веселин написа:SDI е по-безпроблемен и дълговечен .... удачен за градско каране
TDI - удоволствие от динамиката , за сметка на по-вероятната за повреди система .... предпочитан за извънградско каране
Съпругата и любовницата!

веселин написа:SDI е по-безпроблемен и дълговечен .... удачен за градско каране
TDI - удоволствие от динамиката , за сметка на по-вероятната за повреди система .... предпочитан за извънградско каране
ketev написа:Смолян-София-Смолян трима човека в колата Голф 3 ТДИ по магистралата скорост 120-150км в през повечето път 140 дава разход 5,3л.Същия маршрут движение до 100 км дава 4л разход.Колата е засичана многократно.Истината че едни и същи двигатели дават различен разход.За града мога само за Смолян да говоря 5.5 му е макса.Така че мисля това не е някакъв мит за разход от порядъка 4-5 на 100.Така че ТДИ си остава много по добрия мотор от СДИ поне за мен.За градско или извън града е достатъчно издръжлив TDI.
stefan4o написа:ketev написа:Смолян-София-Смолян трима човека в колата Голф 3 ТДИ по магистралата скорост 120-150км в през повечето път 140 дава разход 5,3л.Същия маршрут движение до 100 км дава 4л разход.Колата е засичана многократно.Истината че едни и същи двигатели дават различен разход.За града мога само за Смолян да говоря 5.5 му е макса.Така че мисля това не е някакъв мит за разход от порядъка 4-5 на 100.Така че ТДИ си остава много по добрия мотор от СДИ поне за мен.За градско или извън града е достатъчно издръжлив TDI.
Колега, как ти засичаш тия разходи, които споменаваш? Искаш да кажеш, че колата ти студена зимата гори 5 и половина нафта градско така ли? А при 140 гори 5.3?
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 42 госта