Смяна патрон на дъжка на врата?Как?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Смяна патрон на дъжка на врата?Как?

Мнениеот didkoltd » Съб 09 дек 2006 10:04

Колеги как се сменя целия патрон ,как точно се вади патрона от дръжката,имам нова дръжка за която нямам ключ ,а старата ми се счупи механизма за отваряне та искам да си прехвърля патрона от старата,на новата,че не ми се дават пак 10 лв за пренареждане на патрон !

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 09 дек 2006 10:12

На новата, за която нямаш ключ можеш ли да извадиш патрона?

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна патрон на дъжка на врата?Как?

Мнениеот rusiq_24 » Съб 09 дек 2006 13:26

didkoltd написа:Колеги как се сменя целия патрон ,как точно се вади патрона от дръжката,имам нова дръжка за която нямам ключ ,а старата ми се счупи механизма за отваряне та искам да си прехвърля патрона от старата,на новата,че не ми се дават пак 10 лв за пренареждане на патрон !
Че за какво ти е да даваш 10лв. за пренареждане като става за 5мин и изключително лесно.Направи си го ти :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 09 дек 2006 13:45

Патрона се вади по следния начин: като се свали дръжката от вратата /след като се развие болчето от страни и се избута дръжката напред/ се откача лостчето което върти машинката за заключване. Това е лостчето което обикновено се чупи и вратата спира да се отключва/заключва отвън. То в края си завършва с една кукичка /и точно тя обикновено се чупи/ посредством която се хваща за самия патрон. Там има и една пружина която държи лостчето в изпънато положение и не му позволява да се откачи, тя трябва да се прибере максимално и да се откачи лостчето от патрона. След това с помощта на ключа за отключване се изважда патрона от самата дръжка. Поне при мен стана така без да имам намерение да го местя в друга дръжка а само си сменях счупеното лостче. След като ми излезна патрона без проблем си го сложих отново в дръжката и го хванах с лостчето, но точно тук нямам представа дали ще има проблем когато е на нова дръжка, макар че не виждам проблем да не стане. Дано съм ти помогнал колега.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 09 дек 2006 13:48

Опс не видях че за едната нямаш ключ :D Въпреки всичко мисля че като се откачи лостчето и ще изпадне стария патрон .... ама пак пробвай.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 09 дек 2006 19:12

Благодаря колега Слав преди малко си я направих стана точно както си описал , всичко е ОК мерси още веднъж!
Колега rusiq_24 я кажи как се пренарежда ,днес кат оразглобявах патрона видях ,че има едни пластинки ,по логиката става ясно че се вадят и се местят според ключа така че като влезе в ключалката да се освободят и да се завърти патрона ама как точно става не са ли различни тези пластинки не посмях да ги извадя ,че ако ги объркам нещо.....друго е като ти каже някой и знаеш какво да правиш и какво да очакваш !

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Съб 09 дек 2006 21:55

didkoltd написа:Благодаря колега Слав преди малко си я направих стана точно както си описал , всичко е ОК мерси още веднъж!
Колега rusiq_24 я кажи как се пренарежда ,днес кат оразглобявах патрона видях ,че има едни пластинки ,по логиката става ясно че се вадят и се местят според ключа така че като влезе в ключалката да се освободят и да се завърти патрона ама как точно става не са ли различни тези пластинки не посмях да ги извадя ,че ако ги объркам нещо.....друго е като ти каже някой и знаеш какво да правиш и какво да очакваш !
Ами какво да ти обяснявам ти сам си хванал метода :wink: Вадиш ги всичките и ги пренареждаш по ключа който искаш да става там ама е хубаво да имаш още една ключалка та от двете да паснат пластинките иначе ще трябва с пиличка да преправяш твоите ама не е проблем това.Успех :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 09 дек 2006 23:16

Ясно за сега нямам нужда ,ако се наложи ще инпровизирам мерси колега! :D

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 10 дек 2006 10:21

Колега за да си пренаредиш патрона ти трябват 5 мин. Нареждаш пластинките ако някоя стърчи ги разместваш докато при вкаран ключ всички пластинки са наравно със патрона.Една да стърчи дори малко не е добре защото като го сложиш във дръжката все едно се опитваш да отключваш със друг ключ, при това положение извади патрона от дръжката и внимателно изпили стърчащите пластинки(не трябва да стърчат повече от 0.5мм преди да почнеш да пилиш) . След като изпилиш изчисти добре патрона от стружки намажи го със финна грес монтираш обратно и си готов.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пон 11 дек 2006 15:07

Колега аз сменях, става въпрос за едно болче което даржи патрона, сваляш от твоя на който имаш ключ и го слагаш на новия, няма какво да ги пренареждаш и да се занимаваш с глупости. Аз ходих при маистор да ми ги сменя за шофьорската врата ми взе 10лв. за работа а за другата 6лв.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Пон 11 дек 2006 15:36

всичко е така както са казали, само не мажи с грес :no-no използвай WD-40

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пон 11 дек 2006 16:25

Колега само ако не е тайна от каде купи дръжката, защото аз купувам едни които карат по 2 месеца и се чупят а в моргите ги няма.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 11 дек 2006 19:57

Втора злуопотреба са оригинални немски а тия от 6 лв новите не ми ги и споменавай ....!

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 12 дек 2006 9:38

А от каде успя да ги намериш.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 12 дек 2006 14:30

didkoltd написа:Втора злуопотреба са оригинални немски а тия от 6 лв новите не ми ги и споменавай ....!

Ба* мааму-тука ги продават за 10-вчера си взех :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”