голф 4 1.9 тди 110 коня проблем с гнп мени центровка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: голф 4 1.9 тди 110 коня проблем с гнп мени центровка

Мнениеот bobitur » Пон 19 авг 2013 21:38

andon_ написа:Не са проблем 5-те литра, и няма да има нагар, двутактовото масло (има такова бездимно) няма да пуши и да прави нагар. Най-добре ще е колегата да сложи маркучите на помпата (правата и обратната нафта) в една туба 5 литра, да сипе в нея 1 литър масло (двутактово), 1 литър газ за горене и 2-3 литра нафта и да покара колата така. Няма да има никакъв проблем за помпата! Газта за горене ще измие всичките боклуци от помпата и дюзите. Аз я правя тази процедура веднъж на 3-4 месеца и за кола, която иначе не пуши, по време на процедурата си продухва дюзите и кюнците и ви е бедна фантазията к'ви пушеци излизат и какви сажди :)
Само да добавя, че това с промиването се прави не на ниски обороти, а на около 2000-3000 об./мин, т.е. за да може помпата да върти като бясна. Най-добре на прав участък на 2-ра или 3-та скорост с повечко газ, докато свърши сместа в тубата (или малко по-рано, за да не се налага обезвъздушаване след това) :smile

+1 за процедурата, за инфо колата съм е карал със двутактово масло и олио едновремено почти без нафта в сместа, въобще не пуши, напротив даже и чернилки не изкарва.
Преди зимата ако ми остане време ще пробвам процедурата.
Поздрави на всички.

brambram
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brambram » Пон 19 авг 2013 21:46

благодаря на всички за предложенията но утре мисля да отворя помпата за да видя да ли наистина му има нещо на това прословуто боталце в помпата което ми било заяло и по тази причина мени центровката

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Пон 19 авг 2013 21:47

@bobitur: Доволна шЪ останеш! :Mr Green Fun

brambram
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brambram » Вто 20 авг 2013 20:48

пичове днес разглобихме помпата с едни приятел за да видим това прословуто буталце и се оказа че си е ок пружините са здрави няма счупени но цедката беше много зле доста беше запушена изчистихме я.Мислите ли че в нея се крие моя проблем съ смяната на центровка , моя приятел ми обясни че няма как да мени центровка от това буталце по скоро от цедката не е стигало нафта и за това са тракали дюзите .Утре отивам да ми направят една хубава центровка с градусомер и да види да ли ще има после проблеми.Вие как мислите възможно ли е да е от цетката????

brambram
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brambram » Пет 23 авг 2013 13:47

здравейте колеги проблема вече е решен след две сваляния на помпата и доста разглобяване проблема е решен смених един ел клапан на самата помпа той е бял и има номер по бош вътре е с една малка цедка която беше скъсана и имаше много мръсотия и клапана ми не работеше както трябва .Смени ми го един приятел и колата сега е пушка ,много съм доволен нищо че два пъти сваляхме помпата но е важния крайния резултат.За тези който имат проблем с авансатора и излиза грешка във високото налягане може да проверите този клапан бял е с номер на него, но го свалете и го вижте защото при замерване показваше стойности на мултицета че работи но проблема излезе от него.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 23 авг 2013 14:07

Най-вероятно все пак сте открили и сменили това на което му викат авансатор :biggrin !

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 23 авг 2013 15:30

milmar написа:Най-вероятно все пак сте открили и сменили това на което му викат авансатор :biggrin !

А аз май съм познал веднага след като колегата си зададе въпроса :wink

brambram
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brambram » Съб 24 авг 2013 9:04

ами сигорно не знам как се казва клапана благодаря на всички който се опитаха да ми помогнат в ремонта с мнения и съвети и един последен въпрос този авансатор продава ли се като резервна част и колко пари е защото на мен този моя приятел ми го сложи от друга помпа която имаше и ми излезе без пари.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Нед 25 авг 2013 18:27

Нали говориш за авансаторния клапан в края на крайщата... дето се намира отдолу на помпата с едно кабелче на него...
Късно видях темата иначе миналия петък ми се случи абсолютно същото нещо та сваляхме и помпата да го сменим този клапан И аз сложих от друга помпа дето имах , но един приятел дето работи в магазин каза че струва над 200 лв нов на Бош

brambram
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brambram » Пон 26 авг 2013 18:41

да точно за него говоря и аз така предполагах около 200 лв.Благодаря

Върни се в “Дизелови агрегати”