Масло на скорости. + Свирене на ремък?(решено)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Масло на скорости. + Свирене на ремък?(решено)

Мнениеот blackpearl » Съб 09 дек 2006 22:41

Как да проверя нивото и като цяло маслото на скоростите? 1-2, че понякога и някои от другите (най-рядко 5-та) се включват доста трудно. Най-вече 1ва и 2ра... Ако някой има идея ...

Пробвах с търсачката, но не мога да открия отговор на въпроса ми ...

Последна промяна от blackpearl на Съб 16 дек 2006 21:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 09 дек 2006 22:46

и като го провериш какво ще долееш? знаеш ли какво има вътре?
сменяй нацяло!

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Съб 09 дек 2006 22:53

Точно това е ... нека го проверя, а после ще видя дали изобщо е от маслото ... най-лесно е да го сменя, но нямам намерение след това да се окаже нещо друго и затова си питам :)

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Съб 09 дек 2006 23:03

Поне да използвам и аз темата, защо когато натисна педала на съединителя и искам да включа 1-ва по-бързо скоростите ихъркват, а когато го натисна и изчакам 1-2сек. включва нормално. Става въпрос за Пасат 89г. 1800 PB. :roll:

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Нед 10 дек 2006 0:24

Нивото на маслото в скоростите се проверява от пробка която се намира в предната част на скоростната кутия , проблемът е че самата пробка е с
вътрешен шестостен и трудно можеш да си намериш такъв инструмент,
но също така можеш да го развиеш с помощта на болт 17мм с по дълга глава или контра гайки,маслото трябва да е до нивото на пробката, за источване е подобна пробка от долната страна

Успех

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 13:30

batsande написа:Нивото на маслото в скоростите се проверява от пробка която се намира в предната част на скоростната кутия , проблемът е че самата пробка е с
вътрешен шестостен и трудно можеш да си намериш такъв инструмент,
но също така можеш да го развиеш с помощта на болт 17мм с по дълга глава или контра гайки,маслото трябва да е до нивото на пробката, за источване е подобна пробка от долната страна

Успех

бе намира се.Ама струва 12 лв.Аз го купих от Баш майстора.Колега лягаш отдолу и отстрани на скоростната има една пробка.Отвиваш я и трябва да протече масло или поне да е на нивото на долния ръб на пробката.Ако не протече бъркаш с пръст:) да видиш кво става:)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 10 дек 2006 13:35

На моя Пасат го правеше същото трудно влизаха 1,2 и 5та смених маслото с пълна синтетика мисля че беше на ТОТАЛ и скоростите заспаха. Така че даже и да има масло в скоростите колкото трябва сменяи го защото не се знае дали изобщо някога е сменяно, въпреки че някой казват ако има може и никога да не се сменя.

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Нед 10 дек 2006 16:44

бе намира се.Ама струва 12 лв.

аз си направих от болт за джанта 17мм и наварих гайка от другата страна и сега си имам "ключ" за скоростите

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 10 дек 2006 17:01

7.50 лв. струва.

Изображение

Изображение

Последна промяна от bobcho на Пон 11 дек 2006 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Нед 10 дек 2006 17:25

Вече близо 7-8 дена се случва, че като запаля колата и ми свири ремъка дори след като загреее и поработи .. не намирам логика да е така всеки път. В Пловдив не е валяло, не е мокро ... Странното е че губя антифриз от неизвестно място. Решетката отпред в долната част, точно където е радиотора е омазана и съм сигурен че е с антифриз, но няма логика да е така, след като вентилаторът не духа, а смуче ... всичко това дали е сървзано със свиренето на ремъка. Още по-лоше е, че не съм сигурен дали е ангренажния. Възможно е да съзи от водната помпа, която я сменях преди няколко месеца. Някакви съвети? И без това явно ще сменям маслото на скоростите, та дали да не я погледна отдолу?

А, да. Я кажете, някой знае ли защо 2-3-ма познати казаха, че след като са сменили маслото на скоростите, положението нещо се влошило? В смисъл, може ли това да повлияе отрицателно?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 10 дек 2006 17:28

За свиренето: водна помпа, скапан ремък, ролка на ангренажния ремък(ако не си го сменявал скоро ), лагери на алтернатора, хидравлична помпа(ако имаш хидравлика )

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Re: Масло на скорости. + Свирене на ремък?

Мнениеот Теодор » Нед 10 дек 2006 17:29

blackpearl написа:Как да проверя нивото и като цяло маслото на скоростите? 1-2, че понякога и някои от другите (най-рядко 5-та) се включват доста трудно. Най-вече 1ва и 2ра... Ако някой има идея ...

Пробвах с търсачката, но не мога да открия отговор на въпроса ми ...

За маслото вече разбра. А за ремъка не уточняваш за кой по точно??

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Нед 10 дек 2006 17:30

Като стана въпрос за алтернатора ... свиренето се съвпада и с едно странно виене, което май идва точно от него?!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 17:39

blackpearl написа:Като стана въпрос за алтернатора ... свиренето се съвпада и с едно странно виене, което май идва точно от него?!

Ми колега набучи главата при двигателя и слушай.Да не е водна помпа.Казваш че си я сменил ама знае ли човек.А може и от нея да хвърля антифриз.Запали я и гледай.Успех

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 10 дек 2006 17:43

Махни ремъка на алтернатора за да локализираш дали е от него ако не е по вероятно в. помпа.
А за маслото вече ти казах пълна синтетика струва около 20лв литъра трябват ти 2л ако е много по евтино да знаеш че може да е менте.

Върни се в “Passat”