои се ползват ти трябва мултицет или друг измервателен уред. Свързва се към 2та извода, които при натиснат бутон има верига ;) (нормално отворениата)

Потребителски аватар
teac
Двигател: 1.9TDI AHF

Мнениеот teac » Пон 22 юли 2013 11:18

kok12 написа:Някой би ли написал техн. параметри на тези ключета за евентуални заместители
Благодаря

Азползвам такъв и няма проблеми.
Rated voltage (V) Resistive load
125 VAC 0.1 A
12 VDC 2 A
24 VDC 1 A
42 VDC 0.5 A

Потребителски аватар
nixs
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF HIGHL

Мнениеот nixs » Пон 22 юли 2013 12:59

mircho82 написа:Ето аз какви поръчах, мисля че имаше линк по назад в темата. Несъм ги слагал още защото моите след последното съживяване карат още. Прахозащитени са и мисля че съвпадат дори и с дупките. http://prodavalnik.com/mikroklyucheta-za-vrati-bravi-i17054189

Колега, пиши като ги монтираш, че и аз съм на път да поръчвам въпросните.
И как точно съживи твоите ? :rolleyes

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Пон 22 юли 2013 23:31

Ами точно днес сложих едното от пасажерската страна. Самите ключета са по-малки, обаче съвпадат на дупките,прахозащитени са и са с ламаринки. Това е доста по-добър вариянт от оригиналните, защото освен,че след време се замърсяват отвътре както и може би всички след 10-15 годинки амортизация,но и самото пинче се протърква от полумесеца и го надира. Единия път моите ги отварях и ги промивах с W10 и зачиствах, а втория път само на щофьорското си поиграх и изпилих ново пинче по-високо. Но тоя път вече сложих от новите, ще видим колко ще кара. Ремонта на оригиналните ме искара 2 години. :Mr Green Fun Утре ще сложа една снимка с монтирано новото ключе, да придобиете представа.

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Вто 23 юли 2013 15:40

Ето и малко фото на новото и старото изтъркано микроключе:
IMAG0548.jpg

IMAG0545.jpg

IMAG0544.jpg

IMAG0543.jpg

Пласмасовите пинчета нещо неможах да ги занитя с поялника и ги залепих с канаколит и сода :icon_razz

Sashiko20
Двигател: 1.6 SR AKL

Мнениеот Sashiko20 » Пет 18 окт 2013 10:46

Привет, колеги. Аз също имам малък проблем с моя Голф и си мисля, че е от тези микроключета. Проблема ми е, че в момента поради лошо време и дъжда алармата на колата ми се активира и ми казаха, че най-вероятно е от влагата и тези микроключета. Проблем с тях си имам - при отваряне на 2 от вратите не светва плафона в купето. Това не ми пречи, но основния проблем ми е алармата. Дали със смяна ще се оправи?

Потребителски аватар
teac
Двигател: 1.9TDI AHF

Мнениеот teac » Пет 18 окт 2013 11:48

Много е вероятно това да ти е проблема. Провери си и багажника. На мен от там ми пускаше алрамата. Там ключето се мокри от тръбата за вода за задната чистачка. Течеше точно в/у него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”