andon_ написа:Не са проблем 5-те литра, и няма да има нагар, двутактовото масло (има такова бездимно) няма да пуши и да прави нагар. Най-добре ще е колегата да сложи маркучите на помпата (правата и обратната нафта) в една туба 5 литра, да сипе в нея 1 литър масло (двутактово), 1 литър газ за горене и 2-3 литра нафта и да покара колата така. Няма да има никакъв проблем за помпата! Газта за горене ще измие всичките боклуци от помпата и дюзите. Аз я правя тази процедура веднъж на 3-4 месеца и за кола, която иначе не пуши, по време на процедурата си продухва дюзите и кюнците и ви е бедна фантазията к'ви пушеци излизат и какви сажди :)
Само да добавя, че това с промиването се прави не на ниски обороти, а на около 2000-3000 об./мин, т.е. за да може помпата да върти като бясна. Най-добре на прав участък на 2-ра или 3-та скорост с повечко газ, докато свърши сместа в тубата (или малко по-рано, за да не се налага обезвъздушаване след това)
+1 за процедурата, за инфо колата съм е карал със двутактово масло и олио едновремено почти без нафта в сместа, въобще не пуши, напротив даже и чернилки не изкарва.
Преди зимата ако ми остане време ще пробвам процедурата.
Поздрави на всички.