Iezekil написа:Няма да цитирам колегата,дето споменава ремонт на глава 2 пъти и още няколко ремонта????
Варианта е прост-мотор за 200-300лв,слагането е под въпрос но да кажем още 200 и приключваме.От стария продаваме едно-друго което става/глава,валове,делко/-пада ни цената примерно със стотина лева и толкоз.Караме и пеем.
Другия вариант с ремонта-на мен ми стъпа 1200лв.Щото като почнеш и айде-гарнитури,семеринги,болтове,шлайф,сигменти,лагери,ми айде и повдигачи,ремъци,шайби и ..........но всеки си решава сам.Всеки има право на мнение.По-изгодно е друг мотор за мене и това е.Да,като го оправиш примерно си гарантираш още 10-на години/ако вала и буталата издържат/,но дали тази кола ще издържи като цяло или пък ще се кара толкова време?
Като не знаеш какво правиш и как да стане, може и 10 пъти да ремонтираш.
При теб смяната може да е била сполучлива, но това е прецедент, а не статистика. Статистиката за толкоз стари коли не е в полза на смяната. Глава и разпределителен вал се продават трудно, само делкото е вървежно. Блокът си е за вторични.
Колата на мой познат гореше масло и той си купи за 250 лв необорудван мотор. Сложихме го и като загря, се разклопа колянов вал. Сега правим от 2 мотора един, ама с нови сегменти, биелни и основни лагери - познай колко се е набутал.
Та така...