Турбото на Golf 5 1.9 TDI свири като сирените на 2-ри юни!
Турбото на Golf 5 1.9 TDI свири като сирените на 2-ри юни!
Здравейте, интересувам се колко ще струва ново турбо или ремонт на настоящето, колата е 105 к.с., няма чип, а надувката на турбото е на 1 бар, което доста ме изненада. Всички турбо пътища са си наред и няма загуба на мощност, но звука не е нормален.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Турбото на Golf 5 1.9 TDI свири като сирените на 2-ри юн
Катализатор имаш ли ???
ам, ша умира да ти кажа, па с него и мотора ти може да умре
бръкни от към студената част да му видиш луфтовете

бръкни от към студената част да му видиш луфтовете
Имам катализатор, колата пуши нормално за дизел, на 137 хил км реални е, има мощност, не харчи масло и звука се чува предимно в купето, интересното е че при ниски обороти като я паркирам и турбото не се е включило, пак се чува, сякаш има спукан маркуч, макар че турбо пътищата са си наред, но ми казаха за някаква намотка или нещо подобно в началото на генерацията, или поне някъде там, която може да е спукана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
flekto написа:Имам катализатор, колата пуши нормално за дизел, на 137 хил км реални е, има мощност, не харчи масло и звука се чува предимно в купето, интересното е че при ниски обороти като я паркирам и турбото не се е включило, пак се чува, сякаш има спукан маркуч, макар че турбо пътищата са си наред, но ми казаха за някаква намотка или нещо подобно в началото на генерацията, или поне някъде там, която може да е спукана.
меката връзка или ти изпуска гарнитурата на изпускателния колектор и т.н. там търси проблема
Това ще правя! Дано открия проблема!
Благодаря за помощта!
Благодаря за помощта!
- ppkiryakov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, пиши как си разрешил проблема. И при мен се чува това свирене (Карам същата кола със същия мотор), няма загуба на мощност, гори масло в рамките на нормалното. Интересното е че свиренето се чува в диапазона от 1200 до 2000 об., закарах я на специалист, но не успя да диагностицира проблема. 

- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Както са ти писали колегите по горе свали маркуча на студената част и виж как са луфтовете на турбото ако не е от него огледай турбо пътищата и кулерът за пробиви от там също може да свири 

Колега ако се чува виене от турбото на ниски обороти, значи има нужда от смяна на лагери и баланс.
Ако свиренето се чува само когато турбото е под товар, значи изпуска някоя ганитура. Най-често проблема е при тръбичката на ЕГР-а.
Ако свиренето се чува само когато турбото е под товар, значи изпуска някоя ганитура. Най-често проблема е при тръбичката на ЕГР-а.
- slavi13
- Автомобил:
- Двигател:
колега, турбото няма лагери, опитаи и нещо друго, когато ти работи на тихи обороти, запуши с длан входа на турбото, да видиш и чуеш от къде ти " испуска, или свисти" ако загасне веднага, следващият път опитаи но като оставяш малко въздух да влиза колкото да не загасне. Или си смени маслото и сложи една добавка (оил триитмент) ако е от втулките, ще му одължиш живота значително. (личен опит)
Не съм отстранил проблема, карам го така, всеки хем иска луди пари да го свали и погледне, хем ми вика да не го пипам, пък като замине да взема втора употреба...
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Карам от време на време същия Голф 5 105к.с.И на него му се чува турбото.Не като на 2 юни,но се чува доста добре.Без да се напрягаш,чува се ясно
Голфа е на 61000км.

- ppkiryakov
- Автомобил:
- Двигател:
Еми пичове, който пръв умори охлюва да пише. Може дисекцията да покаже нещо.
Между другото мойта е чипната, от интервенцията е изминала около 35 000км.

Скоро ще го разглобя да видя какво е, но не мисля че е турбото!