Искам да се допитам до Вас относно смяна на мотор. Започвам с това, че вече 5-та година карам Сеат Ибиза 6К 1998 1,0 AER, както предполагам повечето знаят, това е доста кофти мотор. За времето през което го имам му правих 3 ремонта, около година и половина е добре и после пак умира. Вече ми писна пък и мисля, че не си заслужава да се дават пари за него. Решил съм да сменявам двигателя, с търсачката четох няколко теми за подобно нещо. Всичките бяха различни и за това искам да Ви кажа на какво съм се спрял и се надявам да споделите мнение и съвет. Чудя се какъв мотор да търся по моргите 1,4 или 1,6 (ако е този, кой да бъде AEA или AEE). Дали ако намеря мотор и примерно не е оборудван, ще мога да използвам моите колектори и инжектори. Интересуваме къде ще е най-малко преправянето. Предполагам при пълната инжекция ще трябва да намеря компютър за 1,6 и друго по инсталацията да не се пипа. Скоростите ще му идват къси, но това не ме притеснява, защото колата е единствено за градско каране. Тъкмо ще е по-пъргава

Благодаря Ви предварително и Успешна седмица!