H2O написа:AmW не ме плъзгай по пързалката

Говорим,като цяло за Е46.Пича,като иска даден модел,ще се зачете където трябва!Знам кое след коя година е

Смисъла е да му дадем правилна насока за модела като цяло!Ахам...тея номера на някой друг!
Да говориш като цяло за Е46 е все едно да говориш за пасат Б5... което не е коректно според мен.
Все пак са модели с производство от 7-8г. и двата са с фейслифт. А именно нови двигатели, изчистване на грешки при предния "модел".
136 коньовия има проблеми с ГНП, или по точно новия внос. При правилно поддържаните коли проблемните неща са сменени.
При комън рейл-а проблеми с помпата няма, има пеперуди (лесни за отстраняване), "таралежа" на парното и от време на време някой механизъм на прозорец.
При пасат и преди и след фейса двигателите са "чук" но пък дребни болежки си остават и при Б5.5... като например бравите, не толкова удачното алуминиево окачване и разглобяването на цялата кола при смяна на ангренаж (поне за мен това е минус)
Аз например VW не бих карал повече, не защото съм фен на някоя си марка а защото не отговаря на изискванията ми, които са свързани с много неща от сорта цена-качество, комфорт, визия и тн.
п.п. Пример в цифри при поддръжката на Е46 (150к.с.)
Масло 6л х 15лв
Филтри - 95лв
Филтър картерни газове - 85лв
"Таралеж" - 90лв
Термостат (голям) - 70лв
Водна помпа - 140лв
Предни амортесьори - 140лв/бр (BILSTEIN)
Задни амортисьори - 76лв/бр (BILSTEIN)
И т.н., инфо има много.
Мога и за пасат Б5 да изброявам, но няма да е много коректно сравнението...