Смяна на AER - с какво?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
geleto_89
Автомобил:
Двигател:

Смяна на AER - с какво?

Мнениеот geleto_89 » Нед 14 юли 2013 23:17

Добър вечер колеги,

Искам да се допитам до Вас относно смяна на мотор. Започвам с това, че вече 5-та година карам Сеат Ибиза 6К 1998 1,0 AER, както предполагам повечето знаят, това е доста кофти мотор. За времето през което го имам му правих 3 ремонта, около година и половина е добре и после пак умира. Вече ми писна пък и мисля, че не си заслужава да се дават пари за него. Решил съм да сменявам двигателя, с търсачката четох няколко теми за подобно нещо. Всичките бяха различни и за това искам да Ви кажа на какво съм се спрял и се надявам да споделите мнение и съвет. Чудя се какъв мотор да търся по моргите 1,4 или 1,6 (ако е този, кой да бъде AEA или AEE). Дали ако намеря мотор и примерно не е оборудван, ще мога да използвам моите колектори и инжектори. Интересуваме къде ще е най-малко преправянето. Предполагам при пълната инжекция ще трябва да намеря компютър за 1,6 и друго по инсталацията да не се пипа. Скоростите ще му идват къси, но това не ме притеснява, защото колата е единствено за градско каране. Тъкмо ще е по-пъргава :wink Ако пък идват прекалено къси и не може да кара, ще намеря и скорости, това поне е по-лесно.
Благодаря Ви предварително и Успешна седмица!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна на AER - с какво?

Мнениеот maslinkov » Пон 15 юли 2013 8:59

Не че не може, ама сега цените са толкова ниски, че по - добре продай ибизата и с парите, които си заделил за нов мотор, си вземи това което искаш.

geleto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto_89 » Вто 16 юли 2013 13:04

Колега така е, цените доста са паднали. Все пак обаче не ми се продава именно защото ще е за без пари, а знам как съм си я гледал. За момента обикалям да търся мотори и да събирам мнения. Ако споделите и вашите относно това как ще стане най-добре ще съм Ви много благодарен.
Поздрави!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 17 юли 2013 8:41

С АЕЕ е по - лесно /има 2-ма които го направиха - и се ползват доста части от стария ти/, но за мене АЕА е по-сигурен и затова се намира по-трудно.

geleto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto_89 » Пет 19 юли 2013 9:35

Ясно, благодаря колега. Значи 1.4 отпада като вариант, започвам да гледам само 1.6. Вече кой от двата модела ще излезне ще видиме. Ако някой друг колега се сеща за нещо, нека сподели.
Поздрави!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”