Как да проверя нивото и като цяло маслото на скоростите? 1-2, че понякога и някои от другите (най-рядко 5-та) се включват доста трудно. Най-вече 1ва и 2ра... Ако някой има идея ...
Пробвах с търсачката, но не мога да открия отговор на въпроса ми ...
Масло на скорости. + Свирене на ремък?(решено)
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Масло на скорости. + Свирене на ремък?(решено)
Последна промяна от blackpearl на Съб 16 дек 2006 21:32, променено общо 2 пъти.
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нивото на маслото в скоростите се проверява от пробка която се намира в предната част на скоростната кутия , проблемът е че самата пробка е с
вътрешен шестостен и трудно можеш да си намериш такъв инструмент,
но също така можеш да го развиеш с помощта на болт 17мм с по дълга глава или контра гайки,маслото трябва да е до нивото на пробката, за источване е подобна пробка от долната страна
Успех
но също така можеш да го развиеш с помощта на болт 17мм с по дълга глава или контра гайки,маслото трябва да е до нивото на пробката, за источване е подобна пробка от долната страна
Успех
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
batsande написа:Нивото на маслото в скоростите се проверява от пробка която се намира в предната част на скоростната кутия , проблемът е че самата пробка е с
Успех
бе намира се.Ама струва 12 лв.Аз го купих от Баш майстора.Колега лягаш отдолу и отстрани на скоростната има една пробка.Отвиваш я и трябва да протече масло или поне да е на нивото на долния ръб на пробката.Ако не протече бъркаш с пръст:) да видиш кво става:)
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
На моя Пасат го правеше същото трудно влизаха 1,2 и 5та смених маслото с пълна синтетика мисля че беше на ТОТАЛ и скоростите заспаха. Така че даже и да има масло в скоростите колкото трябва сменяи го защото не се знае дали изобщо някога е сменяно, въпреки че някой казват ако има може и никога да не се сменя.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
7.50 лв. струва.

Последна промяна от bobcho на Пон 11 дек 2006 0:11, променено общо 1 път.
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вече близо 7-8 дена се случва, че като запаля колата и ми свири ремъка дори след като загреее и поработи .. не намирам логика да е така всеки път. В Пловдив не е валяло, не е мокро ... Странното е че губя антифриз от неизвестно място. Решетката отпред в долната част, точно където е радиотора е омазана и съм сигурен че е с антифриз, но няма логика да е така, след като вентилаторът не духа, а смуче ... всичко това дали е сървзано със свиренето на ремъка. Още по-лоше е, че не съм сигурен дали е ангренажния. Възможно е да съзи от водната помпа, която я сменях преди няколко месеца. Някакви съвети? И без това явно ще сменям маслото на скоростите, та дали да не я погледна отдолу?
А, да. Я кажете, някой знае ли защо 2-3-ма познати казаха, че след като са сменили маслото на скоростите, положението нещо се влошило? В смисъл, може ли това да повлияе отрицателно?
А, да. Я кажете, някой знае ли защо 2-3-ма познати казаха, че след като са сменили маслото на скоростите, положението нещо се влошило? В смисъл, може ли това да повлияе отрицателно?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Масло на скорости. + Свирене на ремък?
blackpearl написа:Как да проверя нивото и като цяло маслото на скоростите? 1-2, че понякога и някои от другите (най-рядко 5-та) се включват доста трудно. Най-вече 1ва и 2ра... Ако някой има идея ...
Пробвах с търсачката, но не мога да открия отговор на въпроса ми ...
За маслото вече разбра. А за ремъка не уточняваш за кой по точно??
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: