За Фалшивите еърбеци и риска от действията на автотърговците

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

За Фалшивите еърбеци и риска от действията на автотърговците

Мнениеот Dobromirski » Пет 12 юли 2013 8:21

До кога в тая наша шиб@на "държава" , всеки ще може да се подиграва безнаказано с живота на другите ? :banghead
Вече всеки автотърговец знае къде в България претапицирват автомобилни табла и обличат отворени еърбеци срещу сумата от 300 до 500 лв.
Между 50 и 80 лв пък струва изчистването на Crash датата и поставянето на резистори на мястото на пиропатроните и отблокирване на коланите.
Това ще е цената на нечий живот.
ДОКОГА питам аз ?
Отвратителното е, че "майсторите" изпипват все по-добре творенията си и става почти невъзможно за разпознаване дори и от човек, който разбира.
Е няма ли най-после някой да направи нещо ? Аз съм говорил с полицията и прокуратурата, но и от двете институции, не можели да направят нищо ! :screwy

ДО КОГА ПИТАМ АЗ ?

Представяте ли си как давате спестяванията си , за да закупите по-нов автомобил, който с високото си ниво на безопасност, което предлага, би трябвало да ви предпази, а се оказва, че жена Ви е с премахнат далак и бере душа в реанимация, а дъщеря ви лежи потрошена на съседното болнично легло, само защото някой е решил, че може да спечели за сметка на Вашият живот .

ДО КОГА ?

Явно е, че тези които го правят, нямат съвест. Знае се , че стават и все повече.
Мисля, че е време нещо да се направи ! За някой "после" , може да е твърде късно !

Последна промяна от Sunny на Сря 17 юли 2013 16:07, променено общо 1 път.
Причина: Корекция на заглавието

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Фалшиви еърбеци в колите ни ще сеят смърт !

Мнениеот dobrin » Пет 12 юли 2013 8:25

Въпросът е да се търсят правата във всеки конкретен случай. Трябва да се установи умишленото премахване или замаскиране на въпросните еърбеци. Иначе генерално законът е ясен - измама.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 12 юли 2013 23:09

Това са хора на които не им пука, а не им пука щото са тъпи на гински брус, кухи като лейка и ред други такива епитети и по цветущи даже ми идват на устата.
Колега си купи един пасат и след два дни тръгна за морето с жена си и децата, като се върна пробвах колата от любопитство, а и е чужда, викам абе не ти свети лампата за абс-а, а той, ми не са нещо добре спирачките май! Лампата я намерихме набутана чак под врътките на парното надолу и свети като електрожен. Диагностиката каза 2 датчика, явно за джамбазина толкова струват няколко живота

mudancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudancho » Съб 13 юли 2013 0:48

Ооо,това е редовния им номер,крият под табла, мажат,само за пустата печалба.
Само за пример,като си взех предишната кола (Волво В40) просто от любопитство ,че на всеки 5 год трябва да се преглеждат възглавниците ,отидох до Мото Пфое. Там за 60 лв оправиха нещата.След това катастрофирах и то с претъркаляне повече от 1 път в дере 30 метра. Всички 8 възглавници се отвориха и това ни спаси живота.Ако не бях отишъл,едва ли щях да пиша сега.Така че ходете,проверявайте нещата,подсигурете се,щото ако ние не си направим добро,никой няма...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 13 юли 2013 1:07

Гледам миналата година си раздавал съвети, за "по-специални кабели" без подмяна на "жабката".

Dobromirski написа:Crash грешката може да се изтрие само със малко по-специален "кабел", различен от VAG-Com или са така нареченият Resset tool

Dobromirski написа:Няма да правиш втора жабка споко .

Коментар?

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 13 юли 2013 7:52

Я прочети темата внимателно :a045
GuLiVeR написа:Откачваш клемите на акумулатора разглобяваш старите чаршафи и монтираш новите чаршафи,след това закачваш клемите,и ти свети индикацията за еърбега на таблото,закачва се на компютър и някой които рабира ти оправя нещата,защото в компа на колата има регистрирано вече crash (катастрофа)

kikata написа:....
Честно казано не знам какво да направя, а не ми се иска да си правя втора жабка :banghead:

ПП: Момчето говори да си прави ВТОРА ЖАБКА на мястото на дясната възглавница . Така, че махни си кавичките които си сложил ти на думата "жабка" АКО ОБИЧАШ. :dummy
Dobromirski написа:Няма да правиш втора жабка споко :)
Намери някой в Пловдив, който се занимава с връщане на километражи .
Ако няма кабел, с който да префлашне EPROM-а през ОБД=то, то със сигурност ще има програматор за него. И провери това, за което ти говориш http://dx.com/p/vw-audi-airbag-reset-tool-black-114235 ,дали ще стане за твоята централа, защото не всички централи могат през ОБД-то.

Сега долавяш ли разликата между изчистване на crash data-та за да тръгне системата след монтирването на други ЗДРАВИ И ИЗПРАВНИ възглавници , и същата таз процедура след монтиране на резистори на мястото на пиропатроните ?

