golf4 1.6 akl 99g., при положение ECON има проблем
golf4 1.6 akl 99g., при положение ECON има проблем
Здравейте,когато мина на положение ECON на климатроника, сякаш зад блока за управление си имам мишка, имам предвид че някакво моторче или нещо подобно неможе да се начекне и чегърта също като мишка
. Много е изнервящо и ако някой може да помогне с компетентно мнение по въпроса бих бил много благодарен, а иначе единствената грешка, която плюе периодично климатроника е 4b6, което май е ала бала!

- inspiron
- Автомобил:
- Двигател:
Re: golf4 1.6 akl 99g., при положение ECON има проблем
зравеи колега и аз имах саштия проблем искарваш жапката даржи се на няколко болчета после сваляш мотора отваряшго и му капваш малко масалце на оста и всичко заспива работа за 30 мин
кажи сега кой мотор и къде точно се намира, защото за да сваля жабката трябва доста неща да разголбя, заради един болт който е под таблото в ляво. При теб също ли само на екон го правеше и ако да, защо имаш ли обяснение?
- inspiron
- Автомобил:
- Двигател:
оста на мотора хвашта корозия и започва да скарца като мишка,мотора които е зад жапката и прави ваздушния поток,а за свалянето махаш декоративната кора отстрани на таблото вав дясно излиза на штипки после има три болчета като отвориш жапката горе и три отдолу ,сваляш и стигаш до мотора,там не помня колко болчета бяха сваляш смазваш и забравяш за мишките,не ми е правило впечатление дали го прави на еконт или на климатроник,успех
- inspiron
- Автомобил:
- Двигател:
На самия капак отдолу има две болчета, развиват се и капака се дърпа надолу, има едни улеи,по които се води,
тук вече е свален. Неоткрих друга снимка http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=161702&mode=view
тук вече е свален. Неоткрих друга снимка http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=161702&mode=view
Благодаря за пояснението колега, но ми е много странно ако е такава работата, защо не го прави и на климатик а само на ЕКОН - няма логика защото и в двата случая работи моторчето!?
- inspiron
- Автомобил:
- Двигател:
незнам колега от това което казваш смятам че е там проблема но незнам зашто само на еконт,все пак тва е голф 4 

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Това което се чува не е мотора на вентилатора, а е клапата за затваряне на въздуха. Дали да влиза от вън или да върти в купето. Може да пробваш като включиш или изключиш циркулациата в купето и ако изчезне шума, това е. И аз имам този проблем от време на време се сеща и започва да чагърта, явно не затваря или отваря добре и климатроника се опитва да я регулира.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Има тема за самодиагностика - пускаш му селф тест-а и гледаш какви грешки ти дава.Триеш всички (ако има някакви стари),разцъкваш 5-6 пъти всички възможни режими и четеш пак грешките.Колата е достатъчно умна,за да ти каже какъв и е проблема. 99% става дума за мотора за вътрешната циркулация,който е и най-проблемния при Голф 4. Той представлява един ел. мотор,който движи две клапи - тази за вътрешната циркулация и тази за "air flow" ,което ще рече,че като караш с 100км/ч примерно, притваря въздуха, който се набива отвън във въздухозаборника за вентилатора. Обикновено се чупи механиката на самото моторче и се чуват чегъртащи звуци,когато се опитва да я мести.
Kъм колегата zfa! Истината е че и аз подозирах това моторче, което ако не ме лъже паметта, от това което съм чел се намира зад вентилатора на купето, но се надявах да не е от там поради обясними причини! По отношение на грешките и самодиагностиката на климатроника както по-горе писах ми плюе едно и също и само него, а именно 4b6 - standing time signal! Периодично си го трия ама какво от това - пита си ушите "мишока" отзад! М/у временно продължава да ми бъде необяснимо, защо проблема е само на ECON, което пък ме спира да предприема каквото и да било?! Радвам се, че точно ти си обърнал внимание на моя проблем и се надявам още малко да коментираме, за да съм по-подготвен преди да премина към атака!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами гътваш таблото или поне достатъчно,за да може да гледаш.Закачаш си ел. инсталацията в разглобено състояние и започваш да си тестваш.То само ще се издаде кое точно е. Така ще ти е най-лесно и бързо да разбереш какъв точно е проблема и така и така ще си разглобил,направо ще го ремонтираш. Принципно освен клапата за циркулация и температурната клапа,другите не се влиаят от Ауто или Екон и съответно проблема би следвало да се търси в някоя от двете.

Такаа, до тук добре, значи търся проблема в една от двете клапи, но 1-къде се намира тази за рециркулацията, 2-къде за температурата и какво върши пък тя, 3-едно моторче ли ги управлява или две отделни и съответно те пък къде се намират спрямо таблото! М/у впрочем да вмъкна, че шума идва според мен зад блока за управление на климатроника или в него. Възможно ли е това, има ли моторче вътре в самия блок? Извини ме, доста неща попитах, но съм лаик макар и доста грамотен и поради тази причина не обичам да действам преди да премисля, т.е. не съм вече толкова свеж и витаминозен младок, че да се мятам за лудо!
Искам и още нещо да питам, възможно ли е този проблем да се отразява и на оборотите на празен ход, защото и те не са стабилни, но само при положение ЕКОН или изкл.климатроник?
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Да, при мен сега ситуацията е така. С изключен климатроник леко ги клати.
Ооо боже на климатрониците zfa159 къде си??? Чакам отговори 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”