Избор на седан или комби до 2400лв. - избрана!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Re: Избор на седан или комби до 2400лв.

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 13 авг 2013 11:11

Има го и другия момент- имах 80- ка, която също беше прескочила 10 000, но свърши така по независещи от мен обстоятелства.
Темата е много обширна :a045 и много наспамихме :beer

Потребителски аватар
djankata74
Автомобил: ford focus
Двигател: 1.6 dtci

Мнениеот djankata74 » Вто 13 авг 2013 12:59

Един мерцедес ц класа :mhihi

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 13 авг 2013 13:09

Темата, че е обширна - обширна си е! :th_up
Никак не сте наспамили, дори давате добри съвети ;)
За късмета - ясно е. Трябва си поне едно 80-90%.
За Ауди 80 или 100 или старото А6 - няма за 2000-2400лв, пък и нямам толкова дълбоки джобове (поне за момента) :wink
Хеле пък за МБ и производни :mhihi
Относно марката - за предпочитане е VW (Пасат, Голф, Венто) или Seat (Toledo,...) от '95 до '98 год. Хванаха ми окото и Сценик 1 - най-вече заради пространството и екстрите. Това за скоростите не го знаех. Гледам и Fiat Мареа комбита.
Относно ръждата - ясно е, че ще я има, но за предпочитане е да е минимална.
Относно шофирането - карам предимно градско в София и 10к км на година.
Относно горивото - да е бензин или бензин/газ за предпочитане.
Относно двигателите - при VW и Seat разбрах, че е добре да е 1.8 или 2.0 бензин. При Сценика 2.0 бензин, при Фиат Мареите комбита- там не знам, но гледам да е поне 1,8 бензин.
Относно мотора - предпочитам да е с малкия данък (до 100кс) или най-много до 120кс.
Относно купето - предпочитам комби.
Относно екстрите - търся си кола с климатик.
Относно годините - да е поне 95-та.
Относно новият внос - не търся такива. Търся кола, която да е регистрирана с БГ номера, с платени ГО, технически преглед и данък (т.е. да е карана в БГ), да е до 200 км. от София.
По принцип не съм мърляч и не пестя от обслужване, но си зная и "чергата, на която мога да стъпя".
Ivo_Dinkov, твоята Cordoba е доста запазена, но да имаше и климатик :th_up

Потребителски аватар
djankata74
Автомобил: ford focus
Двигател: 1.6 dtci

Мнениеот djankata74 » Вто 13 авг 2013 15:14

Пич карал съм всичките коли които си изброил.Даже съм имал пасат б3 и мерцедес ц класа няма сравнение ,проблема е дали ще намериш читав .Но всеки човек си знае нали затова сме хора. :beer

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 13 авг 2013 19:22

nosex написа:...
Относно двигателите - при VW и Seat разбрах, че е добре да е 1.8 или 2.0 бензин. При Сценика 2.0 бензин, при Фиат Мареите комбита- там не знам, но гледам да е поне 1,8 бензин...

misho_GTI написа:аз ти препоръчвам да погледнеш фият мареа или 1.6 16в или 1.9jtd, единственото което е при тях е че окачването им е слабо и редовно се сменят носачи, други особенни проблеми не дават. 1.6 16в моторът е изключително здрав, но не много икономичен, аз карам такъв но във браво и разход градско 10 при нормално каране, а ако си го настхъпваш 11-12. извънградско 6.2-3 с не много леко каране. jtd-to също нее лощ мотор, на алфа 156 го имах и само дебитгомер съм сменял, други проблеми не съм имал.

и 1.8-ата е здрав мотор, там често се скапват дебитомерите иначе и те не са лоши.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 13 авг 2013 19:27

Колега, взимай един Пасат Б4, 1.8, 90 к.с., слагай една газова (ако няма) и си свиркай - широк/удобен, здрав, части бол - на нормални цени, пък и тук ще намериш много инфо и помощ ако се наложи. За София и Голф 3 върши работа, но комбитата са рядкост, а и ми се струва, че 90% от наличните са били служебни.
И ако някой ти каже, че Пасата е твърде голям за град като София, не му вярвай ! Колата е маневрена и размерите почти не се усещат, аз с моя се чувствам прекрасно и в града и извън него.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 13 авг 2013 20:00

И знай, че за тия пари винаги ще има компромиси. Идеална кола няма да купиш със сигурност.
Честно казано аз бих гледал - Венто, Пасат, Толедо след 1995г. и бих взел тая в най-добро състояние без оглед на мотора*.
* Не бих гледал двигатели със следните кодове при Пасат - AAZ, AEK, AFT, при Толедо - AAZ, при Венто - AAZ и 1.9D.

