Seat Ibiza 1.4i 60кс, `99 - изпуши за момент

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Seat Ibiza 1.4i 60кс, `99 - изпуши за момент

Мнениеот shotoman » Пон 15 юли 2013 9:37

Здравейте колеги,
Пиша със следния проблем, който се прояви вчера при Сеата на мой близък. Взех колата преди два месеца, обслужих я, смених ролки, ремъци, масла, филтри...., свещи, кабели....всичко да знам, че е ок.

За два месеца дядото (на дядо ми взех колата :):) е минал около 1500 км и проблем няма никакъв. Пали от половин оборот, работи спокойно мотора...като оса е. Вчера минават покрай мен в София и викам, чакай да видя маслото, че от както съм го сменил не съм поглеждал нивото. Гледам на минимума (нормално, все пак като е напълнила филтъра след смяната е паднало малко нивото, аз я налях до средата). Долях половин литър да дойде на средата и си тръгнаха. Звъни ми след малко и вика "Колата пуши, не мога да преценя синьо или по-скоро бяло". Брех..... Звънна след 15 мин. и разправя "Намя да пуши повече". Тая сутрин на студено я е запалил - няма пушек. Вода, масло ..... всичко си е в нормата. Гумички съм сложил нови преди месец, за да съм спокоен. От какво може да изпуши инцидентно колата? Той казва, че преди да изпуши е карал в града с 30-40 и като е тръгнал извън града е забелязал изпушването. Пушила е няколко минути и е спряла. :banghead

P.S. Дядото каза, че колата е изпушила след като е карал бавно през града доста време. 100% съм убеден, че е бил на 5-та, с включен климатик и скорост от порядъка на 30-40 км/ч. Възможно ли е да е попрегряла за момент и да е разредила повечко маслото, а като е тръгнал вече по шосето да се е оправила? Възможно ли е да се е разминал и да не е съсипал нищо? :banghead :icon_sad

Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Re: Seat Ibiza 1.4i 60кс, `99 - изпуши за момент

Мнениеот 10 Cent » Пон 15 юли 2013 16:13

За дизел знам че като се кара бавно (40-50 км/h) на 4-та или 5-та е възможно да пипа маслото и да прекъдява.
А на бензинките знам че ако ауспухът е черен най-вероято пак пипа маслото. Щом после не пуши значи най вероятно е било от бавното каране на градско въпросната Ибиза. :beach

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Re: Seat Ibiza 1.4i 60кс, `99 - изпуши за момент

Мнениеот shotoman » Вто 16 юли 2013 11:26

Дано да не е изпекла всичко вътре. Ако чак маслото е кипнало....значи е позагряла доста. Дано има луд късмет и само с малко изпушване да се размине. Като се върне ще я взема и ще отворя първо капака да видя изпекли ли са се гумичките.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”