Ако ме питаш дали съм го правил ? Да правил съм го . Едва на няколко човека и то БЕЗ ПАРИ , след като съм се уверил, че са монтирани други възглавници. В гаража имам над десетина колана, които ги ползвам за теглене връзване и тем подобни, свалени от такива автомобили, защото дори и на пиропатроните на коланите не си позволявам да сложа резистор (мога да ти снимам купчината, защото те усещам на къде биеш :dummy ) . А долавяш ли защо без пари ? Защото , като идат при ..... ( да не споменавам имена) веднага им се казва...нищо няма да купуваш за еди колко си пари си "готов" :beat_butt2 . Предпочитам за тези пари , човека да си вземе нови възглавници и колани и да си кара колата по живо по здраво !
ПП: И сега нещо лично:
Не се опитвай да ме дразниш на тази тема, защото тук веднага "паля" !!! Много пъти съм ходил да се карам с въпросните "майстори" , но файда ЙОК.
Ако имахме закони да им тръснат едно обвнинение в опит за измама УМИШЛЕНО причиняване на телесни повреди и недай си боже смърт, та да покиснат малко в затвора , нямаше да ми се хилят като пу*ки насреща ми . :death

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 13 юли 2013 8:38

Много са нагли... Само и само да приберат някой лев.
Да, и те семейства хранят, но не трябва да е с риск за живота на другите.
Единственото спасение в случая е, ако са ти продали колата на фактура (много рядко, въпреки че всеи се кълне че е изряден пред данъчните) и стане някой сакатлък - да се търси съдебна отговорност от тези лица (както Добри е посъветвал).
Според мен това също е ходене по мъките, защото трудно би могло да се докаже, че интервенцията е правена от автоджамбазина, а не е получил колата вече напудрена.
Т.е. очите на четири и много късмет...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 13 юли 2013 9:20

Продължаваш да пишеш за краш дати и резистори.
И явно не проумяваш, че четейки, средностатистически "разбирач" би си закупил кабел, та да се позаиграе с изгърмелите си бегове :question
Оказва се много "по-незаконен" е линк към торент файл, отколкото бегли напътствия как се екстрактва пин, с какво се връща километраж и ресетва бег централа - вкъщи.
Апропо, не "бия" наникъде в твоя случай. :beer
Благодаря за отговора по-горе.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 13 юли 2013 9:44

А той не открива топлата вода... Аз като видя кола в която бег-а и волана се разминава цвета автоматично предполагам че 1-во колата е била блъскана и 2-ро че този бег не работи. То да купуваш от автокъща си е нож с 2 остриета ама то дори и от частно лице пак нямаш гаранции освен ако не го познаваш... Затова като се купува нов автомобил по най-бързия начин пълно обслужване за да няма изненади.

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 13 юли 2013 11:26

До скоро , най сигурният начин за установяването на изправността на въздушните възглавници, беше , като се закачи автомобилът на диагностика и се разкачи буксата от САМИЯТ пиропатрон на шофьорският аербег. Само, че от скоро гледам, са се светнали и дори и това не помага.
Доста немърливи са обаче към коланите, където пиропатрона е премахнат, колана освободен , а кабела за пиропатрона стърчи небрежно със закачен резистор на буксата увит със скоч.
Така, че когато имате съмнения, че е пребоядисван детайл, веднага се насочете към съответният й колан.
ПП: Както каза колегата , топлата вода отдавна е открита и разгласяването на темата мисля ще е единствено в полза на потребителите.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 13 юли 2013 11:56

Mario951 написа: частно лице пак нямаш гаранции освен ако не го познаваш...

През далечната 2007 година, работих в една фирма, и газдата искаше да изкарва малко готови пари, и купуваше коли ударени още от чужбина и се правеха тука в България! Едната кола беше лом партал. Направо я рязаха и намираха донор, и я правеха! Когато го питах, дали ще се слагат беци, той каза, че всичко е 2-ра ръка и сигурно си има от донура! Направо рискова кола! Имаха човек който сам намираше купувачи на колите! А тогава Ауди а6 си държаха цена! Затова и гаранция няма и от познат да я купиш! Всеки гледа пари да изкарва!
Молете се да не стават ПТП-та и само това е спасението! :bishop

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Съб 13 юли 2013 17:32

Колеги в този ред на мисли да попитам... На Голф 3, 97-ма година как мога да разбера дали въздушните възглавници са изправни?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 13 юли 2013 19:54

Поуката каква е :deal Караи те така че никога да неги видите отворени :beer

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 13 юли 2013 20:33

Да се включа и аз за малко....Има едно Ауди а-6 1998г зелен металик със фабричен метан които се продава на Горубляне под моста.Та тои е без аербеци....поне така показва диагностиката..Та продавачите се правят на малоумни и не знаят за какво става въпрос..Не знам кого да сезирам в този случаи....това е потенциално опасна кола умишлено прикрита ...и може да доведе до смърт. :death

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 13 юли 2013 21:15

Заглавието на темата е просто безумно. Не намирам по-подходяща дума.
Не оправдавам некоректните автотърговци. Но да ги обвинявате в опит за убийство, да казвате, че едно Ауди А6 от 1998-а може да доведе до смърт, защото му били неизправни беговете ... кво да кажем тогава за колите, които си нямат фабрично - и те ли сеят смърт? Или собствениците на коли с еърбег могат да карат по-безразсъдно, заради тази екстра?
Чудя се как трезвомислещи хора може понякога да раждат такива умопомрачителни мисли.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”