Plamenokia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamenokia » Съб 17 авг 2013 12:33

Мога да ти предложа Голф 3 1.9тди 90кс,абс,климатик(работещ),серво,5 аербега,темпомат и централно регистрирах я преди 15 дни и има винетка и застраховка от Нови пазар съм и мога да ти я дам на 2300лв.Карам само такива двигатели железни са.Онзи ден ходих до Бургас с нея и ми дади разход 5.5л като се има на предвид че и климатика си пусках от време на време че имаше дете в колата и му ставаше студено та се налагаше и да се спира.Единствения недостатък на колата е че е бяла.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 19 авг 2013 12:52

Ходих вчера до Горубляне, просто за да видя, седна и огледам нарочените коли.
Огледахме с жената около 1/3 от автокъщите, просто нямахме много време, а беше и доста топло.
VW Passat 3 или 4 и Golf 3 комбита няма. Няма и седани (поне Passat 3 и 4). Няма и Vento-та. Сеат Толедо също. Или се купуват много бързо или просто вече са остарели. Така или иначе обаче, аз гледам предимно обяви с вече регистрирани коли и се намират. Renault Scenic 1 има доста, Фиат Марея комбита по-малко. Има и не малко Форд Фокус комбита.
Scenic 1 ни хвана най-много окото с жената, имаше ги и трите бензинови двигателя, които гледам 1,6 - 90к.с., 1,6 16V - 108к.с. и 2,0 - 114к.с. Общо взето и трите стават за градско, но за извънграско и газифициране е по-подходящ и безпроблемен най-големия - 2.0. Поне така разбрах от досега изчетеното в интернет.
После се загледах и по улицата - има доста такива рена.
Говорих и с комшии, които карат, са карали или имат техни познати с такива Сценици - общо взето мненията за надеждност са положителни.
Почвам с огледите - първо VW и Сеат, после и Сценик.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 19 авг 2013 13:52

Сценика не бих си го взел заради окачването, вярно е комфортно, но на завоите имам чувството, че ще се обърне. Иначе 1.6 90 коня си става добре на газ, но е адски мудна.

Потребителски аватар
vilden
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vilden » Пон 19 авг 2013 14:22

Какво му е на окачването?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 авг 2013 14:25

Задницата е на торсион. Ако ще се взема този модел е хубаво някой, който знае какво да гледа да ви каже дали е ОК. Щото на старо почват от 200 лева, а новото окачване отзад струва мама и тате. :th_up
Имам спомен, че се износваха някакви втулки, ако се не лъжа. Ако не се подменят навреме, заминава и торсионът. Колата става разчекната отзад.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 19 авг 2013 15:31

stefan4o написа:Задницата е на торсион. Ако ще се взема този модел е хубаво някой, който знае какво да гледа да ви каже дали е ОК. Щото на старо почват от 200 лева, а новото окачване отзад струва мама и тате. :th_up
Имам спомен, че се износваха някакви втулки, ако се не лъжа. Ако не се подменят навреме, заминава и торсионът. Колата става разчекната отзад.

Сценика няма този проблем със задното окачване, не се рециклира заден мост на някакви километри като в моделите на Пежо, това го знам от човек, който кара такова и е монтьор. Проблема е, че колата много се накланя в завой и е адски нестабилна.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 19 авг 2013 15:55

Сценика има още един проблем и той е ужасната ел.инсталация, половината уреди в тази кола не работят а тези които работят имат свой собствен живот който няма нищо общо с основното им предназначение :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 19 авг 2013 17:55

DundyTheCroc написа:Сценика няма този проблем със задното окачване, не се рециклира заден мост на някакви километри като в моделите на Пежо, това го знам от човек, който кара такова и е монтьор. Проблема е, че колата много се накланя в завой и е адски нестабилна.

Искаш ли да ти снимам сценик на мой колега, който в момента е клекнал все едно има натоварени 5 чувала с пясък отзад? :mhihi
Човекът щеше да ходи да търси от моргите някакъв торсион да го сменява. Каза, че като я купил още торсионът бил тръгнал, ама сега като я видях последно колата, направо си е заминал :mhihi
Иначе в интерес на истината имам още двама колеги и една колежка с такива рендета - доволни са. Техните не са клекнали :th_up На мен лично тоя модел на Рено не ми допада, то техните коли като цяло не ми допадат де.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”