Пиша със следния проблем, който се прояви вчера при Сеата на мой близък. Взех колата преди два месеца, обслужих я, смених ролки, ремъци, масла, филтри...., свещи, кабели....всичко да знам, че е ок.
За два месеца дядото (на дядо ми взех колата :):) е минал около 1500 км и проблем няма никакъв. Пали от половин оборот, работи спокойно мотора...като оса е. Вчера минават покрай мен в София и викам, чакай да видя маслото, че от както съм го сменил не съм поглеждал нивото. Гледам на минимума (нормално, все пак като е напълнила филтъра след смяната е паднало малко нивото, аз я налях до средата). Долях половин литър да дойде на средата и си тръгнаха. Звъни ми след малко и вика "Колата пуши, не мога да преценя синьо или по-скоро бяло". Брех..... Звънна след 15 мин. и разправя "Намя да пуши повече". Тая сутрин на студено я е запалил - няма пушек. Вода, масло ..... всичко си е в нормата. Гумички съм сложил нови преди месец, за да съм спокоен. От какво може да изпуши инцидентно колата? Той казва, че преди да изпуши е карал в града с 30-40 и като е тръгнал извън града е забелязал изпушването. Пушила е няколко минути и е спряла.

P.S. Дядото каза, че колата е изпушила след като е карал бавно през града доста време. 100% съм убеден, че е бил на 5-та, с включен климатик и скорост от порядъка на 30-40 км/ч. Възможно ли е да е попрегряла за момент и да е разредила повечко маслото, а като е тръгнал вече по шосето да се е оправила? Възможно ли е да се е разминал и да не е съсипал нищо?