Смяна патрон на дъжка на врата?Как?
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна патрон на дъжка на врата?Как?
Колеги как се сменя целия патрон ,как точно се вади патрона от дръжката,имам нова дръжка за която нямам ключ ,а старата ми се счупи механизма за отваряне та искам да си прехвърля патрона от старата,на новата,че не ми се дават пак 10 лв за пренареждане на патрон !
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна патрон на дъжка на врата?Как?
Че за какво ти е да даваш 10лв. за пренареждане като става за 5мин и изключително лесно.Направи си го тиdidkoltd написа:Колеги как се сменя целия патрон ,как точно се вади патрона от дръжката,имам нова дръжка за която нямам ключ ,а старата ми се счупи механизма за отваряне та искам да си прехвърля патрона от старата,на новата,че не ми се дават пак 10 лв за пренареждане на патрон !

Патрона се вади по следния начин: като се свали дръжката от вратата /след като се развие болчето от страни и се избута дръжката напред/ се откача лостчето което върти машинката за заключване. Това е лостчето което обикновено се чупи и вратата спира да се отключва/заключва отвън. То в края си завършва с една кукичка /и точно тя обикновено се чупи/ посредством която се хваща за самия патрон. Там има и една пружина която държи лостчето в изпънато положение и не му позволява да се откачи, тя трябва да се прибере максимално и да се откачи лостчето от патрона. След това с помощта на ключа за отключване се изважда патрона от самата дръжка. Поне при мен стана така без да имам намерение да го местя в друга дръжка а само си сменях счупеното лостче. След като ми излезна патрона без проблем си го сложих отново в дръжката и го хванах с лостчето, но точно тук нямам представа дали ще има проблем когато е на нова дръжка, макар че не виждам проблем да не стане. Дано съм ти помогнал колега.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега Слав преди малко си я направих стана точно както си описал , всичко е ОК мерси още веднъж!
Колега rusiq_24 я кажи как се пренарежда ,днес кат оразглобявах патрона видях ,че има едни пластинки ,по логиката става ясно че се вадят и се местят според ключа така че като влезе в ключалката да се освободят и да се завърти патрона ама как точно става не са ли различни тези пластинки не посмях да ги извадя ,че ако ги объркам нещо.....друго е като ти каже някой и знаеш какво да правиш и какво да очакваш !
Колега rusiq_24 я кажи как се пренарежда ,днес кат оразглобявах патрона видях ,че има едни пластинки ,по логиката става ясно че се вадят и се местят според ключа така че като влезе в ключалката да се освободят и да се завърти патрона ама как точно става не са ли различни тези пластинки не посмях да ги извадя ,че ако ги объркам нещо.....друго е като ти каже някой и знаеш какво да правиш и какво да очакваш !
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами какво да ти обяснявам ти сам си хванал методаdidkoltd написа:Благодаря колега Слав преди малко си я направих стана точно както си описал , всичко е ОК мерси още веднъж!

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега за да си пренаредиш патрона ти трябват 5 мин. Нареждаш пластинките ако някоя стърчи ги разместваш докато при вкаран ключ всички пластинки са наравно със патрона.Една да стърчи дори малко не е добре защото като го сложиш във дръжката все едно се опитваш да отключваш със друг ключ, при това положение извади патрона от дръжката и внимателно изпили стърчащите пластинки(не трябва да стърчат повече от 0.5мм преди да почнеш да пилиш) . След като изпилиш изчисти добре патрона от стружки намажи го със финна грес монтираш обратно и си готов.