golf4 1.6 akl 99g., при положение ECON има проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bink
Автомобил:
Двигател:

golf4 1.6 akl 99g., при положение ECON има проблем

Мнениеот bink » Съб 13 юли 2013 21:45

Здравейте,когато мина на положение ECON на климатроника, сякаш зад блока за управление си имам мишка, имам предвид че някакво моторче или нещо подобно неможе да се начекне и чегърта също като мишка :banghead . Много е изнервящо и ако някой може да помогне с компетентно мнение по въпроса бих бил много благодарен, а иначе единствената грешка, която плюе периодично климатроника е 4b6, което май е ала бала!

Потребителски аватар
inspiron
Автомобил:
Двигател:

Re: golf4 1.6 akl 99g., при положение ECON има проблем

Мнениеот inspiron » Нед 14 юли 2013 10:47

зравеи колега и аз имах саштия проблем искарваш жапката даржи се на няколко болчета после сваляш мотора отваряшго и му капваш малко масалце на оста и всичко заспива работа за 30 мин

bink
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bink » Нед 14 юли 2013 11:21

кажи сега кой мотор и къде точно се намира, защото за да сваля жабката трябва доста неща да разголбя, заради един болт който е под таблото в ляво. При теб също ли само на екон го правеше и ако да, защо имаш ли обяснение?

Потребителски аватар
inspiron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inspiron » Нед 14 юли 2013 18:14

оста на мотора хвашта корозия и започва да скарца като мишка,мотора които е зад жапката и прави ваздушния поток,а за свалянето махаш декоративната кора отстрани на таблото вав дясно излиза на штипки после има три болчета като отвориш жапката горе и три отдолу ,сваляш и стигаш до мотора,там не помня колко болчета бяха сваляш смазваш и забравяш за мишките,не ми е правило впечатление дали го прави на еконт или на климатроник,успех

Потребителски аватар
inspiron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inspiron » Нед 14 юли 2013 18:27

На самия капак отдолу има две болчета, развиват се и капака се дърпа надолу, има едни улеи,по които се води,
тук вече е свален. Неоткрих друга снимка http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=161702&mode=view

bink
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bink » Нед 14 юли 2013 19:00

Благодаря за пояснението колега, но ми е много странно ако е такава работата, защо не го прави и на климатик а само на ЕКОН - няма логика защото и в двата случая работи моторчето!?

Потребителски аватар
inspiron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inspiron » Нед 14 юли 2013 22:08

незнам колега от това което казваш смятам че е там проблема но незнам зашто само на еконт,все пак тва е голф 4 :banghead

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 15 юли 2013 10:58

Това което се чува не е мотора на вентилатора, а е клапата за затваряне на въздуха. Дали да влиза от вън или да върти в купето. Може да пробваш като включиш или изключиш циркулациата в купето и ако изчезне шума, това е. И аз имам този проблем от време на време се сеща и започва да чагърта, явно не затваря или отваря добре и климатроника се опитва да я регулира.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 юли 2013 19:00

Има тема за самодиагностика - пускаш му селф тест-а и гледаш какви грешки ти дава.Триеш всички (ако има някакви стари),разцъкваш 5-6 пъти всички възможни режими и четеш пак грешките.Колата е достатъчно умна,за да ти каже какъв и е проблема. 99% става дума за мотора за вътрешната циркулация,който е и най-проблемния при Голф 4. Той представлява един ел. мотор,който движи две клапи - тази за вътрешната циркулация и тази за "air flow" ,което ще рече,че като караш с 100км/ч примерно, притваря въздуха, който се набива отвън във въздухозаборника за вентилатора. Обикновено се чупи механиката на самото моторче и се чуват чегъртащи звуци,когато се опитва да я мести.

bink
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bink » Вто 16 юли 2013 17:28

Kъм колегата zfa! Истината е че и аз подозирах това моторче, което ако не ме лъже паметта, от това което съм чел се намира зад вентилатора на купето, но се надявах да не е от там поради обясними причини! По отношение на грешките и самодиагностиката на климатроника както по-горе писах ми плюе едно и също и само него, а именно 4b6 - standing time signal! Периодично си го трия ама какво от това - пита си ушите "мишока" отзад! М/у временно продължава да ми бъде необяснимо, защо проблема е само на ECON, което пък ме спира да предприема каквото и да било?! Радвам се, че точно ти си обърнал внимание на моя проблем и се надявам още малко да коментираме, за да съм по-подготвен преди да премина към атака!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 16 юли 2013 23:19

Ами гътваш таблото или поне достатъчно,за да може да гледаш.Закачаш си ел. инсталацията в разглобено състояние и започваш да си тестваш.То само ще се издаде кое точно е. Така ще ти е най-лесно и бързо да разбереш какъв точно е проблема и така и така ще си разглобил,направо ще го ремонтираш. Принципно освен клапата за циркулация и температурната клапа,другите не се влиаят от Ауто или Екон и съответно проблема би следвало да се търси в някоя от двете.
:beer

bink
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bink » Сря 17 юли 2013 9:47

Такаа, до тук добре, значи търся проблема в една от двете клапи, но 1-къде се намира тази за рециркулацията, 2-къде за температурата и какво върши пък тя, 3-едно моторче ли ги управлява или две отделни и съответно те пък къде се намират спрямо таблото! М/у впрочем да вмъкна, че шума идва според мен зад блока за управление на климатроника или в него. Възможно ли е това, има ли моторче вътре в самия блок? Извини ме, доста неща попитах, но съм лаик макар и доста грамотен и поради тази причина не обичам да действам преди да премисля, т.е. не съм вече толкова свеж и витаминозен младок, че да се мятам за лудо!

bink
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bink » Чет 18 юли 2013 16:41

Искам и още нещо да питам, възможно ли е този проблем да се отразява и на оборотите на празен ход, защото и те не са стабилни, но само при положение ЕКОН или изкл.климатроник?

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Чет 18 юли 2013 16:49

Да, при мен сега ситуацията е така. С изключен климатроник леко ги клати.

bink
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bink » Нед 21 юли 2013 7:47

Ооо боже на климатрониците zfa159 къде си??? Чакам отговори :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”