Пасат В3 90 г. 1,8 моно - ACC
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В3 90 г. 1,8 моно - ACC
Колеги, моят пасат е Б3 90 година, 1,8 моно. Масовото двигателче, като цяло базов. Върпоса ми е дали може да се прекара АСС към ключа за да мога да си вържа радиото към него
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: АСС на Пасат В3
Най близкото асс е на 5см от радиото. Има го на копчето за нагревателя на задното стъкло 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не ме разбра, не искам нито постоянно 12 волта което си го имам пуснато вече, нито да ми идва напрежение на контакт (когато ти светне лампичката за акумулатор на таблото) Смятам се за достатъчно грамотен човек за да знам какво искам да кажа. Ако си запознат с масовото производство на коли ключа има 4 позиции, Просто вкаран, АСС, Контакт и Стартер. Понеже старите пасати имат само 3, а б4 си има и АСС искам да знам дали има начин да се направи при човъркане на клемореда или нещо друго, дали някой друг го е правил и така. Благодаря предварително
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Човек ти май ме взе за канарче. Какво означава АСС? Accesories като парно,нагревател на задно стъкло и т.н. Направи си експеримент преди да ти светнат лампите за контакт ще светне копчето за подгрева на задното стъкло ще светнат късите и ще тръгнат чистачките и парното. Това става по извод Х през Load reduction relay със № 18. Кабелът е черен със жълта лента и прекъсва докато върти стартера. Има си и баш извод за музиката и зумера за светлини на по новите както и на версиите със ОЕМ озвучаване. Цветът на кабела е кафяв със червена лента.Въпросният кабел се намира на букса Н1 на 7-ми пин и идва директно от клемореда.
п.п.мога да напиша реферат на тема централ електрик 2
п.п.мога да напиша реферат на тема централ електрик 2

-
- Автомобил:
- Двигател:
Правил съм си този експеримент и съм замервал всеки възможен извод било то на клемореда или при предпазителите. Просто няма такова положение. При пасата на баща ми Б4 има но не и при моя.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Има го при В3, явно твоят клеморед не е като хората. Аз и на двата ми пасата В3, които съм имал, съм го пробвал - малко преди "контакт" т.е. светването на таблото, тръгва нагревателя за прозореца,вентилатора,късите и другите описани от колегата неща. При В4-ката ми също го има по същия начин.

-
- Автомобил:
- Двигател:
явно моя клеморед не е в ред и проблема е в него. благодаря за отговорите колеги, извинявам се ако съм се държал като много отворен или нещо, но исках да разбера къде е проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това го правих преди две седмици.На клемореда има извод за касетофона който за разлика от клема X се появява преди контакта.Като гледаш клемореда от към патрона се пада горе в ляво(не помня означението),но ако колата заводско е без касетофон крачето липсва
,и ще трябва да сменяш клеморед и да добавиш кабел на буксата. Аз извадих късмет,клемореда който сложих преди две години има това краче за разлика от заводския 
При мен и със стария и със новия клеморед тези неща тръгват чак на контакт

Аз и на двата ми пасата В3, които съм имал, съм го пробвал - малко преди "контакт" т.е. светването на таблото, тръгва нагревателя за прозореца,вентилатора,късите и другите описани от колегата неща.
При мен и със стария и със новия клеморед тези неща тръгват чак на контакт

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами при мен и на двата съм сменял клеморедите през годините.И двата и със старите и с новите - все си бяха така. Освен да са няколко вида патроните за ключа...кой знае. Единия пасат беше 90-та,другия 92-ра...та не е и от годините явно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес се завъртях малко в В4ката. при самото завъртане на ключа го усещам АССто, докато при моя липсва, явно заводско ми го няма и ще се налага разкостване, защото мисля скоро да слагам Ел джамове (малко рахат за ръцете) и ми се ще да се пускат на АСС
Не е възможно да няма ацц на патрона ти,колега.Може ако е разбиван патрона,или е правена някаква манипулация да е "притъпено" усещането за ацц-то,но просто врътни парното на 4-та степен,върти много леко ключа към контакт,и съм сигурен,че парното ще ти се пусне преди да светнат светодиодите на таблото. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
пич готов съм да се обзаложа
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
И на моя пассат няма ацц...смисъл не се пуска нищо докато не светнат лампите...Колата е от първите Б3-ки произведена 88ма април :) Явно просто заводско е била така и вече на по новите са почнали да монтират :)
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
моя е 89 и си има,както казаха колегите мнооого лекичко завърташ преди да светнат диодите на таблото,иначе и аз си мислех че нямам докато не проверих.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Пасат В3 90 г. 1,8 моно - ACC
По принцип може и проблема да е в самия клеморед
При мен преди доста време взе да тръгва радиото когато си поиска. Тогава един майстор разглоби клемореда и го почисти и се оправиха работите. После си сложих и реле на радиото и не съм имал проблем. Ама при мен си работи само радиото при това положение. Парното и стъклата не работят